• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σάμος, Το νησί του Πυθαγόρα!

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευχαριστω για τις υποδειξεις , προτασεις για ταβερνες-παραλιες , προσκλησεις για συναντησεις :D , τα διαβαζω ολα και ανυπομονω να βρεθω στο νησι!
Θα τα ξαναπουμε οταν πλησιασει ο καιρος!

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Ιωαννα τωρα ειδα το μηνυμα σου.. μηπως λεμε για την ιδια ψαροταβερνα???????????????????????????
ναι την ιδια λέμε..απλα εγω την ξερω σαν καραγιαννη..κυριολεκτικα πανω στη θάλασσα...εχουμε πιει κατι κοκκινα καρασια εκει..χειμωνα καιρο..να σκαει το κυμα στα βραχια...πολυ καλό φαγητό και καλές τιμές...

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Δυστυχώς παροτι είμαι απο το Μαραθόκαμπο (διπλα απο το Καρλοβασι )είμαι υποχρεωμένη να συστήσω Κοκάρι και Πυθαγόρειο για διακοπές !
Ειδικά για νέους και ελεύθερους που θ'ελουν και την νυχτερινή ζωή !Για οικογένειες που θέλουν ηρεμία και μόνο τότε θα πρότεινα το χωριο μου και τη [παραλία του τα Βοτσαλάκια!
Λοιπόν κορίτσια και γω αρχες Αυγούστου θα είμαι στη Σάμο Τι΄λέτε δεν κανονίζουμε καμμια συνάντηση travelstorιτών εκεί;Εσκασα απο τη ζήλεια μου με τη συνάντηση των φίλων στην Αθήνα σε ιταλικό εστιατόριο:)!
ναι πολυ ωραια παραλια τα βοτσαλακια..και το χωριό σου.αλλα ειναι λιγο μακρια..ειναι λιγο δυσκολες οι μετακινησεις απο μαραθόκαμπο..εκει πρεπει να πας και να αράξεις...

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
επισης υπαρχει ενα ιταλικο στο κοκαρι που λεγετε il girasole διαφορετικα "στις ιταλιδες".. μια φορα πηγα περσυ και κατενθουσιαστηκα!! μου εκανε πολυ εντυπωση η σερβιτορα ιταλιδα που δεν μιλαγε ελληνικα αλλα ηταν πολυ ευγενικη.. αν δεν θυμασαι πως λενε το μαγαζι, ρωτας προς τα που πεφτουν "οι ιταλιδες" θειε?? και θα σου πουνε..
η φημη τους εχει φτασει μεχρι την αλλη πλευρα του νησιου..
σωστη η παικτρια..προσπαθουσα να το θυμηθώ....

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Λοιπόν όταν πήγα εγώ στη Σάμο, στον Καινοζωικό Αιώνα δηλαδή, κατασκήνωσα για 20 μέρες στο Σειτάνι. Είμασταν 2 άτομα και ψαρεύαμε καθημερινά, χωρίς μαγιό, ζούσαμε σαν πρωτόγονοι και βλέπαμε κόσμο, μόνο όσους ερχόταν με βάρκες. Είχε μονοπάτι ( τώρα μαθαίνω ότι έφτιαξαν δρόμο). Είχα χάσει την αίσθηση του χρόνου και είχα κερδίσει ένα μαύρισμα που ίδιο δεν έκανα ποτέ ξανά στη ζωή μου.
Τα Βοτσαλάκια επίσης υπέροχα τότε, είχαμε στήσει αντίσκηνο 200 μέτρα πιο δυτικά σε μια ονειρική παραλία. Πηγαίναμε για φαγητό στο μοναδικό ταβερνάκι που είχε τότε και μας άφηνε να κάνουμε ντους με το λάστιχο.
ναι? εφτιαξαν δρομο για το σειτάνι?εγω δεν καταφερα να παω αν και το ηθελα πολυ..κατασκηνωσε και ο γιος μου εκει..... ευτυχως επιανε το κινητό...

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
ναι πολυ ωραια παραλια τα βοτσαλακια..και το χωριό σου.αλλα ειναι λιγο μακρια..ειναι λιγο δυσκολες οι μετακινησεις απο μαραθόκαμπο..εκει πρεπει να πας και να αράξεις...
Ακριβώς είναι μόνο για όσους θ'ελουν άραγμα και πραγματική ξεκούραση
Ετσι κάνω και γω ενα μήνα το καλοκαίρι την αράζω στο μικρό μου καλυβάκι που ειναι σχεδόν στην παραλία διπλα στο κύμα δηλαδή ...και τον αλλο μήνα που μου μένει κάνω ...διακοπες (είμαι καθηγητρια βλέπετε και ετσι μπορώ να τα συνδυασω κάπως ετσι :τον ενα μήνα στη γύρα και τον άλλο αραγμα!)

joys

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
και εγω συμφωνω οτι το κοκκαρι ειναι μια καλη επιλογη.κοντα στην πρωτευουσα Βαθυ οπου απο εκει ξεκινουν καθε πρωι σε καθημερινη βαση το καλοκαιρι τα καραβακια που πηγαινουν στο Kusadasi με διαρκεια 1 ωρα περιπου.ενα ξενοδοχειο που εγω σου προτινω ειναι το www.kokkaribeach.com που εχει κανει προσφατα ανακαινηση και ειναι διπλα στη θαλασσα.βγαινεις απο το ξενοδοχειο περνας το δρομο και εισαι μεσα στα καταγαλανα νερα.αλλα και σε μικρη αποσταση η παραλια λεμονακια και τσαμαδου για μενα οι ωραιοτερες του νησιου

neraida

Member
(είμαι καθηγητρια βλέπετε και ετσι μπορώ να τα συνδυασω κάπως ετσι :τον ενα μήνα στη γύρα και τον άλλο αραγμα!)
αυτα ειναι!! τα καλα του επαγγελματος! μια απο τα ιδια μιραντα.. και δεν μπορω να διανοηθω οτι καποια στιγμη θα χρειαστει να ζητησω αναγκη απο τον καθε εργοδοτη.. συγνωμμη θελω να παω στο παρισι... μπορω?? :mad::mad:

η παραλια λεμονακια και τσαμαδου για μενα οι ωραιοτερες του νησιου
ναι συμφωνω αλλα να προσθεσουμε και την ψιλη αμμο οπου περπατας περπατας και το νερο συνεχιζει να σου φτανει μεχρι την γαμπα, πρεπει να προχωρησεις κι αλλο μεσα για να σου φτασει το νερο μεχρι πανω και φυσικα η παραλια εχει μονο αμμο.. και επειδη ειναι το πιο κοντινο σημειο στην Τουρκια λενε πως μπορεις να πας στην Τουρκια κολυμπωντας.. οποιος τολμαει.. :shock:
και την χρυση αμμο οπου εχω χρονια να παω αλλα μετα απο τοσα χρονια μου εχει μεινει στο μυαλο σαν κατι το ιδιαιτερο!

[QUOTEΓια μπανιο αποφυγε το Ποτακακι γιατι θα βρεθεις κατεψυγμενη,οσο καυσωνα και αν εχει εξω, πιο κρυα θαλασσα εκει και στη Μυτηληνη βρηκα][/QUOTE]

ειναι πραγματι κρυες αλλα καθαρες. το ποτοκακι ειναι μια μεγααααλη παραλια, αρχιζει απο το Πυθαγορειο και παει περα προς το Ιρεον... εμεις συνηθως την βγαζουμε στο σημειο που λεγεται beach volley, ακριβως επειδη ειναι τοσο μεγαλη παραλια, διευκρινιζουμε που ακριβως θα βρισκομαστε αναφεροντας ενα χαρακτηριστικο του σημειου αυτου..
ειναι κρυα αλλα μετα απο λιγο το συνηθιζεις, λενε οτι το κρυο νερο σφιγγει το δερμα..

το solo pasta που αναφερει το rethimno δεν το εχω επισκεφτει, αλλα φετος μετα απο τις υποδειξεις της, θα το δοκιμασω.. rethimno οταν λες φακελακι φετας τι εννοεις??

εχω φτιαξει ενα album απο φωτογραφιες για την Σαμο, οποιος ενδιαφερεται ας ριξει μια ματια να παρει μια γευση..
http://www.travelstories.gr/members/neraida-1968-albums-samos-151.html

αλλος με την βαρκα μας ... για το νησι???? :D:D

neraida

Member
επισης το Κοκκαρι διαθετει υπεροχα μαγαζακια με αξεσουαρ και διακοσμητικα για το σπιτι.. υπαρχει ενα μαγαζακι που λεγεται "καρουζελ"¨και εχει φανταστικα πραγματα..
ενα αλλο που δεν σταματας να το χαζευεις, δε θυμαμαι πως το λενε, με τετοια διακοσμηση που να κοιταξεις την ονομασια του μαγαζιου..!! εχει ενα κορμο δεντρου που κρεμεται πανω στο ταβανι και απο εκει κρεμονται διαφορα μπιχλιμπιδια..
οποτε οποιος παει στο Κοκκαρι θα μπει σε πειρασμο.. τρεμε τσεπη..

η φωτογραφια που συναπτω ειναι απο την ταβερνα στο κοκκαρι που λεγεται "το αυγο του κοκκορα", εκτος απο το πιατο της φωτογραφιας, ενα ακομα δυνατο πιατο του μαγαζιου ειναι γεμιστο κοτοπουλο με κρεμα γαλακτος και μανταρια.. :D:D

Attachments

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
αυτα ειναι!! τα καλα του επαγγελματος! μια απο τα ιδια μιραντα.. και δεν μπορω να διανοηθω οτι καποια στιγμη θα χρειαστει να ζητησω αναγκη απο τον καθε εργοδοτη.. συγνωμμη θελω να παω στο παρισι... μπορω?? :mad::mad:

:D
Εκτος των άλλων λοιπόν έχουμε και το ίδιο επάγγελμα neridoyla !!!:p

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τελειες οι συμβουλες για παραλιες , neraida αυτη η φωτο απο το Κοκαρι με αφησε :shock: , φαινεται πανεμορφη παραλια :clap:
Θα δοκιμασω να περασω κολυμπωντας στην Τουρκια :haha: απο την ψιλη αμμο ειπαμε ετσι?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα