Συζήτηση για θρησκείες, πρακτικές, κινήματα και άλλα πολλά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

jimp

Member
Νομίζεις ότι πριν την κρίση ήταν πολύ διαφορετικά τα νούμερα;
Όχι αλλά ήμασταν κοντά στον μέσο όρο, τώρα αυξήθηκε κατά 10 μονάδες και πάλι όμως όπως θα δεις οι χώρες με υψηλό ποσοστό είναι αυτές που έχουν οικονομικά θέματα αλλά σίγουρα παίζει ρόλο και η νοοτροπία και απ'την πλευρά των παιδιών αλλά και των γονιών.

paefstra

Member
Πάντως, αν δεις τα ποσοστά και των άλλων χωρών (εκτός των σκανδιναβικών που - ούτως ή άλλως - είναι διαφορετική περίπτωση για λόγους που λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε ή υποπτευόμαστε) καθώς και τον μέσο όρο της Ευρώπης, τα νούμερα δεν απέχουν και τόσο πολύ μεταξύ τους (με κάποια απ' αυτά να εκπλήσσουν, για χώρες που θεωρούμε 'προοδευτικές').
Πραγματι τα κοιταζω. Το οτι τα ποσοστα της Ελβετιας δεν απεχουν πολυ απο της Τουρκιας πχ. Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι ειναι θεμα ανεργιας.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ναι, ανεργία το λένε.
στην Ιταλια το λενε mammismo...(ευκολα βγαινει νοημα νομιζω χωρις μεταφραση...) αφου απο αυτους που μενουν με γονεις μονο το 25% περιπου ειναι ανεργοι...
το δε 40% εχει full time εργασια....

http://gds.it/2016/10/22/piu-di-2-g...ori-litalia-si-conferma-al-top-dellue_580275/

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Πραγματι τα κοιταζω. Το οτι τα ποσοστα της Ελβετιας δεν απεχουν πολυ απο της Τουρκιας πχ. Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι ειναι θεμα ανεργιας.
Μην αγνοείτε και τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που παίζει η θρησκεία σε κάθε χώρα.

paefstra

Member
Μην αγνοείτε και τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που παίζει η θρησκεία σε κάθε χώρα.
Παντως δεν φανταζομαι να εναι βαρια χτυπημενη απο την κριση η Ελβετια (40%) :haha:?
@jimp απο 4/10 σε 5/10 ατομα και με τετοιο πολιτισμικο χαος μεταξυ των χωρων, δεν ειναι σημαντικη ουτε αναμενομενη αυτη η διαφορα.

jimp

Member
στην Ιταλια το λενε mammismo...(ευκολα βγαινει νοημα νομιζω χωρις μεταφραση...) αφου απο αυτους που μενουν με γονεις μονο το 25% περιπου ειναι ανεργοι...
το δε 40% εχει full time εργασια....

http://gds.it/2016/10/22/piu-di-2-g...ori-litalia-si-conferma-al-top-dellue_580275/
Συμφωνώ, γιαυτό και έγραψα είναι και θέμα νοοτροπίας και από τις δύο πλευρές.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Όχι αλλά ήμασταν κοντά στον μέσο όρο, τώρα αυξήθηκε κατά 10 μονάδες και πάλι όμως όπως θα δεις οι χώρες με υψηλό ποσοστό είναι αυτές που έχουν οικονομικά θέματα αλλά σίγουρα παίζει ρόλο και η νοοτροπία και απ'την πλευρά των παιδιών αλλά και των γονιών.
Όταν ήμουν στην ηλικία σου, όλοι οι φίλοι μου (εκτός από μένα και όσους ήταν παντρεμένοι ή συζούσαν) έμεναν με τους γονείς τους. Και τότε ήταν η περίοδος της ευφορίας και όχι της κρίσης...

Last edited:

jimp

Member
Παντως δεν φανταζομαι να εναι βαρια χτυπημενη απο την κριση η Ελβετια (40%) :haha:
Όχι φυσικά, μπορεί να είναι άλλοι λόγοι, ακριβά ενοίκια ή μεγάλα οικογενειακά σπίτια στα οποία έχουν ένα μέρος δικό τους(δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι ότι να' ναι λέω)

jimp

Member
Όταν ήμουν στην ηλικία σου, όλοι οι φίλοι μου (εκτός από μένα και όσους ήταν παντρεμένοι ή συζούσαν) έμεναν με τους γονείς του. Και τότε ήταν η περίοδος της ευφορίας και όχι της κρίσης...
Ποια είναι η ηλικία μου;
Ξαναλέω σημαντικό ρόλο παίζει η νοοτροπία (3 φορές το έχω γράψει)

paefstra

Member
Όχι φυσικά, μπορεί να είναι άλλοι λόγοι, ακριβά ενοίκια ή μεγάλα οικογενειακά σπίτια στα οποία έχουν ένα μέρος δικό τους(δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι ότι να' ναι λέω)
Σκεψου οτι με το χαρτζιλικι που μπορει να δινει μια ελβετικη οικογενεια στο παιδι της μπορει να αγοραζει ενα iphone το μηνα ή αλλιως να ζει σε μια φτηνη χωρα της Ευρωπης και να καλυπτει τα βασικα του εξοδα, αρα μπορει να μενει σε πολλες χωρες αν ζοριζεται απο τη συγκατοικηση...:haha:

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ωραια τοτε, ας επιστρεψουμε στη συζητηση...

Τα αμφιλεγόμενα θέματα για συζήτηση αυτής της χώρας δε εξαντλούται. Μιας και είναι γιορτές θυμήθηκα τον Zwarte Piet (Μαύρος Πητ) τον "βοηθό" του Sinterklaas (ο δικός μας άγιος Νικόλαος). Το βοηθός το βάζω σε εισαγωγικά γιατί διαβάζοντας πότε ξεκίνησε η ιστορία του και πως παρουσιαζόταν στις αρχές μάλλον τον υπηρέτη/δούλο του αναπαραστούσε.

Στις 5 Δεκεμβρίου ο Sinterklaas μοιράζει δώρα μαζί με τους Zwarte Piet οι οποίοι είναι έτσι (φώτο από wikipedia):

Two_Zwarte_Piet.jpg

Άφρο μαλλί, μεγάλα χείλη, σκουλαρίκια και κάποιοι Ολλανδοί έχουν τη ξετσιπωσιά να λένε ότι δεν αναπαριστά μαύρο αλλά απλά ο βοηθός μαύρισε απ'τον καπνό της καμινάδας. Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν είναι ρατσιστικό, οι μαύροι κάτοικοι της Ολλανδίας ως επί το πλείστον έχουν αντίθετη άποψη με αρκετές διαδηλώσεις για την κατάργηση του εθίμου. Τα Ηνωμένα Έθνη το 2015 αντέδρασαν και ζήτησαν να αλλάξει η Ολλανδία τον χαρακτήρα του Zwarte Piet. Απ'ότι έχω διαβάσει κάποιες μεγάλες πόλεις έχουν συμμορφωθεί, αλλά επειδή η βλακεία (=ρατσισμός) εκτός από άπειρη είναι και παγκόσμια διοργανώνονται και διαδηλώσεις για τη διατήρηση του εθίμου απο ρατσιστονεάντερταλ.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος