• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Σκεφτομαι και γράφω: Η 1η ταξιδιωτική εμπειρία στο εξωτερικό!

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
πρώτο (κ μοναδικό για την ώρα) ταξίδι που έχω κάνει είναι στην Ιαπωνία....
είναι εκεί το έτερον ήμισι κ κάνει μεταπτυχιακό...
κ πήγα κ έμεινα ένα γεμάτο 3μηνο...
δεν πήγα στο Τόκιο, πήγα στην Οσάκα κ τον περισσότερο καιρό τον πέρασα σε μια μικρή πόλη, την Kanazawa κ γύρισα ότι αξιοθέατο υπήρχε εκεί....

επειδή δεν έχω ταξιδέψει αλλού, μου φάνηκε πραγματικά άλλος πλανήτης...
το παραμικρό μου έκανε εντύπωση.... σαν να ήμουν μέσα σε ταινία του Miyazaki ένοιωθα!

Περαν του ότι το να πάω στην Ιαπωνία ήταν ένα όνειρο ζωής, το οποίο (λόγω τύχης) έγινε πραγματικότητα, έχω να λέω ότι έμεινα εκεί τρείς μήνες...

ετοιμάζομαι να ξαναπάω εκεί, αλλά θα γυρίσω άλλες πόλεις αυτή τη φορά...
και όταν με το καλό επιστρέψει κ το έτερον ήμισι από εκεί, θα οργώσω την Ευρώπη (όλα τα ευρώ πάνε για Ιαπωνία τώρα....)
Πώς μου είχε ξεφύγει αυτό το ποστ ?:roll: Και ταξίδι όνειρο : Ιαπωνία χαχαχα ;)
Αχ αυτοί οι τρεις μήνες που έμεινες, ήταν στο αρχικό σχέδιο, που ελέω ΔΝΤ, όλο και συρρικνώνεται...
Αφού σου ευχηθώ με το καλό το ταξίδι σου(ξανά!)...πες μας και πόσο θα μείνεις αυτή τη φορά και προς τα πού θα κινηθείς...:)
Ωραία θα ήταν να μοιραστείς μαζί μας τις εμπειρίες σου...ειδκώτερα για την Kanazawa, που είχες την τύχη να μείνεις...Πρόσφατα, άνοιξα θέμα στο γκρουπ Ιαπωνία, και πασχίζω να μαζέψω πληροφορίες για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή...
Η συμβολή σου θα ήταν πολύ σημαντική για μας, αναμένουμε τα φώτα σου :D

Mariaa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Εστω και 1μηνα μετα το τελευταιο μηνυμα ας γραψω και γω την πρωτη μου ταξιδιωτικη εμπειρια στο εξωτερικο!ειμαι νεο μελος και αυτο το θεμα μου αρεσει πολυ!
το πρωτο λοιπον ταξιδι μου ηταν το 2007,ενα 7μερο σε παρισι,βρυξελλες,γενευη,λωζανη,μιλανο!ηταν μια περιοδος που ηθελα τρελα να παω στο εξωτερικο μιας και δεν το ειχα κανει μεχρι τοτε και δεν εβρισκα παρεα..
η προταση ηρθε απο τη σχολη μου με αφορμη την επισκεψη του τμηματος μου(δεος στην ασοεε)στο ευρωπαικο κοινοβουλιο!
επεισα 1συμφοιτητη μου που καναμε πολυ παρεα,αλλα τον ηξερα λιγους μηνες ουσιαστικα, και πηγαμε!
ηταν εκπληκτικη εμπειρια(λιγο κουραστικη,μιας και μονο στο παρισι πηγαμε με αεροπλανο,μετα πουλμαν και επιστροφη απο ανκονα με καραβι!).
τοσες πολεις με την πρωτη,επισκεψη στο κοινοβουλιο,δειπνο με ελληνες ευρωβουλευτες και φυσικα γνωρισα πολλα ατομα με καποια απο τα οποια διατηρω πολυ καλες επαφες ακομα!
εκτοτε ακολουθησαν το παρισι για 6μερες και η ανδαλουσια για 1μηνα(αποτελει ξεχωριστο σκεφτομαι και γραφω αλλα που να το γραψω???!)και την πρωτοχρονια πεταω για λονδινο!
καλα μας ταξιδια λοιπον και ευχομαι οι πρωτες ταξιδιωτικες εμπειριες ολων να ειναι το ιδιο ευχαριστες με τη δικη μου!

Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το πρώτο μου ταξίδι ήταν στο Βέλγιο. Χρόνια ολόκληρα ήθελα να πάω στο εξωτερικό και μόλις μου είχε δοθεί η ευκαιρία και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Το μόνο που θυμάμαι έντονα είναι ότι την πρώτη ημέρα αν και ήξερα την γλώσσα πολύ καλά, είχα πάθει σοκ και δεν μιλούσα καθόλου στους βέλγους, έβαζα τους άλλους να μιλάνε για μένα :) πήγα στην υπέροχη μπρύζ στην αμβέρσα και στην γάνδη. Παρόλο που ήταν χειμώνας (τα κανάλια ήταν παγωμένα) και το κρύο δεν παιζόταν, ήταν πανέμορφα. Αυτό το ταξίδι ήταν η αρχή για όλα τα επόμενα ταξίδια που ακολούθησαν στο εξωτερικό καθώς τότε ήταν που κόλλησα το μικρόβιο με τα ταξίδια. το θυμάμαι πάντα με αγάπη γιατι τότε ανακάλυψα την μεγάλη μου αγάπη για τα ταξίδια.

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
νοητα νομιζω οτι ταξιδευα μια ζωη, ΄σ'ολες τις ταινιες που εβλεπα και μου αρεσαν οι εικονες διακτινιζομουνα και ηταν σα να ζουσα και γω εκει... τα αγαπημενα μου ομως ηταν οπως και ακομα ειναι τα παιδικα, ποσο με συναρπαζουν τα χρωματα και οι εικονες που βλεπω, ποσο θα ηθελα να ητανε αληθινα αυτα τα μερη, κουλο ε???:haha::haha::haha:
κυριολεκτικα ταξιδεψα πρωτη φορα πριν 5 χρονια στα 24 μου στη ρωμη. ηθελε ο αντρας μου να παμε ρωμη να δουμε τον ολυμπιακο αλλα δεν εκατσε. αλλα στις 22 δεκεμβριου γυρνωντας απο χαλκιδα για αμφισσα τρωμε σκαλωμα, πηγαμε σπιτι, ετοιμασα βαλιτσα, πηγαμε στους γονεις του τους λεμε πηγαινετε μας πατρα, φευγουμε για ιταλια και φτασαμε πατρα βγαλαμε εισητηριο για ανκονα.φτασαμε ρωμη με το τρενο στις 10 το βραδυ χωρις να εχουμε κλεισει ξενοδοχειο, χωρις να ξερουμε που να παμε και τι να κανουμε. δεν ξεραμε καν πως ειναι η ρωμη, κανονικα ταξιδι στο αγνωστο(για εμας...). με ξενερωσε λιγο η ρωμη τοτε αλλα εχω αλλαξει γνωμη τωρα....
παντα ηθελα να ταξιδευω αλλα φοβομουνα λιγο το αγνωστο, οπως και ακομα το χω αυτο, εχω τρομερη ανασφαλεια εκτος ελλαδος, δεν ξερω γιατι...
μου φαινοτανε παντα απιαστο ονειρο να ταξιδεψω εξωτερικο, βεβαια ο αντρας μου το εκανε πραγματικοτητα και πλεον τωρα ολα μου φαινονται εφικτα, αφου εχω μπει στη διαδικασια για να οργανωσω ταξιδι για αλασκα....:clap::clap::clap:επιτελους......

piccolo_mondo

Member
Λονδινο - Χριστουγεννα - Πρωτοχρονια ηταν για μενα το παρθενικο μου ταξιδι, στα 23 μου, με τα πρωτα μου σοβαρα χρηματα, και με μεγαλη περηφανια καθως τα ειχα αναλαβει (οικονομικα και οχι μονο) ολα εγω: εισιτηρια, ξενοδοχεια, αξιοθεατα και λοιπα..
Οι πρωτες εντυπωσεις απογοητευτικες καθως η (κατοπιν) λατρευτη Easyjet προσγειωθηκε στο Luton (πρωτο ωχ!) σε καποιο απο τα συνηθισμενα της "βολικοτατα" ωραρια (μεταμεσονυκτιο δευτερο ωχ!).. Φτανοντας τελικα στο Λονδινο (ουτε θυμαμαι που και πως) παραωρα και ενω περιφερομασταν (οι πληροφοριες μου ελεγαν οτι τα ταξι ηταν απαγορευτικα για τον προυπολογισμο μας) με χαρτη κ βαλιτσες ανα χειρας προς αναζητηση του ξενοδοχειου μας πλησιαζει ενας τυπος (αλλοδαπος) σε κακα αγγλικα με αυτοκινητο που καμια σχεση δεν ειχε με τα κλασικα λονδρεζικα ταξι που περιμενα να δω και προσφερεται (επιμενει) να μας παει καπου.. Ηταν σχεδον 02:00, ειμασταν χαμενοι στην πολη και για μια στιγμη πιστεψα πως το να μας κλεψει ηταν απλα ο,τι καλυτερο (ειχα ηδη φανταστει μαχαιρια, πιστολια, βιασμους κλπ....) Τις επομενες μερες ανακαλυψα οτι υπαρχουν πααααααρα πολλα πειρατικα ταξι που δρουν εντελως αθωα οπως ο "αλλοδαπος", οτι το ξενοδοχειο μας ηταν μολις 10 λεπτα με τα ποδια απο εκει που βρισκομασταν και οτι το Λονδινο ειναι ιδανικος προορισμος για πρωτη χριστουγεννιατικη (και οχι μονο) εμπειρια στο εξωτερικο...

Boxeraki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Σαν γνήσιο διδυμάκι (για οποιον τα πιστεύει αυτά) :xmas_rolleyes: 24 ώρες το εικοσιτετράωρο ταξιδεύω και δεν "πατάω" και πολύ στην γη...
πριν 10 χρονια περίπου πήρα την απόφαση να προσγειωθώ για λίγο και να κάνω ένα ταξίδι επί τις γης..
λόγο extreme spor και στρατού η σχέση μου με τα αεροπλάνα είναι χωρίς φόβο αλλα με πολύ πάθος..κατά διαστήματα συχνή οποτε ήθελα κάτι διαφορετικό..απόφαση που πάρθηκε εύκολα και γρήγορα...οδικώς ιταλία!
βαλίτσες βενζίνη χάρτης..τσούπ Iταλία! Aνκόνα Pώμη Bενετία..η διαδρομή προς Pώμη επιλέχτηκε να μην είναι κάποια κεντρική αρτηρία..ότι πιο παλιό και άγνωστο τόσο το καλύτερο..μετά από 5-6 ευχάριστες ώρες...Η ΡΩΜΗ!!!
ότι και να πω είναι λίγο..από τότε μέχρι σήμερα έχω πάει 8 φορες οποτε αρκεί για να καταλάβετε ότι υπάρχει σοβαρός δεσμός..δεν μπορώ να σταματήσω να την σκέφτομαι..το ταξίδι κάποια στιγμή τελειωσε αλλα από τότε ξεκίνησε άλλο πιο μεγάλο...
ο ερωτας για το εξωτερικό..4-6 ταξίδια τον χρόνο κατά προτίμηση οδικως..

να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή..καλά ταξίδια :xmas_wink:

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Σαν γνήσιο διδυμάκι (για οποιον τα πιστεύει αυτά) :xmas_rolleyes: 24 ώρες το εικοσιτετράωρο ταξιδεύω και δεν "πατάω" και πολύ στην γη..

Δηλαδή τι να πούμε κι εμείς τα ψάρια:xmas_cheesygrin:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα