bandit650
Member
σε ολες τις φωτογραφιες εκτος του παζαριου δε υπαρχει ανθρωπος!!! ετσι ηταν η απλα οταν φωτογραφιζες ηθελες να μη υπαρχει κανεις;
Έρχεται και συνέχεια, με περισσότερους ανθρώπους (χμ...).σε ολες τις φωτογραφιες εκτος του παζαριου δε υπαρχει ανθρωπος!!! ετσι ηταν η απλα οταν φωτογραφιζες ηθελες να μη υπαρχει κανεις;
Coca Cola γράφει σε αραβικό αλφάβητο, όπως σε οποιαδήποτε αραβόφωνη χώρα.Καθίσαμε τελικά για καφέ και πρόχειρο φαγητό σε ένα από τα καφέ του πάρκου. Θέλετε να μάθετε πως γράφεται η Coca-Cola σε κάποια γλώσσα; (υποθέτω είναι Τουρκμένικα με αραβικό αλφάβητο - δε συνηθίζονται και πολύ αλλά υπάρχουν)
Ναι, θα μου πεις, σε όλες τις γλώσσες το "Coca Cola" ίδιο είναι, μόνο ανά αλφάβητο διαφοροποιείται...Coca Cola γράφει σε αραβικό αλφάβητο, όπως σε οποιαδήποτε αραβόφωνη χώρα.
Τα 2 από τα 3 videos τα είχα κι εγώ, πιο κάτω μέσα στην ιστορίαΓια τον ιππόδρομο και το ατύχημα του προέδρου που λες, δεν ξέρω αν το έχει δει κανείς, εμάς μας σύστησαν οι ντόπιοι "όταν πάμε στη χώρα μας κι έχουμε ασφαλές ίντερνετ" να το ψάξουμε. Ε βρήκαμε αυτό,:
....
....
Αν πάει κανείς στο κομμάτι της πόλης που είναι τα παλιά κτίρια, αυτά που υπήρχαν πριν από την τρέλα με το λευκό μάρμαρο και κίνηση έχει και συνωστισμό κι ο ένας πάνω στον άλλον ζουν, σε εργατικές πολυκατοικίες τύπου ΕΣΣΔ. Το πλάνο για τη δημιουργία μιας καταλευκης ολης νέων κατοικιων που θα αγοραζαν οι κατοικοι με δανεια κατέρρευσε λογω της φανταστικής οικονομικης πολιτικής της χωρας, οπιτε ελαχιστοι (βασικα υψηλόβαθμοι) κατάφεραν να μετακομίσουν στο νέο κομμάτι.Βρε τι μαθαίνει κανείς...πολύ ιδιαίτερη χώρα. Δεν ήξερα για την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Μόνο το όνομα της πρωτεύουσας και την πύλη της κολάσεως γνώριζα μέχρι τώρα!
Παίζει αυτό που με εκπλήσσει πιο πολύ ωστόσο να είναι το πόσο άδειοι είναι οι δρόμοι, όπως αναφέρθηκε ήδη. Πολύ περίεργο μου φαίνεται.
Μάλιστα, κατάλαβα! Λίγο καταθλιπτικό μου κάνει το όλο σκηνικό (η άδεια πόλη-έστω και σε σημεία- εννοώ).Αν πάει κανείς στο κομμάτι της πόλης που είναι τα παλιά κτίρια, αυτά που υπήρχαν πριν από την τρέλα με το λευκό μάρμαρο και κίνηση έχει και συνωστισμό κι ο ένας πάνω στον άλλον ζουν, σε εργατικές πολυκατοικίες τύπου ΕΣΣΔ. Το πλάνο για τη δημιουργία μιας καταλευκης ολης νέων κατοικιων που θα αγοραζαν οι κατοικοι με δανεια κατέρρευσε λογω της φανταστικής οικονομικης πολιτικής της χωρας, οπιτε ελαχιστοι (βασικα υψηλόβαθμοι) κατάφεραν να μετακομίσουν στο νέο κομμάτι.
Να πει ο συγγραφεύς πώς του φάνηκε. Φαντάζομαι πως μυστηριώδης και τον εξιταρισε. Έ, @taver;Μάλιστα, κατάλαβα! Λίγο καταθλιπτικό μου κάνει το όλο σκηνικό (η άδεια πόλη-έστω και σε σημεία- εννοώ).
Πήγαμε κι εκεί (είναι πιο κάτω στην ιστορία). Οι ντόπιοι που ρωτήσαμε περίπου τα ίδια μας είπαν. Υπάρχουν πολλές μοντέρνες κατοικίες, όπως αυτές στην αρχή του κεφαλαίου 4, που παραμένουν άδειες. Και πολλές ακόμα επίσης. Υπάρχουν ολόκληρες λεωφόροι γεμάτες τέτοιες. Οι τιμές των σπιτιών που ρώτησα, ήταν υψηλές, ακόμα και με την ισοτιμία της μαύρης αγοράς, και το κράτος παρέχει σεβαστές επιδοτήσεις προκειμένου να αγοράσουν (από το κράτος) οι καλοί του κάτοικοι. Ελάχιστοι καταφέρνουν να είναι αρκετά καλοί.... Από δάνεια πάλι, με το νόμισμα 5 φορές υπερτιμημένο, ποιος θα δανείσει και ποιος θα δανειστεί;Αν πάει κανείς στο κομμάτι της πόλης που είναι τα παλιά κτίρια, αυτά που υπήρχαν πριν από την τρέλα με το λευκό μάρμαρο και κίνηση έχει και συνωστισμό κι ο ένας πάνω στον άλλον ζουν, σε εργατικές πολυκατοικίες τύπου ΕΣΣΔ. Το πλάνο για τη δημιουργία μιας καταλευκης ολης νέων κατοικιων που θα αγοραζαν οι κατοικοι με δανεια κατέρρευσε λογω της φανταστικής οικονομικης πολιτικής της χωρας, οπιτε ελαχιστοι (βασικα υψηλόβαθμοι) κατάφεραν να μετακομίσουν στο νέο κομμάτι.
Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το περίμενα, δε μου ήρθε ξαφνικό. Όπως Pyongyang... Τους άλλους δυο πάντως τους χάλασε.Να πει ο συγγραφεύς πώς του φάνηκε. Φαντάζομαι πως μυστηριώδης και τον εξιταρισε. Έ, @taver;