panpan
Member
Φίλε μου.Σάββατο βράδυ μου έσπασε σωλήνα και πλημμυρίζει η κουζίνα.Ο λατινος που μου το επισκευασε μέσα σε τρία τέταρτα μου πήρε 150 ευρουλακια.Όταν με ρώτησε από που είμαι γιατί άκουσε να μιλάω Ελληνικά,όταν του είπα από Ελλάδα,δεν είχε ιδέα που είναι.Μπορεί αυτόν να μην τον προσλαβω στο γραφείο,αλλά ακόμα και τώρα τον ευλογαω.Κι εννοείται αν χρειαστεί πάλι αυτόν θα πάρω.Μου είπε ότι είχε πάει σχολείο,αλλα η γεωγραφία του ήταν αδιάφορη.Αυτόν τον ενδιέφερε η τέχνη του.Τίποτα άλλο.Ακραίο; Ναι.Αλλά γούστο του.Ετσι ακριβώς ως Γιώργος είπε.
Στοιχείο συγκρότησης κάθε προσωπικότητας μορφωμένης είναι η γενικότερη αντίληψη και γνώση του περιβάλλοντος, όλα συναρτώνται, εκτός εάν χρειαζόμαστε μόνο σκλαβάκια απόλυτης εξειδίκευσης, καθαρά εκτελεστικά.
Η άποψη ότι για όλα υπαρχει το ιντερνετ είναι εσφαλμένη, πρόχειρη, επιφανειακή και επικίνδυνη μια και έχει οπαδούς ακόμη και εκπαιδευτικούς.
Το φαινόμενο έλλειψης βασικών γνώσεων και όχι μόνο, επιδεινώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες.
Επί χρόνια συνεργάστηκα με εταιρεία υψηλής τεχνολογίας και μετά το HR τσεκάραμε τους υποψήφιους. Μεγάλη απογοήτευση με τους πατριώτες μεσαίας εκπαίδευσης. Στραβάδια που με το ζόρι μπηκαν και βγήκαν σε ένα τει πχ. και εκαναν καποιο γενικό μεταπτυχιακό στην αγγλία μας έρχονταν για υποψήφιοι διευθυντές.
Επειδή το ανέφερε εύστοχα ο Γιώργος, η εκκωφαντική ανορθογραφία, η ασυνταξία και η γενικότερη ασχετοσύνη έδειχνε την έξοδο. Ιδιωτικός τομέας παντα.