katkats
Moderator
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ν. Αμερική
Μεταφέρθηκε στις Ταξιδιωτικές Ιστορίες - Ασία
Βιβλικες εικόνες! Η μουσική όμως ακούγεται πολύ συγχρονηΠροχωράμε στα Παμίρ και βλέπουμε καταπληκτικές εικόνες στην πλευρά του Αφγανιστάν με ντόπιους να μας κοιτάνε σαν εξωγήινους. Αφήνουμε όμως τα σύνορα των δύο χωρών και εισχωρούμε στα Παμίρ και στις λίμνες τους.
Συνεχίζουμε το δρόμο μας για να πάμε στο Μουργκάμπ και περνάμε από υπέροχα χωριά σε υψόμετρο λίγο κάτω από τα τέσσερα χιλιόμετρα.
Την μουσική την κατεβάζω τυχαία από το YouTube. Απλά να είναι ευχάριστα στο αυτί μου τα κομμάτια. Συνήθως είναι καλά.Βιβλικες εικόνες! Η μουσική όμως ακούγεται πολύ συγχρονη
Πάλι στο πρόγραμμα έγραφε διάφορα πράγματα να δούμε. Αρχικά πήγαμε στις θερμές πηγές με το όνομα Garmchasma. Εκεί είδαμε ένα σημείο που είχε έναν βράχο ο οποίος ήταν κάτασπρος από τα άλατα και μπήκαμε μέσα όπου είδαμε μία μικρή λιμνούλα, που προφανώς είχε ζεστό νερό. Εκεί έκαναν μπάνιο καμιά δεκαπενταριά άνδρες. Φυσικά δεν είχαμε καμία διάθεση να κάνουμε εμείς μπάνιο εκεί μέσα, κυρίως γιατί όλοι αυτοί ήταν τελείως γυμνοί. Οπότε φαντάζομαι και εμείς έπρεπε να κάνουμε το ίδιο. Δεν μας άφησαν να βγάλουμε φωτογραφίες και περιηγηθήκαμε λίγο εκεί γύρω να δούμε και κάποια άλλα κτίρια, χωρίς κανένα ενδιαφέρον όμως.
Καλησπέρα. Στα δύο θερμά λουτρά που αναφέρεις οι γυναίκες μπορούν να κάνουν μπάνιο; Είδες γυναίκες να κάνουν λουτρό;Λίγο πιο πάνω από αυτό το κάστρο βρίσκονται τα θερμά λουτρά Bibi Fatima, και τα επισκεφτήκαμε. Στα δωμάτια των ανδρών δεν υπήρχε κανείς αλλά δεν τα προτιμήσαμε.
Καλησπέρα. Στο πρώτο λουτρό δεν θυμάμαι να είδα και ενδέχεται να μην επιτρεπόταν. Το ίδιο ισχύει και για της Fatima. Όμως πιστεύω ότι λόγω σοβιετικής κουλτούρας επιτρέπεται και στα δύο.Καλησπέρα. Στα δύο θερμά λουτρά που αναφέρεις οι γυναίκες μπορούν να κάνουν μπάνιο; Είδες γυναίκες να κάνουν λουτρό;
Οι αναφορά σου είναι μόνο σε άντρες και στα δύο λουτρά και με προβλημάτισες. Έχω διαβάσει οτι και στα δύο κάνουν μπάνιο γυναίκες, αλλά στα Garm Chashma γυναίκες και άντρες εναλλάσσονται στην ή στις πισίνες (δεν έχω καταλάβει αν είναι μία μόνο ή έχει και άλλες).Καλησπέρα. Στο πρώτο λουτρό δεν θυμάμαι να είδα και ενδέχεται να μην επιτρεπόταν. Το ίδιο ισχύει και για της Fatima. Όμως πιστεύω ότι λόγω σοβιετικής κουλτούρας επιτρέπεται και στα δύο.
Αν επιτρέπεται μόνο στο ένα, θα είναι αυτό της Fatima.
Αν ήμουν στο σπίτι θα έψαχνα τις σημειώσεις μου και θα έδινα πιο σαφείς απαντήσεις.
Επειδή δεν μας ενδιέφερε να κάνουμε μπάνιο, δε θυμάμαι να ρωτήσαμε. Πάντως στο,Chashma είδαμε μία μεγάλη πισίνα με άνδρες.Οι αναφορά σου είναι μόνο σε άντρες και στα δύο λουτρά και με προβλημάτισες. Έχω διαβάσει οτι και στα δύο κάνουν μπάνιο γυναίκες, αλλά στα Garm Chashma γυναίκες και άντρες εναλλάσσονται στην ή στις πισίνες (δεν έχω καταλάβει αν είναι μία μόνο ή έχει και άλλες).
Ευχαριστώ για την απάντηση!