varioAthens
Member
...απίστευτη!!!Το 1991 ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Αγγλία, θα έμενα στο Έξετερ και στο Λονδίνο.
Στην οικογένεια μας τα ταξίδια στο εξωτερικό ως τότε γινόντουσαν ή για δουλειά από τους ναυτικούς θείους μου, ή για λόγους υγείας, ή για μετανάστευση. Λόγοι ψυχαγωγίας δεν έπαιζαν.
Ο θείος μου αποφάσισε ότι θα με πάει στο αεροδρόμιο γιατί ήμουν και εντελώς άσχετη με αεροπλάνα κτλ. Ήρθε ο άνθρωπος 3.00 το πρωί με ταξί με πήρε από το σπίτι, με πήγε στο Ελληνικό και εκεί άρχισε τις εξηγήσεις.
«Εδώ θα αφήσεις την βαλίτσα σου» και στους υπόλοιπους «ξέρετε τις εξηγώ γιατί δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό»,
«στην κυρία θα δώσεις το εισιτήριο σου» και στην κυρία «ξέρετε είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύει»,
μετά στράφηκε σε μια κοπέλα «να προσέχετε την ανεψιά μου είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύει».
Αφού σιγουρεύτηκε ότι όλο το αεροδρόμιο με έδειχνε μα το δάκτυλο ως την άσχετη της ημέρας, με φίλησε σταυρωτά, έφυγε και έμεινα μόνη σε ένα μεγάλο άγνωστο χώρο. Από εκεί και πέρα κάθε κίνηση μου ήταν για μένα μια μικρή νίκη. Βρέθηκα λοιπόν στο σ ω σ τ ό αεροπλάνο και βρήκα την θέση μου ανάμεσα σε δύο νέα παιδιά. Κάθισα πολύ αμήχανη, πρόσεξα ότι είχαν δέσει τις ζώνες τους και είπα ας δέσω και εγώ την δική μου. Βρήκα την μισή αριστερή ζώνη, αλλά δεν έβρισκα την μισή δεξιά ζώνη, αγωνία, που είναι η ζώνη; αν δεν την βρω θα καταλάβουν και αυτοί ότι είμαι άσχετη. Έχωσα το χέρι ανάμεσα στα καθίσματα και το δάκτυλο μου πέρασε σε έναν κρίκο, «η ζώνη» σκέφτηκα και τράβηξα τον κρίκο αποφασιστικά. Το παιδί που καθόταν δεξιά μου, έσκυψε βίαια προς την μεριά μου, αντί για ζώνη τραβούσα το φερμουάρ του μπουφάν του, τον κοίταξα απολογητικά «συγνώμη είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύω»
Last edited by a moderator: