vickokka
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- παντου
ωωωω ευχαριστώ!Ε ναι θα έχει πολύ ζουμί όπως πάντα. Είμαι της ανάλυσης τι να κάνω
Σοβαρά, πρώτο ταξίδι? Βρε μην αποκαλύπτεις ηλικίες. σε είχα για πολύ πιο μικρή
Ευχαριστώ πολύ
ωωωω ευχαριστώ!Ε ναι θα έχει πολύ ζουμί όπως πάντα. Είμαι της ανάλυσης τι να κάνω
Σοβαρά, πρώτο ταξίδι? Βρε μην αποκαλύπτεις ηλικίες. σε είχα για πολύ πιο μικρή
Ευχαριστώ πολύ
Ευχαριστώ Μάκη. Α πολύ ωραία. Η καλύτερη περίοδος της ανθοφορίας. Πάντως εκτός από το πάρκο προτείνω τουρ στα χωράφια. Εκεί είναι η αυθεντική ομορφιά. Θα τα αναλύσω στο αντίστοιχο κεφάλαιο.πολύ όμορφο το ξεκίνημα της ιστορίας σου Γιάννη και φυσικά υπέροχες οι φωτογραφίες. έρχεται την κατάλληλη στιγμή που και εγώ προγραμματίζω ενα ανάλογο ταξίδι αλλά τόν Μάϊο τις τελευταίες μέρες πριν κλείσει το κουκενχοφ.
Μάλλον είναι θέμα προσδοκιών. Αμα πας στη χιπστερούπολη, στην πόλη των bruin cafe, και τη βγάζεις με φαγητό και καφέ από τα σουπερμάρκετ, μάλλον έχεις πάει σε λάθος μέρος. Αμα περιμένεις μόνο φωτογενή κανάλια (που σαφώς και έχει), και δεν κοιτάς π.χ. την ελευθεριότητα στον τρόπο ζωής ή τα απομεινάρια της αυτοκρατορίας, έχεις πάει σε λάθος μέρος. Αμα έχεις πάει στην Ολλανδία και ψάχνεις για Ολλανδική κουζίνα, έχεις πάει σε λάθος μέρος.Ωραιο ξεκινημα!!! Για αλλη μια φορα..
Νομιζω θα συμφωνησω σε ολα μαζι σου οσο αφορα τα μουσεια, το φαγητο κ γενικα την ομορφια του αμστερνταμ.
Ειχα παει το 2009 για 10 μερες γενικα ολλανδια. Τις πρωτες 7μερες τριγυριζαμε στην επαρχια με αυτοκινητο κ ειχαμε επισκεφτει παρα πολλα χωριουδακια, πολεις κ αγρους οποτε ειχαμε δει πολυ ομορφα κ γραφικα τοπια με ανεμομυλους, τουλιπες, καναλια, γενικα πολυ πρασινο κ ωραια κτηρια. Με αποτελεσμα ομως οταν μετα απο 7μερες πηγαμε αμστερνταμ ημασταν καπως.. Οκ. Καναλια, ωραια κτηρια κ τα σχετικα τα ειδαμε παντου!! Η πρωτευουσα τι αλλο εχει;; Κ η αισθηση οτι ηταν μεν πανεμορφα αλλα παντου η ιδια επαναληψη ηταν πολυ εντονη. Σιγουρα αν ειχαμε παει πρωτα αμστερνταμ θα μας ειχε εντυπωσιασει πιο πολυ αλλα κ εμενα μου αφησε μια αισθηση οτι ωραια ηταν αλλα δε συγκλονιστηκα κιολας...
Κ οσο αφορα το φαγητο.. Περα απο τα δικα τους σνακ που ανεφερες εμεις ειχαμε βολεφτει πολυ με κατι τυπου σαλατες που ειχε στα σουπερ μαρκετ (Albert Heihn νομιζω λεγοταν. Πολυ ωραια σουπερ μαρκετ!!) στα οποια ηταν πολυ καλυτερη η σχεση ποσοτητας- ποιοτητας- τιμης σε σχεση με τα μικροσκοπικα πανακριβα σνακ.
Και οι φοβερές του πινακοθήκες , και δε μιλάω φυσικά για κέρινα ομοιώματα! Οι υπαίθριες αγορές του. Ανάλογα τι περιμένει κανείς...Μάλλον είναι θέμα προσδοκιών. Αμα πας στη χιπστερούπολη, στην πόλη των bruin cafe, και τη βγάζεις με φαγητό και καφέ από τα σουπερμάρκετ, μάλλον έχεις πάει σε λάθος μέρος. Αμα περιμένεις μόνο φωτογενή κανάλια (που σαφώς και έχει), και δεν κοιτάς π.χ. την ελευθεριότητα στον τρόπο ζωής ή τα απομεινάρια της αυτοκρατορίας, έχεις πάει σε λάθος μέρος. Αμα έχεις πάει στην Ολλανδία και ψάχνεις για Ολλανδική κουζίνα, έχεις πάει σε λάθος μέρος.
Ωραία πληροφορία, δύο καλά σε ένα ! Σημειώθηκε στα tipsΝα προσθέσω ότι πανόραμα της πόλης υπάρχει από τον τελευταίο όροφο της Βιβλιοθήκης της πόλης, επειδή ο Γιάννης είπε ότι δεν βρήκε.
Πολλά καλά γιατί συνδυάζεται με εστιατόριο με πολύ καλής ποιότητας φαγητό αν το επιθυμεί κανείς, η βιβλιοθήκη είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα εσωτερικά και η είσοδος είναι δωρεάν, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη τακτική να πληρώνεις για να ανέβεις σε σημεία με θέα.Ωραία πληροφορία, δύο καλά σε ένα ! Σημειώθηκε στα tips
Είχα δει τη φωτογραφία που ανέβασες στο σχετικό thread και μου άρεσε ! Γενικά μου αρέσουν οι βιβλιοθήκες και προσπαθώ να τις επισκέπτομαι, όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και όποτε τις βρίσκω ανοιχτές....γιατί συνήθως είμαι γκαντέμωΠολλά καλά γιατί συνδυάζεται με εστιατόριο με πολύ καλής ποιότητας φαγητό αν το επιθυμεί κανείς, η βιβλιοθήκη είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα εσωτερικά και η είσοδος είναι δωρεάν, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη τακτική να πληρώνεις για να ανέβεις σε σημεία με θέα.