taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Κόντεψε να μ' ακούσει ολόκληρο το Ελ. Βενιζέλος. Η κοπέλα στο check-in της Lufthansa μου είχε μόλις δώσει τις κάρτες επιβίβασης για τις επόμενες πτήσεις. Κόντεψα να την πιάσω από το λαιμό: "Τι gate είναι αυτό που μου δώσατε?" Κάτι ψελλίζει για το πως θα βρω το Β11 στο El Venizelos…. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, το Β11 ξέρω πολύ καλά πως θα το βρω αποφεύγοντας και όλες τις ουρές. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Στο Β25 της Φρανκφούρτης είναι. Τις προηγούμενες μέρες, είχα φτιαχτεί στην ιδέα ότι η πτήση μου θα έφευγε από ένα από τα C14-16, τα 3 ολοκαίνουργια gates του Terminal 1 της Φρανκφούρτης, που κατασκευάστηκαν πρόσφατα με προδιαγραφές Α380, με boarding από 2 ορόφους, απευθείας από το lounge στο αεροπλάνο, κλπ. Δυστυχώς για μένα, ειδικά σήμερα, κατ' εξαίρεση, η πτήση για το São Paulo φεύγει από το concourse B, όπως άλλωστε και οι περισσότερες πτήσεις εκτός Σένγκεν….
Τι να κάνω, ελπίζω ότι απλά έχουν κάνει ένα λάθος που θα διορθωθεί στη Φρανκφούρτη, και κατευθύνομαι στο Lounge… Το ταξίδι ξεκινάει.
Αλλά βιάστηκα να ξεκινήσω. Ας σας πω κατ' αρχή λίγα λόγια για το πρόγραμμα:
Αναλυτικά οι αεροπορικές κρατήσεις:
Για τους μη γνώστες, τα αρχικά είναι συμβολισμοί αεροδρομίων και σημαίνουν:
Και οι αεροπορικές εταιρίες:
Κι αν απορείτε για τον τίτλο αυτής της ιστορίας, είναι επειδή τα πάντα σ' αυτό το ταξίδι έχουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να κάνουν με ποτάμια: Πάω στη χώρα του Αμαζονίου, ξεκινάω από μια πόλη που ονομάζεται "ποτάμι" (Ρίο), θα δω πράγματα στα ποτάμια Ιγκουασού και Παρανά, και θα καταλήξω ένθεν και κείθε του Rio de la Plata (River Plate), στο Buenos Aires & το Montevideo, στα νερά του Παρανά και του ποταμού Ουρουγουάη. Αλλά θα τα δούμε παρακάτω όλα αυτά.
Επίσης, να σας δώσω από τώρα μια σημαντική προειδοποίηση: Αυτή η ιστορία θα προκύψει ιδιαίτερα μακροσκελής. Θα προσπαθώ να δίνω μια εικόνα από τους τίτλους κάθε κομματιού, ώστε ο αναγνώστης να μη χρειαστεί να διαβάσει όλο το κείμενο για να βρει το κομμάτι που τον ενδιαφέρει… Επίσης, τα διάφορα κομμάτια της ιστορίας που θα διαβάσετε, διαφέρουν ουσιωδώς μεταξύ τους στο επίπεδο λεπτομέρειας. Ο λόγος είναι ότι κάποια από αυτά γράφτηκαν τις πρώτες μέρες μετά από την επιστροφή μου από το ταξίδι, με νωπές ακόμα τις μνήμες από όλες τις λεπτομέρειες, ενώ κάποια άλλα γράφτηκαν αρκετό καιρό μετά, και κάποια γράφονται τώρα.
Τι να κάνω, ελπίζω ότι απλά έχουν κάνει ένα λάθος που θα διορθωθεί στη Φρανκφούρτη, και κατευθύνομαι στο Lounge… Το ταξίδι ξεκινάει.
Αλλά βιάστηκα να ξεκινήσω. Ας σας πω κατ' αρχή λίγα λόγια για το πρόγραμμα:
Αναλυτικά οι αεροπορικές κρατήσεις:
Code:
Ημερομηνία Δρομολόγιο Ώρα Πτήση Καμπίνα
24/03/2010 ATH-FRA 18:25 LH3383 C
24/03/2010 FRA-GRU 22:15 LH506 C
25/03/2010 GRU-GIG 09:30 JJ8085 Y
28/03/2010 GIG-GRU 20:05 JJ8084 Y
28/03/2010 GRU-IGU 23:55 JJ3557 Y
30/03/2010 IGR-AEP 18:00 AR2735 C
31/03/2010 AEP-MVD 10:05 PU160 Y
04/04/2010 EZE-FRA 20:55 LH511 C
05/04/2010 FRA-ATH 21:10 LH3384 C
Code:
ATH: Ελευθέριος Βενιζέλος, Αθήνα
FRA: Frankfurt-am-Main, Γερμανία
GRU: São Paolo (Διεθνές), Βραζιλία
GIG: Rio de Janeiro (Διεθνές), Βραζιλία
IGU: Foz do Iguaçu, Βραζιλία
IGR: Puerto Iguazu, Αργεντινή
AEP: Buenos Aires (Εσωτερικού), Αργεντινή
MVD: Montevideo, Ουρουγουάη
ΕΖΕ: Buenos Aires (Διεθνές), Αργεντινή
Code:
LH: Lufthansa
JJ: TAM Lineas Aeras, Brasil
AR: Aerolineas Argentinas
PU: Pluna (Uruguay)
Επίσης, να σας δώσω από τώρα μια σημαντική προειδοποίηση: Αυτή η ιστορία θα προκύψει ιδιαίτερα μακροσκελής. Θα προσπαθώ να δίνω μια εικόνα από τους τίτλους κάθε κομματιού, ώστε ο αναγνώστης να μη χρειαστεί να διαβάσει όλο το κείμενο για να βρει το κομμάτι που τον ενδιαφέρει… Επίσης, τα διάφορα κομμάτια της ιστορίας που θα διαβάσετε, διαφέρουν ουσιωδώς μεταξύ τους στο επίπεδο λεπτομέρειας. Ο λόγος είναι ότι κάποια από αυτά γράφτηκαν τις πρώτες μέρες μετά από την επιστροφή μου από το ταξίδι, με νωπές ακόμα τις μνήμες από όλες τις λεπτομέρειες, ενώ κάποια άλλα γράφτηκαν αρκετό καιρό μετά, και κάποια γράφονται τώρα.
Last edited: