Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Παντού θα πήγαινα. Ο,τι είναι διαφορετικό με ελκύει και μαθαίνω από αυτό. Αν κάτι έμαθα από καταπιεστικά καθεστώτα είναι πως οι ντόπιοι έχουν ανάγκη τον τουρισμό, περισσότερο από αλλού.Ας αλλάξω το θέμα.
Το τοπικ κάνει λόγο για συζήτηση "και για άλλα πολλά"
Ας ρωτήσω κάπως προβοκατόρικα:
Υπαρχει χώρα που δεν θα την επιισκεπτόσασταν για πολιτικούς λόγους;
Κάποια μέλη, αν κατάλαβα καλά, δεν θα πήγαιναν πχ στη Βόρεια Κορέα. Κάποια άλλα μέλη δεν έχουν κανένα τετοιο θέμα και άνετα πηγαίνουν σε τέτοιες χώρες, μια και δυο φορές.
Δεν θέλω να είμαι επικριτικός ουτε προς τους μεν, ούτε προς τους δε...
Απλά τις τελευταίες μέρες έχω προβληματιστει, αν καλώς ή κακώς βάζουμε κόκκινες γραμμές για κάποιους ταξιδιωτικούς προορισμούς.
Κάποιοι θα πουν η θα γράψουν καλώς. Δεν μπορώ να πάω εκεί όταν βλέπω τι καθεστώς υπάρχει, πόσο οι άνθρωποι δυστυχούν, πόσο καταπατούνται πολλά ανθρώπινα δικαιώματα.
Κάποιοι άλλοι θα πουν η θα γράψουν κακώς. Καμια σύγχρονη χώρα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί από τις ταξιδιωτικές μας επιθυμίες για πολλούς και διάφορους λόγους.
Θα κλείσω με ένα ακόμη πιο προβοκατόρικο ερώτημα: εν ετη 2019 θα επιισκεπτόσασταν μια χώρα στην οποία θα υπήρχε ένα ναζιστικό καθεστώς α λα Χίτλερ;
Υ. Γ. :Εύχομαι η συζήτηση να μην ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΕΙ και να γίνει ένας νηφάλιος διάλογος ώστε να ακουστούν και οι μεν και οι δε..