• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Στήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Υ.Γ. Αφιερωμένο σε όσους αβίαστα και απερίσκεπτα υποστηρίζουν την ονομασία ''Μακεδονία'' για το κράτος της ΠΓΔΜ.
Δεν μας απαντάς για τα 47 μετέπειτα χρόνια που ΗΤΑΝ αναγνωρισμένη ως Μακεδονία.Πριν ξανά-αναγνωριστεί απ'το '91 και μετά.

Borealis

Member
προς North 66,
επειδή ΞΕΡΩ σερβικά βλεπω ότι στη σελίδα 25 αναφέρονται 9 εδαφικές ενότητες με ονόματα όπως: περιοχή Σάβα, περιοχή Νόβι σαντ, περιοχή Σαράγιεβου και φυσικά περιοχή Βαρδάρη. Γνωρίζεις σήμερα κάποια Δημοκρατία της πρωην Γιουγκοσκλαβίας να φέρει κάποιο απο αυτά τα ονόματα? θα ήμουν υπόχρεος...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αφού ξέρεις σέρβικα πήγαινε στο άρθρο 83, σελ. 25-29 που επεξηγούνται τα σύνορα των περιοχών αυτών... θα δεις ότι οι γεωγραφικοί τους προσδιορισμοί αντιστοιχούν σε σημερινά κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας ή σε πρώην επαρχίες της.

Δεν μας απαντάς για τα 47 μετέπειτα χρόνια που ΗΤΑΝ αναγνωρισμένη ως Μακεδονία.Πριν ξανά-αναγνωριστεί απ'το '91 και μετά.
Όσο για το λόγο που η ΠΓΔΜ ονομάζονταν Μακεδονία για κάποιο διάστημα, προσωπικά δε με ενδιαφέρει, αντίθετα με ενδιαφέρει ότι καιροσκοπικά αλλάζει ονομασίες λες και είναι κάποια τριτοκοσμική αφρικανική αποικία χωρίς ιστορία και παρελθόν...

Borealis

Member
και για να τελειώνει το ανέκδοτο του Νορθ 66, οι εδαφικές ενότητες που προβλέπονταν το 1931 είναι οι εξης: (θα πρέπει να προτείνουμε την αλλαγή ΟΛΩΝ των ονοματων των Δημοκρατιών που προέκυψαν από την Γιουγκοσκλαβία)
1. Περιοχή Ντράβσκα, πρωτ. Λιουμπλιάνα
2. Σάβα, πρωτ. Ζάγκρεμπ
3.Μπιρμπάσκα, πρωτ. Μπάνια Λούκα
4.Πριμόρισκα, πρωτ. Σπλιτ
5. Ντρίνα, πρωτ. Σαράγιεβο
6. Δούναβη, πρωτ, Νόβι σαντ
7.Ζίτσκα, πρωτ. Τσετιγιε
8. Μοραβα, πρωτ. Νις
9. Βαρδάρη, πρωτ. Σκόπιε

Borealis

Member
Αγαπητέ Νορθ, τρία τέσσερα κράτη που περισσεύουν να τα αφήσω? τζάμπα πράμα ο εντυπωσιασμός...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ανέκδοτο και μάλιστα εξαιρετικά αστείο και κακόγουστο είναι η απαίτηση Σλαβόφωνων λαών που μετοίκησαν στην περιοχή μερικούς αιώνες μετά απ' την πτώση του Βασιλείου του Μ. Αλεξάνδρου να ονομάζονται Μακεδόνες... σε λίγο θα μας πουν ότι κατάγονται και απ' τους Ελ:haha:

Υ.Γ. Πραγματικά με εντυπωσιάζει το σθένος και ο ζήλος κάποιων να υποστηρίξουν την ονομασία που μας επιβάλλουν οι Σκοπιανοί!

Borealis

Member
Μπα φίλε μου, καμιά συμπάθεια για τους σκοπιανούς, απλώς ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ τύποι σαν εσένα να μας σερβίρουν ότι φούμαρα θέλουν...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
To επίσημο Σύνταγμα του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας δεν είναι φούμαρα είναι fact. Μου αρκεί κάποιοι άνθρωποι να διαβάσουν τα χωρία από αυτό το έγγραφο και να αρχίζουν να ξυπνάνε.

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα - το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου στα Σκόπια - εγώ θέλω να πώ, ότι όχι μόνο δεν με ενοχλεί, αλλά ότι αντιθέτως με χαροποιεί κιόλας. Το γεγονός ότι ένας γειτονικός λαός θέλει να αναγνωρίζει και να προβάλει έναν δικό μας εθνικό ήρωα και σαν δικό του, εγώ θα το προέβαλα σαν στοιχείο φιλίας, συνεργασίας και κοινών συνδετικών ιστορικών στοιχείων και όχι σαν στοιχείο αντιπαλότητας. Δεν φοβάμαι ούτε ότι θα μας πάρουν τον Μεγαλέξανδρο, ούτε βέβαια την Θεσσαλονίκη.
Γι'αυτό ας αφήσουμε λοιπόν τα μίση και ας κοιτάξουμε μπας και κάνουμε καμμία "μπίζνα" στα Βαλκάνια και στην γειτονική χώρα, όπως έκαναν για αιώνες οι πρόγονοί μας με τεράστια επιτυχία, μπας και γλυτώσουμε την χρεωκοπία.

Borealis

Member
Χιλιάδες μπίζνες με δις στα Βαλκάνια, δεύτεροι στην Αλβανία πρώτοι στη πΓΔΜ και καλές θέσεις στη Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία. Όπως φαίνεται όμως το χρήμα δεν γνωρίζει από πατριωτισμό και οι επιχειρηματίες δεν λύνουν κρατικά προβλήματα, αλλά τα δικα τους. Πάπαλα δηλαδή και από την επιχειρηματική διείσδυση.

elefinor

Banned
Οι περισσότεροι σχολιαστές του νήματος όχι μόνο δεν αγανακτούν για τα καραγκιοζιλίκια του Γκρουέφσκι, αλλά αντιθέτως είναι πολύ άνετοι, χαλαροί και μάλλον υποστηρίζουν το νέο "κόσμημα" των Σκοπίων. Μόνο που δεν τον δείρατε τον North 66 επειδή τόλμησε να γράψει τα αυτονόητα. Με τέτοιες απόψεις Ελλήνων, είναι απορίας άξιον πώς οι Σκοπιανοί δεν έχουν διεκδικήσει ακόμα την Καλαμάτα...

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
χε χε,εχω ενα φιλο που λεει πως η Καλαματα ειναι η μελλοντικη πρωτευουσα ..

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie