Σακιδιο πλατης

STKF

Member

STKF

Member
Αυτό φαίνεται πιο βολικό! Δείχνει ότι έχει και χερούλια στο πλάι αν βλέπω σωστά.
Το παρέθεσα για να δεις ότι υπάρχουν ειδικοί σάκοι που χρησιμοποιούνται για να προστατεύουν το σακίδιο πλάτης στον χώρο αποσκευών του αεροπλάνου.. Αν ψάξεις θα δεις ότι υπάρχουν και από άλλες εταιρείες. Η κάθε μία όμως το ονομάζει διαφορετικά π.χ travel cover, flight bag κ.λ.π.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το παρέθεσα για να δεις ότι υπάρχουν ειδικοί σάκοι που χρησιμοποιούνται για να προστατεύουν το σακίδιο πλάτης στον χώρο αποσκευών του αεροπλάνου.. Αν ψάξεις θα δεις ότι υπάρχουν και από άλλες εταιρείες. Η κάθε μία όμως το ονομάζει διαφορετικά π.χ travel cover, flight bag κ.λ.π.
Δες αυτό στο link που σου έδωσα. Είναι καλύτερο και μισή τιμή από τα Osprey Airporter που επίσης έχω δοκιμάσει...

STKF

Member
. Με 40 λίτρα, αρχίζω και αισθάνομαι πόνο κάπου στη μία ώρα και κάτι, κάνω στάσεις για να το ξεφορτώσω για λίγο κλπ. Με τα 75 λίτρα, μια ώρα διαδρομή με μηχανάκι μου φάνηκε σαν αιώνες και πόναγα για μέρες μετά.
Το γράφεις στο άλλο θέμα στο οποίο κάνεις παραπομπή στο post 224 αλλά το βάζω εδώ επειδή είναι πιο σχετικό το νήμα.
Στα καλά και συνήθως ακριβά σακίδια πληρώνεις κυρίως δύο πράγματα. Το ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να εφαρμόσουν καλύτερα στην πλάτη σου και το όριο βάρους. Δηλαδή σου δίνει η εταιρεία το όριο κιλών που μπορείς να το φορτώσεις. Αν ξεπεράσει κάποιος αυτό το όριο το σακίδιο γίνεται άβολο και κουραστικό. Αν το τηρήσει τότε έχει την μικρότερη δυνατή καταπόνηση.
Θα ρωτήσει κάποιος εύλογα αν σε ένα ακριβό σακίδιο πληρώνεις και αντοχή υφασμάτων. Όντως πληρώνεις αλλά η πράξη έχει αποδείξει ότι και ένα μέτριο η και ένα πολύ προσιτό σακίδιο μπορεί να αντέξει μεγάλη ταλαιπωρία. Όπως για παράδειγμα το duffle bag που έχει ο @taver . Τα ακριβά duffle των ορειβατικών εταιρειών φτιάχνονται συνήθως από τα πιο ανθεκτικά υλικά.

paefstra

Member
Στην παραπομπη του @taver ειδα και την προταση για "μινι πλυντηριο εσωρουχων" που ειναι ενα σακουλακι που βαζεις τα εσωρουχα, κανεις πατ πατ για 3 λεπτα και εγγυαται πλυσιμο σαν του πλυντηριου. Κοστος 35 ευρω.
Σοβαρα τωρα?
Εκτος του οτι θα επαιρνα ενα επανασφραγιζομενο σακουλακι του IKEA με 1 ευρω, αναθεμα αν καθαριζουν ετσι τα τα ρουχα :D.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Στην παραπομπη του @taver ειδα και την προταση για "μινι πλυντηριο εσωρουχων" που ειναι ενα σακουλακι που βαζεις τα εσωρουχα, κανεις πατ πατ για 3 λεπτα και εγγυαται πλυσιμο σαν του πλυντηριου. Κοστος 35 ευρω.
Σοβαρα τωρα?
Εκτος του οτι θα επαιρνα ενα επανασφραγιζομενο σακουλακι του IKEA με 1 ευρω, αναθεμα αν καθαριζουν ετσι τα τα ρουχα :D.
Οτι πρέπει να το πάρω στο βουνό :haha:

paefstra

Member
Οτι πρέπει να το πάρω στο βουνό :haha:
Στο βουνο τα πλενεις και στο ποταμι και τα βαρας με τον κοπανο :D

Σε μια αλλη ζωη θα ειχα επιχειρηση που πουλαει ακριβα σαχλογκατζετακια για ταξιδιωτες.

paefstra

Member
Ωραία θα πάρω και τις βελέτζες μαζί μου να μη κρυώνω εκεί στα ψηλά...:bleh:
Δεν καταλαβαινω τι τα θελετε αυτα τα ταξιδια αντι να τριγυριζετε στις πολεις με τις γοβες σας. Μονο αν με πληρωναν (το εχω κανει επαγγελματικα και με χρυσοπληρωναν, δεν μιλαω εκ του ασφαλους) :D.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δεν καταλαβαινω τι τα θελετε αυτα τα ταξιδια αντι να τριγυριζετε στις πολεις με τις γοβες σας. Μονο αν με πληρωναν (το εχω κανει επαγγελματικα και με χρυσοπληρωναν, δεν μιλαω εκ του ασφαλους) :D.
Ο καθένας με τις κ....ες του κοπελιά! :innocent:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Θα ρωτήσει κάποιος εύλογα αν σε ένα ακριβό σακίδιο πληρώνεις και αντοχή υφασμάτων. Όντως πληρώνεις αλλά η πράξη έχει αποδείξει ότι και ένα μέτριο η και ένα πολύ προσιτό σακίδιο μπορεί να αντέξει μεγάλη ταλαιπωρία. Όπως για παράδειγμα το duffle bag που έχει ο @taver . Τα ακριβά duffle των ορειβατικών εταιρειών φτιάχνονται συνήθως από τα πιο ανθεκτικά υλικά.
To Osprey airporter που έχω για το 40λιτρο μου, πιάνει διπλάσιο χώρο πακεταρισμένο από ότι το noname για το 70λιτρο. Δύσκολο να το πάρω μαζί μου, επομένως όντως δε φθείρεται. Α, και με χαμηλότερο κόσμος από το ένα Osprey αγοράζω και δεύτερο noname αν φθαρεί το πρώτο, δεν είναι ότι φοβάμαι ότι θα μείνω χωρίς σάκο στα μέσα του ταξιδιού…

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom