Rosa
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Trobriand Islands...
Ήμουν δεν ήμουν 14 όταν οι γονείς μου με έστειλαν για πρώτη φορά σε καλοκαιρινό σχολείο στην Αγγλία...Εκείνοι βρήκαν την ησυχία τους κι εγώ την έχασα για πάντα! Σαν τώρα μυρίζω εκείνη την πρωτόγνωρη ευωδιά του φρεσκοκομμένου χορταριού...Δεν είχα τη χαρά να δοκιμάσω Guiness (αυτή μου έγινε κουσούρι πολύ αργότερα...), αλλά θυμάμαι σα σήμερα τη γεύση που είχαν τα πατατάκια με ξύδι κι αλάτι, όπως κι η σκόνη κακάο πάνω σε άσπρες φέτες του τοστ (για να χορτάσουμε κομμάτι, αφού η βρεττανική κουζίνα έπεφτε κάπως....αλλοπρόσαλλη για στομάχια μεγαλωμένα με κοκκινιστά και μουσακάδες...) Οι ευωδιές, οι γεύσεις, οι εικόνες....Η επόμενη σχολική χρονιά υπήρξε πρότυπο μάθησης και επιμέλειας, για να μη χαθεί το πολύτιμο 'ταξίδι'...Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι κι οι εμπειρίες χρόνο με το χρόνο νιώθω πως χάνουν κάτι από το ειδικό βάρος τους...Ελάχιστο, όμως....Δεν παύω να μαγεύομαι με το κάθε τι και συνεχίζω, σε κάθε ταξίδι, να βγάζω στην επιφάνεια τη Rosa όπως θα ήθελα να είναι πάντα...
Όσο για την κόρη μου, έκανε το μεγάλο βήμα πολύ νωρίτερα, μόλις στα 5 της, κι αποδείχτηκε ιδανική ταξιδιώτισσα και απίθανη σύντροφος στα καλά και στα άσχημα...Ελπίζω, λοιπόν, πως έχουμε πολλά ταξίδια να κάνουμε ακόμα μαζί....
(Άσχετο, αλλά ως μαμά τρελά ερωτευμένη με την κόρη της, οφείλω να σας ανακοινώσω πως η μικρή μου σήμερα έχει γενέθλια! Εκείνη κλείνει τα 7, κι εγώ ετοιμάζω το επόμενο ταξίδι...που θα κάνουμε παρέα!...)
Όσο για την κόρη μου, έκανε το μεγάλο βήμα πολύ νωρίτερα, μόλις στα 5 της, κι αποδείχτηκε ιδανική ταξιδιώτισσα και απίθανη σύντροφος στα καλά και στα άσχημα...Ελπίζω, λοιπόν, πως έχουμε πολλά ταξίδια να κάνουμε ακόμα μαζί....
(Άσχετο, αλλά ως μαμά τρελά ερωτευμένη με την κόρη της, οφείλω να σας ανακοινώσω πως η μικρή μου σήμερα έχει γενέθλια! Εκείνη κλείνει τα 7, κι εγώ ετοιμάζω το επόμενο ταξίδι...που θα κάνουμε παρέα!...)