Με πολύ σεβασμό στην μνήμη των ανθρώπων πού τόσο άδικα καί αναίτια δολοφονήθηκαν στο Μουσείο Μπαρντό. Θα μπορούσαμε να είμαστε κάποιοι από αυτούς. Ας ευχηθούμε να είναι τα τελευταία θύματα).
Καιρό τώρα μού τριβέλιζαν το μυαλό οί φίλες μου:
-Κανένα ταξιδάκι βρε παιδί μου. Ξέρεις, καμιά προσφορά, κάτι οικονομικό, κάτι ωραίο τέλος πάντων. Α! Καί όχι Ευρώπη. Κάτι εξωτικό. Κάτι διαφορετικό. Καί όχι με πολλές ανταποκρίσεις. Μην είναι καλοκαίρι γιατί θα πάμε στο εξοχικό. Ούτε καί τις γιορτές βέβαια, περιμένω κόσμο. Το παιδί δίνει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο καί ... καταλαβαίνεις.
Καί βέβαια καταλάβαινα. Καί όποιος έχει αναλάβει να οργανώνει τα ταξίδια της παρέας, επίσης καταλαβαίνει.
ΔΕΝ θα το σχολιάσω!!
-Αίγυπτο?
- Πήγαμε.
- Τουρκία?
- Πάλι?
- Ισραήλ?
- Απαπα. Φοβόμαστε.
- Δεν μένουν καί πολλές επιλογές βρε κορίτσια. Τυνησία?
- Ναίιιιιιιιιιιιι!!!
Ακρατος ενθουσιασμός. Βρήκαμε την γή της επαγγελίας!
Καί να τα τσάμικα καί να τα καλαματιανά καί να τα οριεντάλια ...
Καί να τα παστέλια, καί να τα ξερολούκουμα (αυτό είναι κλεμμένο!!)
Τέλος πάντων, γλεντήσαμε την ανακάλυψή μας υπέρ τού δέοντος (ξέρετε τώρα από γυναικοπαρέες).
Φύγαν καί με άφησαν με ανασκουμπωμένα μανίκια. Είχα μαλλί να ξάνω...
... Ανοιχτοί ήταν οί ουρανοί? Βρήκα μία εξαιρετική προσφορά της Tunis air γιά Οκτώβριο με 220 ευρώ, αντί των 350 πού έίχε καί τετράστερα ξενοδοχεία της αλυσίδας Iberostar (άκουσον άκουσον) με 180 ευρώ την εβδομάδα γιά δίκλινο με ημιδιατροφή !!!
Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα.
- Κορίτσια, ετοιμάστε βαλίτσες. Το καί το...
- Αχ, τι κρίμα. Πνίγομαι στο γραφείο. Δεν μπορώ να πάρω άδεια με τίποτα.
- Αχ τι κρίμα. Μου έτυχαν έξτρα έξοδα καί δεν έχω λεφτά.
- Αχ τί κρίμα, έρχεται η πεθερά μου απ’ το χωριό καί πρέπει να την φιλοξενήσω.
Να μην τα πολυλογώ, με άφησαν μπουκάλα.
- Αχ τι κρίμα ΄γιά σας κορίτσια. Θα χάσετε ένα πολύ ωραίο ταξίδι.
- Τι εννοείς θα χάσετε? Δεν πιστεύω να εννοείς..
- Ναί, ναί..
- Πας γυρεύοντας. Θα το φάς το κεφάλι σου.
Γιά να είμαι ειλικρινής, σκέφτηκα να το αναρτήσω στο travelstories, τού τύπου «βάζω ξενοδοχείο καί φαγητό, βάζεις την παρέα?» αφού έτσι κι’ αλλιώς θα πλήρωνα το δίκλινο. Αντε, λέω, μη με περάσουνε γιά ψώνιο.
Κι’ έτσι, κλείνοντας γιά άλλη μιά φορά τ’ αυτιά μου στις σειρήνες της λογικής, έβγαλα το εισιτήριό μου, έκανα κράτηση στα ξενοδοχεία, πήρα την βαλίτσα μου καί την μπουκάλα μου (τουτέστιν μεθερμηνευόμενο την μοναξιά μου) καί μία ωραία πρωία επιβιβάστηκα στην πτήση γιά Τύνιδα.
Συνεχίζεται
Καιρό τώρα μού τριβέλιζαν το μυαλό οί φίλες μου:
-Κανένα ταξιδάκι βρε παιδί μου. Ξέρεις, καμιά προσφορά, κάτι οικονομικό, κάτι ωραίο τέλος πάντων. Α! Καί όχι Ευρώπη. Κάτι εξωτικό. Κάτι διαφορετικό. Καί όχι με πολλές ανταποκρίσεις. Μην είναι καλοκαίρι γιατί θα πάμε στο εξοχικό. Ούτε καί τις γιορτές βέβαια, περιμένω κόσμο. Το παιδί δίνει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο καί ... καταλαβαίνεις.
Καί βέβαια καταλάβαινα. Καί όποιος έχει αναλάβει να οργανώνει τα ταξίδια της παρέας, επίσης καταλαβαίνει.
ΔΕΝ θα το σχολιάσω!!
-Αίγυπτο?
- Πήγαμε.
- Τουρκία?
- Πάλι?
- Ισραήλ?
- Απαπα. Φοβόμαστε.
- Δεν μένουν καί πολλές επιλογές βρε κορίτσια. Τυνησία?
- Ναίιιιιιιιιιιιι!!!
Ακρατος ενθουσιασμός. Βρήκαμε την γή της επαγγελίας!
Καί να τα τσάμικα καί να τα καλαματιανά καί να τα οριεντάλια ...
Καί να τα παστέλια, καί να τα ξερολούκουμα (αυτό είναι κλεμμένο!!)
Τέλος πάντων, γλεντήσαμε την ανακάλυψή μας υπέρ τού δέοντος (ξέρετε τώρα από γυναικοπαρέες).
Φύγαν καί με άφησαν με ανασκουμπωμένα μανίκια. Είχα μαλλί να ξάνω...
... Ανοιχτοί ήταν οί ουρανοί? Βρήκα μία εξαιρετική προσφορά της Tunis air γιά Οκτώβριο με 220 ευρώ, αντί των 350 πού έίχε καί τετράστερα ξενοδοχεία της αλυσίδας Iberostar (άκουσον άκουσον) με 180 ευρώ την εβδομάδα γιά δίκλινο με ημιδιατροφή !!!
Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα.
- Κορίτσια, ετοιμάστε βαλίτσες. Το καί το...
- Αχ, τι κρίμα. Πνίγομαι στο γραφείο. Δεν μπορώ να πάρω άδεια με τίποτα.
- Αχ τι κρίμα. Μου έτυχαν έξτρα έξοδα καί δεν έχω λεφτά.
- Αχ τί κρίμα, έρχεται η πεθερά μου απ’ το χωριό καί πρέπει να την φιλοξενήσω.
Να μην τα πολυλογώ, με άφησαν μπουκάλα.
- Αχ τι κρίμα ΄γιά σας κορίτσια. Θα χάσετε ένα πολύ ωραίο ταξίδι.
- Τι εννοείς θα χάσετε? Δεν πιστεύω να εννοείς..
- Ναί, ναί..
- Πας γυρεύοντας. Θα το φάς το κεφάλι σου.
Γιά να είμαι ειλικρινής, σκέφτηκα να το αναρτήσω στο travelstories, τού τύπου «βάζω ξενοδοχείο καί φαγητό, βάζεις την παρέα?» αφού έτσι κι’ αλλιώς θα πλήρωνα το δίκλινο. Αντε, λέω, μη με περάσουνε γιά ψώνιο.
Κι’ έτσι, κλείνοντας γιά άλλη μιά φορά τ’ αυτιά μου στις σειρήνες της λογικής, έβγαλα το εισιτήριό μου, έκανα κράτηση στα ξενοδοχεία, πήρα την βαλίτσα μου καί την μπουκάλα μου (τουτέστιν μεθερμηνευόμενο την μοναξιά μου) καί μία ωραία πρωία επιβιβάστηκα στην πτήση γιά Τύνιδα.
Συνεχίζεται