happiness
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ...τελικά δεν άργησε :)
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ιαπωνία, Κούβα
case study: Ας υποθέσουμε ότι αυτά που ακούστηκαν μετά την δολοφονία των 3 υπαλλήλων της Marfin, από άλλους υπαλλήλους, ότι δλδ η εντολή ήταν "όποιος δεν έρθει αύριο για δουλειά να μην ξανάρθει ποτέ", ισχύουν. Δεν θα ήθελες πάρα πολύ να υπήρχαν εκείνη την μέρα 20χρονοι (ή οποιασδήποτε άλλης ηλικίας) έξω από το υποκατάστημα να περιφρουρούν την απεργία;; Εγώ σίγουρα θα το ήθελα πολύ.να επανέλθω..η συμπαθέστατη τάξη των ναυτικών κάντε μια βόλτα την ερχόμενη δευτέρα στον Πειραια να δείτε ποιος θα περιφρουρεί την άφιξη του Zenith. την περασμένη δευτέρα που ήμουν στο λιμάνι, στους καταπέλτες βρίσκονταν 20χρονοι που περιφρουρούσαν την απεργία. μην τολμησει δηλαδή κανείς ναυτικός και δεν απεργήσει και αρχίσει τη φόρτωση..
η δε ΠΝΟ απαιτεί (!!!!) από την εταιρεία την πρόσληψη 100 (!!!) ελλήνων ναυτικών στο Zenith..για την ιστορία στο πλοίο τωρα είναι περί τους 25 ευρωπαίους ναυτικους...
Πότε θα γίνει κατανοητό ότι το "όποιος θέλει απεργεί" στον ιδιωτικό τομέα έχει ψοφήσει εδώ και καιρό; Όλοι όσοι "χαλιούνται" με την περιφρούρηση των απεργιών έχουν έρθει ποτέ σε καμία, μαζί με τα τρισκατάρατα 20χρονα*, να δουν τους εργαζόμενους μπροστά στην πύλη να μας φωνάζουν και να μας βρίζουν γιατί τους αφαιρούμε το "δικαίωμα στην εργασία", όταν κοιτάει το αφεντικό, και μετά από 15' να μας πιάνουν παρδίπλα και να μας λένε "ευτυχώς που είσαστε και σεις ρε παιδιά" και να μας αραδιάζουν μετά πόσους μήνες είναι απλήρωτοι, πόσα ένσημα είναι ακόλλητα, πόση τρομοκρατία πέφτει;;
* που φυσικά θα είναι πολλά 20χρονα που είναι άνεργοι ή φοιτητές, άρα χωρίς αφεντικό και υποχρεώσεις, στις περιφρουρήσεις. Πόσοι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα και το θάρρος να βγαίνουν και να "καίγονται" με το να συμμετέχουν δυναμικά σε κινητοποιήσεις, απεργίες και περιφρουρήσεις;;;
Περί του Banquet:
Δεν κατάλαβα;; ποιές θέσεις εργασίας χάθηκαν; για να ρωτήσουμε το ΙΚΑ πόσοι δούλευαν στο συγκεκριμένο εστιατόριο ... γιατί μάλλον θα μας δώσει πολύ μικρότερο αριθμό. Απ' ότι καταγγέλθηκε τους περισσότερους εκεί μέσα τους είχε ανασφάλιστους. Με το μπαρδόν, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν μου φαίνεται για κανά κακόμοιρο ανθρωπάκι που έφτυσε αίμα για το εστιατόριό του και αναγκάστηκε να το κλείσει λόγω των κακών συνδικαλιστών. Μάλλον για στυγνό εκβιαστή μου κάνει...