• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Γερμανία Αλσατία Μέλανας Δρυμός

lefterismega

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού

Attachments

LOULOUTGAL

Member
Ταξίδι-Όνειρο
-----
Από φαγητό όλες αυτές οι περιοχές τι λένε ?
ειναι γεμάτο εστιατόρια με michelin .Προσοχή κράτηση οπωσδήποτε και να τηρείτε το ωράριο δλδ μην πατε 9 το βράδυ για φαγητό .

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Καλησπέρα σε όλους,
Σκέφτομαι να επισκεφτώ την Αλσατία και τα εισιτήρια που βρίσκω είναι στο Baden/Karlsruhe. Θα ήθελα να επισκεφτούμε εκτός των χωριών και του Colmar και το Europa Park. Πού θα μου προτείνατε να κλείσω όσο πιο κεντρικά γίνεται μεταξύ Κολμαρ- Europa Park και φυσικά αεροδρομίου? Χωριό ή ακόμη και συγκεκριμένο κατάλυμα ευπρόσδεκτο.
Σημ. Θα έχω όχημα, αλλά η πτήση φθάνει αργά το βράδυ.

psyhas

Member
Καλησπέρα σε όλους,
Σκέφτομαι να επισκεφτώ την Αλσατία και τα εισιτήρια που βρίσκω είναι στο Baden/Karlsruhe. Θα ήθελα να επισκεφτούμε εκτός των χωριών και του Colmar και το Europa Park. Πού θα μου προτείνατε να κλείσω όσο πιο κεντρικά γίνεται μεταξύ Κολμαρ- Europa Park και φυσικά αεροδρομίου? Χωριό ή ακόμη και συγκεκριμένο κατάλυμα ευπρόσδεκτο.
Δεν έχω να προτεινω καποιο χωριο, απλα ηθελα να ρωτησω γιατι οχι στο Στρασβουργο. Ομορφη πολη, κεντρική θεση για να πας παντου. Αν το απορρίπτεις λογω ακρίβειας, κατανοητο, παντως σαν πολη αξιζει.

Kostas78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα σε όλους,
Κοντά στο Κολμάρ είναι το Eguisheim, το οποίο είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά. Τα εστιατόρια στην Αλσατία έχουν περιορισμένο ωράριο και καλό είναι να έχεις κάνει κράτηση.
Στο europa park να κατεβάσετε στα κινητά σας την εφαρμογή του πάρκου και να κάνετε χρήση του virtual line για να γλιτώσετε τις μεγάλες ουρές. Σε κάποια παιχνίδια βρέχεσαι πολύ, αν έχετε παιδιά καλό είναι να έχετε μαζί σας αδιάβροχα. Να περάσετε τέλεια.

LOULOUTGAL

Member
Ταξίδι-Όνειρο
-----
Αφου θα έχεις οχημα θα μπορεις να κινηθεις πολυ εύκολα .Νομιζω και εγω Στρασβουργο ειναι η καλυτερη επιλογη ειδικα αν επισκεφθεις την περιοχη Χειμώνα .Ισως καπου εξω απο το Στρασβουργο για να είναι πιο οικονομικα +παρκινγκ .Προσοχη με τα εστιατορια στα χωρια ,κρατηση και να τηρειτε το ωραριο γιατι οντως θα πεινάσετε .Εμεις είχαμε μεινει Καλοκαιρι σε αυτο
Chambre D'hôtes Du Zellberg που ήταν οκ και γυρίσαμε την περιοχή ,δεν ξερω αν σε βολευει .

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Όντως το Στρασβούργο το έχω σκεφτεί και εγώ, απλά με προβληματίζει κάπως το πήγαινε-έλα με το αυτοκίνητο, το πάρκινγκ κλπ.
Πάντως φαίνεται μια καλή επιλογή, σχετικά κοντά σε όλα.

nikoponis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Όντως το Στρασβούργο το έχω σκεφτεί και εγώ, απλά με προβληματίζει κάπως το πήγαινε-έλα με το αυτοκίνητο, το πάρκινγκ κλπ.
Πάντως φαίνεται μια καλή επιλογή, σχετικά κοντά σε όλα.
Θα συμφωνήσω κι εγώ για Στρασβούργο, ειναι μια πανέμορφη πόλη, γραφική, ακριβή βέβαια αλλά έχει χαρακτήρα. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές αρχίζουν τέλη Νοέμβρη και φαντάζομαι ότι θα ειναι πολύ ωραία, την εποχή που είχα πάει δεν είχαν ανοίξει ακόμη. Όμως ειναι πόλη που περπατάς και νιωθεις ωραια, προσοχη μονο στους ποδηλατες, τρεχουν σαν τρελοι!
Τα χωριουδάκια ειναι όμορφα όντως, αλλά βράδυ πρέπει να ειναι ψιλονέκρα. Colmar πολύς τουρισμός, δυσκολο παρκινγκ θυμαμαι, δεν με εντυπωσιασε ετσι οπως περιμενα. Στρασβουργο ειχα βρει ξενοδοχειο με παρκινγκ, μιση ωρα περιπου περπατημα απο την κεντρικη πλατεια, αλλα ωραια διαδρομη. Δε θυμαμαι ακριβως, νομιζω Holiday Inn ηταν, αλλα εχουν περασει αρκετα χρονια, μπορει να κανω και λαθος. Παντως εβγαινα σχετικα γρηγορα απο την πολη προς τα εξω, δε θυμαμαι καπου να εμπλεκα με κινηση.
Απο την περιοχη γενικα Αλσατιας και Δρυμου, ωραια ηταν και Baden Baden (φημισμενη λουτροπολη που αποπνεει μεγαλοπρεπεια αλλων εποχων) οπως και Freiburg, με εναν εντυπωσιακο καθεδρικο ναο, καποια χαρακτηριστικα μικρα καναλια και σχετικη ζωντανια για γερμανικη πολη.

annoula

Member
Καλησπέρα σε όλους,
Τα χωριουδακια της Αλσατιας ειναι για βολτα, οχι για να μεινεις 5 μερες. Μεινε Στρασβουργο που ειναι πανεμορφο αλλιως Κολμάρ. Και για το Freiburg προσυπογραφω και εγω. Εχει και εκπληκτικο παγωτο.

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις. Μένω Στρασβούργο λοιπόν ως βάση (βρήκα κάτι στο budget μου και με πάρκινγκ). Επομένως μοιράζω τις 2,5 ημέρες σε χωριά, Κολμάρ και Φράιμπουργκ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.619
Μέλη
39.363
Νεότερο μέλος
gvellis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom