Σε ποια ηλικια ξεκινησατε να ταξιδευετε?

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Τωρα ειμαι 42 και κανω 3-4 ταξιδια τον χρονο στο εξωτερικο (συνηθως 1-2 μακρινα ).Τα τελευταια 2 χρονια (Απριλιος 2007-Απριλιοσ 2009 )εχω ταξιδεψει σε 28 διαφορετικες χωρες (σε 6 Ηπειρους )σε 7 διαφορετικα ταξιδια .
Αν επιτρέπεται.. πόσο καιρό μένεις σε κάθε χώρα ή τέλος πάντων αν σε κάθε ταξίδι πας κατά μέσο όρο σε 4 χώρες, πόσες μέρες είναι κάθε ταξίδι;
Ελπίζω να μη γίνομαι αδιάκριτος...
 

stellina

Member
Μηνύματα
96
Likes
36
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδορ
Ταξίδι-Όνειρο
παντού
παντα μου αρεσαν τα ταξιδια...το πρωτο μου ταξίδι έγινε σε ηλικία 10 χρονων στην Αυστρια με τους γονεις μου φυσικα..απο κει κ περα πηγαιναμε ενα ταξιδακι στο εξωτερικο καθε χρονο, ή καθε 2 χρονια...αλλα το μεγαλο παθος ξεκινησε στο Ερασμους...γιατι μεχρι τοτε πιστευα οτι ειχα κανει αρκετα ταξιδακια κ ειχα αρκετες εμπειριες...ε, στο ερασμους καταλαβα ποσο λαθος ειχα!! μερικα απο τα υπολοιπα παιδια ειχαν κανει τα διπλασια ταξιδια απο μενα κ μαλιστα οχι μενοντας στις χωρες καποιες μερες αλλα μηνες ολοκληρους..ε εκει την ειδα αλλιως! οτι υπαρχει κ αυτη η ζωη! κ τωρα τα ονειρα μου δεν εχουν τελος! παντα αστειευονται οι γονεις μου οταν τους λεω οτι θελω να ζησω απο δω κ απο κει "αχ τι μας εκανε αυτο το ερασμους!"
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
650
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Αν επιτρέπεται.. πόσο καιρό μένεις σε κάθε χώρα ή τέλος πάντων αν σε κάθε ταξίδι πας κατά μέσο όρο σε 4 χώρες, πόσες μέρες είναι κάθε ταξίδι;
Ελπίζω να μη γίνομαι αδιάκριτος...
Δεν γινεσαι αδιακριτος .Οσο αφορα τον χρονο που μενω σε καθε χωρα ,εξαρτατε την χωρα.Σχετικα με τα ταξιδια μου τα τελευταια χρονια σου παραθέτω παρακάτω την Λιστα των ταξιδιων καθως και τις μερες που αφιέρωσα σε καθε πολη.
1)2007Γερμανια (Μοναχο/2-Αυστρια (Βιεννη/3)-Σλοβακια(Μπρατισλαβα/1)-Ουγγαρια(Βουδαπεστη/3)
2)2007 Αγγλια(Λονδινο/2)-Κινα(Πεκινο/3)-Ταυλανδη(Πουκετ/3)-Μαλαισια(Pulau Sibu/2)-Σιγκαπουρη/2-Αυστραλια(Σιδνευ και Κερνς/10)-Χιλη(Σαντιαγκο/2) (Ψιλοσκοτωμα αλλα ηταν round the world ticket απο την Quanta)
3)2007 Τουρκια(Κωνσταντινουλη/3)-ΗΝ.Αραβικα Εμιρατα (Ντουμπαι/4)
4)2008 Λιθουανια(Βιλνιους/3)Λετονια (Ριγα/3)Λευκορωσια (Ασμυανυ/1)
5)2008 Πορτογαλια (ΛΙσσαβωνα/3-Ομπιντος/1)Ισπανια (Σεβιλη/3-Μαλαγα/5-Γραναδα/1-αρκελωνη/3)Γιβραλταρ/1 Μαροκο(Ασιλαχ/2)Ανδορα/1
6)2008 Ρουμανια (Μπρασοβ/3)Βουλγαρια (Σοφια/3)
7)2009 Αργεντινη (Μπουενος Αρες-Ελ Καλαφατε-Ουσουαια/16)Βραζιλια (Φοζ Ιγκουαζου/2)Χιλη (Τορες ντελ παιιν/1)Ουρουγουαη (Κολονια ντελ Σακραμεντο/1) Παραγουαη (Σιουντατ ντελ Εστε/1)
 

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Αν και δεν έχω γεμάτο χάρτη, μου άρεσε το θέμα και γράφω και γω την ιστορία μου!
Λοιπόν τα πρώτα ταξίδια εξωτερικό τα έκανα μικρός με οικογένεια (τα οποία όμως δεν τα έχω στο χάρτη αφού δεν τα θυμάμαι και πολύ καλά). Είχαμε επισκεφτεί τη Γιουγκοσλαβία (τότε ήταν μια), Βουλγαρία, Ρουμανία, Αυστρία, Ουγκαρία, Κωνσταντινούπολη... Μετά στα φοιτητικά χρόνια, επιδόθηκα στο γύρο της Ελλάδας σε πιο χίπικη φάση, (με μηχανές και σκηνές) οπότε κλείστηκα εντός συνόρων. Με το που βρήκα δουλειά στα 27 πια, το πρώτο δώρο στον εαυτό μου από τα πρώτα μου χρήματα ήταν ένα ταπεινό ταξίδι στην Πράγα. Μετά από ένα μήνα πήγα και για ένα σεμινάριο στην Στοκχόλμη, έ δεν ήθελα και πολύ... το επόμενο ήταν Περού. Από τότε λοιπόν, ένα-δύο ταξίδια εξωτερικό είναι στο πρόγραμμα...
 
Last edited by a moderator:

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Η πρωτη φορα που μπηκα σε αεροπλανο εξωτερικου ηταν το `92 πρωτα Κυπρο και μετα απο 3 μηνες Τυνησια.
Το επομενο ταξιδι εγινε στην Ασια το 2007 οταν αποφασισαμε με τον ΞΑ αντι για Θεσσαλονικη να παμε Ταιλανδη:haha::shock::haha:

Υπηρξε αλλο ενα ταξιδι ενδιαμεσα οδικο,που αντι για το Κιλκις βρεθηκαμε στον Προμαχονα,ετσι μπηκαμε και στη Βουλγαρια για ενα 3ημερο.:haha:

Aπο δω και περα θα ειμαι ευχαριστημενος αν κανω δυο ταξιδια το χρονο,ενα κοντινο,και ενα μακρινο....αντε να δουμε :cool:
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Εγώ πάλι γυρίζω από μικρή με τους γονείς όλη την Ελλάδα (σκουλήκια) αλλά εξωτερικό πρώτη φορά στα 20 Βερολίνο... (τότε βέβαια μετρούσα και τα παράλια της Μ.Ασίας που περνούσα από Σάμο και Μυτιλήνη να νομίζω ότι έχω πάει και στην Τουρκία... :rolleyes:)
Έκτοτε κενό και στη συνέχεια μαζεμένα τους τελευταίους λίγους μήνες- Bodrum (μην ξεχνιομαστε με τα παράλια..), Λετονία, Βαρκελώνη, Ανδόρρα, Παρίσι έρχεται το Πάσχα, Ιταλία το καλοκαίρι... Καλά, όχι ότι θα κρατήσει για πολύ το σερί.. ότι προλάβετε.. ότι πάρεις 100.. αλλά αφου υπαρχει θεληση.. τι στο καλό..
 

ILONA

Member
Μηνύματα
24
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Η άκρη του κόσμου......
Εγώ πάλι ξεκίνησα στα 6 μου, που πήγαμε με τον μπαμπα μου Ουκρανία. Θυμάμαι ακόμη που μου δίνανε καραμέλες στο αεροπλάνο για να μην φοβάμαι, αλλά και το ότι παραλίγο να με χάσει ο μπαμπάς μου στον ουκρανικό σταθμό τρένων :).
ε, μετά άργησα λίγο αλλά στα 18 μου πήγα με μια φίλη μου Βουλγαρία. Το τελευταίο μου ταξίδι ήταν με τον άντρα μου τον περασμένο Νοεμβριο στην Πράγα - Δρέσδη. και έτσι κολλήσαμε και είπαμε να κάνουμε ένα ταξιδάκι τον χρόνο, όσο δεν έχουμε τουλάχιστον παιδιά και δυσκολέψουν λίγο τα πράγματα.
Τώρα προετοιμαζόμαστε Κωνσταντινούπολη για Πρωτομαγιά, και το καλοκαιράκι, αν είναι όλα καλά Αίγυπτο.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.998
Likes
16.852
Στην Ελλάδα είδα αρκετά μέρη γιατί ξεκίνησα μικρή και πηγαίνω συχνά εκδρομές.Στο εξωτερικό πήγα στα 17 πρώτη φορά και απο τότε θέλω όποτε μπορώ να πηγαίνω.:clap:
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.161
Likes
14.521
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Interrail σε χώρες τη κεντρικής και βόρειας ευρώπης ολομόναχος μόλις πήρα το απολυτήριο Λυκείου, για να συναντήσω τους pen pals μου
 

Voyager1

Member
Μηνύματα
286
Likes
69
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
Από 9 μηνών στο εσωτερικό αλλά και εξωτερικό σύμφωνα με τους γονεις μου, σαφεστατα κ δε θυμαμαι τιποτα απολυτως.:D Οτι βλεπω απο φωτο.
Αργότερα...απογαλακτίστηκα. :bleh:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.539
Μηνύματα
899.635
Μέλη
39.255
Νεότερο μέλος
Katerina Arno

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom