• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Στήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Traveller

Member
Άλλο να είσαι μια εξαίρετη συγγραφέας και άλλο να ασχολείσαι στην αφήγησή σου με θέματα που δε γνωρίζεις με συνέπεια να πέφτεις σε αντιφάσεις και ανακρίβειες.
Αντιγράφω την σελίδα 44 από τα ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ της άσχετης και ανθέλληνος ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ...

"Η γλώσσα τους ήταν η ίδια, μακεδονίτικη, ένα κράμα κι αυτή από σλαβικά, κι ελληνικά, ανακατωμένα με λέξεις τούρκικες"

όποιος βρει ανακρίβειες και αντιφάσεις κερδίζει καρτ-ποστάλ με το άγαλμα του Βουκεφάλα στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων...

υ.γ. εθνοπροδότης διαβάζω!! και αναρχοκομμουνιληστοσυμμορίτης συμπληρώνω...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
υ.γ. εθνοπροδότης διαβάζω!! και αναρχοκομμουνιληστοσυμμορίτης συμπληρώνω...
Μου κλέβεις τις ατάκες μου. Αν τις πεις εσύ ολες τι θα πω εγώ; Θέλει να του μιλάω και βρώμικα το παλικάρι...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το εθνοπροδότης είναι πιο πρόστυχο,το άλλο μπερδεύεις τη γλώσσα σου μέχρι να το πεις

Borealis

Member
Πάντως και την Αγ.Πετρούπολη την έλεγαν Λένινγκραντ για ένα διάστημα.Αυτό τι σημαίνει ότι θα την λέμε ες αεί έτσι ή όπως αναγνωρίζεται σήμερα (και πολλά χρόνια πριν)
Μαλτάκια χρησιμοποίησες το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικής υστερίας.
Η Αγία(!?) Πετρούπολη ξεκίνησε τη καριέρα της σαν Πέτερμπουργκ, άλλαξε σε Πέτεργκραντ όταν οι ρώσσοι μπηκαν στο πολεμο με τους γερμανούς, έγινε Λέννινγκραντ και τώρα μας προέκυψε και Αγία (φτου φτου κακά!). Μόνο οι Ρωσσοι δεν έχουν τέτοια κολληματα...

Traveller

Member
Το εθνοπροδότης είναι πιο πρόστυχο,το άλλο μπερδεύεις τη γλώσσα σου μέχρι να το πεις
Ναι αλλά είναι πιο ξεσηκωτικό... φαντάσου ατάκα γκόμενας πάνω στην κορύφωση... "τι μου κάνεις αναρχοκομμουνιληστοσυμμορίτη μου..." ή σκίσε μου (το φόρεμα) με το κονσερβοκούτι σου..."

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
και τώρα μας προέκυψε και Αγία (φτου φτου κακά!). Μόνο οι Ρωσσοι δεν έχουν τέτοια κολληματα...
Τώρα εσένα αυτό σε μάρανε; Το Αγία στην Πετρούπολη; Εδώ ανακυρήχθηκε Άγιος της ρωσικής ορθοδόξου εκκλησίας ο τελευταιος τσάρος...

chrisbd

Member
Φαντάζεστε κανένας παλαβός να γκρεμίσει το άγαλμα, τι έχει να γίνει .....
Τώρα εμείς θα κάνουμε ένα άγαλμα στη Πέλλα η δεν ξέρω που αλλά πιο ψηλό και πιο ωραίο ....Κάτι μου θυμίζει αυτό.... πιτσιρικάδες κατουράγαμε για το ποιος θα κατουρήσει πιο μακρυά...:haha: Γιατί τώρα που μεγαλώσαμε έχουμε πιο πολύ μυαλό; :rolleyes:
Υπάρχει περίπτωση τελικά το θέμα να λυθεί ιστορικά (και ενδιαφέρει άραγε κανένα διεθνώς) η γεωγραφικά; ...το θέμα θα λυθεί πολιτικά και δεν θα έχει και μεγάλη σχέση πιστεύω με το τι θεωρούμε ως εθνικά δίκαιο.....Και ναι ξέρουμε όλοι οτι το γειτονικό κράτος, όλος ο κόσμος το αποκαλεί Μακεδονία (και μεγάλη τους σκασίλα του κόσμου, πως θα το λένε) αλλά κακά τα ψέματα περισσότερο απ όλους τους ενδιαφέρει πως τελικά θα τους λέμε εμείς...
Για την μακεδονίτικη η σλαυομακεδονίτικη γλώσσα δεν έχω καταλάβει γιατί κολλήσατε, έχει τόσο σημασία;... πάντως στο χωριό μου, που είναι στην περιοχή του βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα, που τα μιλάμε τα λέγαμε βουλγάρικα και ξέρω και γω λίγα αλλά δεν μπορείς να συνεννοηθείς καλά ούτε με βούλγαρο αλλά ούτε και με σκοπιανό....
Μια ταυτότητα θέλουν να φτιάξουν οι άνθρωποι και δεν μπορούν γιατί έχουν μεγαλώσει με το ιδεώδες ότι κατάγονται απο την Μακεδονία την χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τώρα κάποιοι, εμείς τους το αμφισβητούμε, αυτό πιστεύουν....
Ζει λοιπόν ο Μέγας Αλέξανδρος ; Ζει και βασιλεύει ............:)

Borealis

Member
Τώρα εσένα αυτό σε μάρανε; Το Αγία στην Πετρούπολη; Εδώ ανακυρήχθηκε Άγιος της ρωσικής ορθοδόξου εκκλησίας ο τελευταιος τσάρος...
Δεν με αφορά η πολιτική της κάθε εκκλησίας, με αφορά όμως πολύ η πολιτικη της κάθε κρατικής εξουσίας. (όταν αυτές ταυτίζονται είναι άλλο καπέλλο, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στο Ιράν και την Ελλάδα).

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie