• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σε πόσες χώρες έχετε πάει?

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?
Δεν ξέρω αν πιάνεται,ξέρω πως ακόμα κ με δεκάδες επισκέψεις στο Λονδίνο,σε γειτονιές κεντρικές,λιγότερο κεντρικές κ καθόλου κεντρικές,εντελώς περίχωρα, περίχωρα κακόφημα που οι Άγγλοι φίλοι λένε πως δεν πλησιάζουν ούτε εκείνοι, προάστια κομψά κ καταπράσινα, μουσεία ακριβά κ δωρεάν, αμέτρητες αγορές κ ακόμα είναι πάρα πολλά αυτά που δεν έχω δει.

Σε καμία από τις δεκάδες πρωτεύουσες που έχω επισκεφτεί δεν μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο.Σχεδόν ισχύει η φράση"Όποιος έχει βαρεθεί το Λονδίνο,έχει βαρεθεί τη ζωή"....
Πέστα! Ακριβώς έτσι.
Έχω πάει 10 φορές, δε θα το βαρεθώ ποτέ, άπειρα όσα δεν έχω δει ακόμα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αυτό το κόλλημα με το nomadmania και τις χώρες του ΟΗΕ δεν το πολυκαταλαβαίνω. Δηλαδή αν κάποιος πάει Γροιλανδία ή Φερόες θα πει πως πήγε Δανία, αν πάει Αρούμπα θα πει Ολλανδία, αν πάει Γιβραλτάρ θα πει ΗΒ κι αν πάει Ταϊβάν θα πει Κίνα;
Δηλαδή όταν με ρωτούσαν μετά το ταξίδι στον Άγιο Μαρτίνο σε ποια χώρα πήγα έπρεπε να λέω Γαλλία και Ολλανδία;

Φανταστείτε δηλαδή έναν κάτοικο Παρισιού που έχει ταξιδέψει σε Άγιο Μαρτίνο, Γουδελούπη, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν, Γαλλική Πολυνησία, Νέα Καληδονία, Άγιο Βαρθολομαίο, Ουάλις και Φουτούνα, Σαν Πιερ και Μικελόν και στο Γαλλικό τμήμα της Ανταρκτικής. Αυτός θα λέει "Δεν έχω βγει από τη Γαλλία"

varioAthens

Member
Επισης εγω που πηγα Χονγκ Κονγκ το 1990 που ηταν υπο Βρετανικης κυριαρχιας, μπορω σημερα να πω οτι εχω πατησει Κινα? :xalara:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Επισης εγω που πηγα Χονγκ Κονγκ το 1990 που ηταν υπο Βρετανικης κυριαρχιας, μπορω σημερα να πω οτι εχω πατησει Κινα? :xalara:
Όχι, γιατί σύμφωνα με κάποιους μετράς που ανήκε τη στιγμή που πήγες. Κακό timing αλλά θα μπορούσες να λες πως πήγες στο ΗΒ αν δεν το είχες ήδη επισκεφθεί. Εκτός κι αν είχες πάει και στην Κύπρο πριν το 1960, οπότε δεν κερδίζεις κάτι. Ενώ εγώ με μια Μόσχα το 1988 τσίμπησα 15 χώρες μάνι μάνι. Δεν θέλει κόπο.

alma

Member
Μια απλή στατιστική είναι και όχι ένδειξη του πόσο ταξιδεύουν τα μέλη.
Θα θεωρήσω πιο πολυταξιδεμένο κάποιον που έχει πάει από 10 φορές Ιταλία, Γαλλία και έχει γυρίσει απ’ άκρου εις άκρον τις 2 χώρες παρά αυτόν που πήγε από ένα τριήμερο σε Πράγα, Ρίγα, Τάλλιν, Βουδαπέστη, Μπρατισλάβα (5 χώρες)
Αν αυτό το έχεις κάνει σε άλλες χώρες πιάνεται;Π.χ.Ιταλία,Ισπανία,Ην.Βασίλειο,Πορτογαλία π.χ.;;;
Κ Γαλλία αλλά λιγότερο;

Επίσης μετράει κ πόσο έχεις μείνει.Πορτογαλία την έχω γυρίσει αρκετά,αλλά έχω πάει 3 φορές σε ταξίδια, 2 φορές 15νθημερα κ 1 φορά 8μερο. Σύνολο 38 μέρες,αρκετά γεμάτες.

Αν είχα πάει 10 3μερα θα είχα δει λιγότερα.:)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αυτό το κόλλημα με το nomadmania και τις χώρες του ΟΗΕ δεν το πολυκαταλαβαίνω. Δηλαδή αν κάποιος πάει Γροιλανδία ή Φερόες θα πει πως πήγε Δανία, αν πάει Αρούμπα θα πει Ολλανδία, αν πάει Γιβραλτάρ θα πει ΗΒ κι αν πάει Ταϊβάν θα πει Κίνα;
Δηλαδή όταν με ρωτούσαν μετά το ταξίδι στον Άγιο Μαρτίνο σε ποια χώρα πήγα έπρεπε να λέω Γαλλία και Ολλανδία;

Φανταστείτε δηλαδή έναν κάτοικο Παρισιού που έχει ταξιδέψει σε Άγιο Μαρτίνο, Γουδελούπη, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν, Γαλλική Πολυνησία, Νέα Καληδονία, Άγιο Βαρθολομαίο, Ουάλις και Φουτούνα, Σαν Πιερ και Μικελόν και στο Γαλλικό τμήμα της Ανταρκτικής. Αυτός θα λέει "Δεν έχω βγει από τη Γαλλία"
Ίσα ίσα, το nomadmania χωρίζει τον κόσμο σε περιοχές (μικρότερες από τις χώρες, αλλά αναλογικά με το μέγεθος της χώρας), και μετράει πόσες έχεις επισκεφθεί. Αν έχεις επισκεφθεί την άνω Νορμανδία παίρνεις 1 περιοχή, αν έχεις επισκεφθεί και το Παρίσι παίρνεις 2, αν έχεις πάει και στη Γουαδελούπη παίρνεις 3 κ.ο.κ. Το μέτρημα των "χωρών" το κάνουν κι αυτοί, αλλά δεν το υποστηρίζουν για "ταξιδόμετρο".
Αν έχεις επισκεφθεί π.χ. 20 περιοχές στη Γαλλία, έχεις 20 φορές περισσότερους πόντους από όσους έχουν πάει μόνο στο Παρίσι.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.619
Μέλη
39.358
Νεότερο μέλος
fani_rou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom