• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη με μία ανάσα...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πραγματικά ρε μπαγάσα θα ήθελα να ξέρω που τρως όταν βγαίνεις έξω στην Αθήνα...
Στην Αθηνα, οταν ημουν φοιτητης ετρωγα πολυ συχνα στο μαγειρευτο και στο φασολι. Πολυ καλοκαι φθηνο. Βραδι κλασσικα την εβγαζα ψυρρη.
Κοιτα σε πολυ καλα εστιατορια σπανια παω. Αλλα νορμαλ ταβερνακια και απλα εστιατοριο ξερω παρα πολλα με καλο φαγητο σε διαφορες περιοχες.

Traveller

Member
Με δυό λόγια...

MAΡΓΑΡΩ... καλούτσικη τίμια λύση για ψαροφαγία... όταν μιλάμε για ψαροφαγία εννοούμε καμιά γαρίδα τηγανιτή και κανένα δευτερότριτο ψαράκι...
ΔΩΡΙΣ... από τις καλύτερες λύσεις για μεσημεριανό φαγητό σε σχέση τιμή - απόδοση... αξιοπρεπέστατα μαγειρευτά...
ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ... ιστορική ταβέρνα στο Παγκράτι... χωρίς να είναι κακή δεν είναι κάτι το εκπληκτικό... για ψητά και πρώτα κυρίως...
ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ... Υπερτιμημένος του κερατά... ακριβός και μετριώτατος... σκιά του παλιού καλού Βασίλαινα... ξεπούλησε το λαικό του παρελθόν και έκανε μια τρύπα στο νερό... δεν νομίζω να με ξαναδεί ποτέ...
ΒΛΑΣΣΗΣ... Σε σταθερά καθοδική πορεία... από τότε που άλλαξε έδρα άλλαξε και επίπεδο προς τα κάτω... θα τον θυμούνται μερικοί από το φόρουμ μια που είχαμε φάει κάποιο καλοκαιρινό βράδυ εκεί... μετριώτητα...

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Traveller, στα υπόλοιπα δεν έχω πάει, αλλά για τη Μαργαρώ....Οικονομικότατη λύση για μεσημεριανό φαγητό με απλά και καλά πιάτα δεν βρίσκεις και εύκολα στην Αθήνα ή στον Πειραιά εκτός κι αν θες να ξεπαραδιαστείς. Άλλωστε εκεί πας και παίρνεις χωριάτικη, πατάτες και γαρίδες μερίδα, ένα καραφάκι ούζο και that's enough.
Το ψάρι της δεν το έχω δοκιμάσει, προτιμώ στον Δρόσο στη Ραφήνα ή στο Καλαμάκι Ερμιόνης.

Βγήκαμε οφ τόπικ φοβάμαι αλλά η Μαργαρώ είναι γλυκιά ανάμνηση.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Τι να σας πω και εγώ παιδιά...γούστα είναι αυτά.....αλλά (καθόλου κακοπροαίρετο, απλή γνώμη μου) για να είσαι Ρώμη και να φας στο McD το βρίσκο έγκλημα (το λιγότερο κιόλας)!
Ένα από τα ανέκδοτα που λέω από εκεί πρόκειται για έναν Αμερικάνο που τον άκουγα κατα την διάρκια αναμονής της ώρας ξενάγησης στο Κολοσσέο....θα αναφέρω 2 προτάσεις του
"Yeah we stayed in a flat....and the best part "maaaaaaan" there's a McDonalds across the street"
"The pizza is auful "maaaaaaaaaan"...it's not like our great, greasy with bacon..."

Αν και όχι φαν της πίτσα, αν και δεν άρεσαν πολύ στον co-ταξιδιώτη μου μερικές που έφαγε στην Ιταλία (δεν ήταν του γουστου του και από αυτές μόνο μία έφαγε σε ένα, πως να το ονομάσω, σαν local fast food restoran, με κανονικό χώρο για να καθήσεις στο δρόμο από το Τρέβη μεχρί το Πάνθεον, όλες τις έφαγε στα εστιατόρια), δεν μπορουμε να κρίνουμε και συγκρίνουμε την Ιταλική πίτσα με όποια δήποτε από τις χώρες μας, για απλό λόγω ότι η Ιταλία είναι χώρα καταγωγής (επειδή μου φαίνεται ότι εδώ μιλάμε για σύγκρηση).....Το ίδιο θα ήταν σαν να είχα εγώ άποψη ότι ο μουσακάς στην Ελλάδα είναι άσχετος, too greasy :D ότι της μαμάς μου είναι καλύτερος, άσχετα που γίνεται με άλλο τρόπο κιόλας, και να βγάλω συμπέρασμα ότι δεν τρώμε καλά στην Ελλάδα βάσει αυτού....

τέλος πάντων έχω μπερδέψει και τον ίδιο ευατό μου....

Για τις πάστες να μην μιλήσω.....μόνο που έχω να πω....για να κάνεις μία πάστα σημαίνει ολόκληρη ιεροτελεστία.....να την φας όπου δήποτε στην Ιταλία είναι γιορτή και δεν συγκρίνεται με μακαρόνια με κυμά :rolleyes:.

και ψάρι που έφαγα......μμμμ:shock:

Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω......

Υ.Γ. εννοείται ότι ένα ταξίδι πρέπει να έχει και γαστρονομική αίσθηση και προσεγγιήση...τα αξιοθέατα βλέπεις και στην είκονα που λέει ο λόγος

Να είστε καλά!

glazar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα..
Ταξίδι-Όνειρο
Ο επόμενος...
Φυσικά και η Ιταλική κουζίνα είναι υπέροχη, μαγευτική συγκλονιστική, το είπε και ο Μπουρδέν. Αλλά να "κράξεις" κάποιον ο οποίος πήγε να φάει κάπου γνωρίζοντας το τι τρώει και να μην διαμαρτύρεται για αυτό κατά την γνώμη μου είναι αστείο. Όταν μπαίνεις στα Mc και σε κάθε Mc (παρεπιπτόντως εδώ δεν περνάω ούτε από έξω) μπορεί να υπάρχει η λογική του να βαριέσαι να ψάξεις για να κάτσεις κάπου να φας, ιδιέταιρα αν δεν το έχεις προετοιμάσεις από νωρίτερα.

Τέτοιο κόμπλεξ εγώ δεν έχω, θα φάω σε εστιατόριο, και σαβούρα απο πάγκο, θα μείνω σε Ξενοδοχείο, θα μείνω και σε Β&Β θα μείνω και σε Hostel, το σημαντικό είναι να είσαι υπεύθυνος για τις επιλογές σου και να μην κλαίγεσαι μετά για αυτό.
Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, επιλογών και καταστάσεων, τα υπόλοιπα είναι απλά περιορισμοί.

Live your life and be grateful for this.
Τόσο απλά, άντε για να τελειώσω και την ρημάδα την ιστορία

Traveller

Member
Φυσικά και η Ιταλική κουζίνα είναι υπέροχη, μαγευτική συγκλονιστική, το είπε και ο Μπουρδέν. Αλλά να "κράξεις" κάποιον ο οποίος πήγε να φάει κάπου γνωρίζοντας το τι τρώει και να μην διαμαρτύρεται για αυτό κατά την γνώμη μου είναι αστείο. Όταν μπαίνεις στα Mc και σε κάθε Mc (παρεπιπτόντως εδώ δεν περνάω ούτε από έξω) μπορεί να υπάρχει η λογική του να βαριέσαι να ψάξεις για να κάτσεις κάπου να φας, ιδιέταιρα αν δεν το έχεις προετοιμάσεις από νωρίτερα.

Τέτοιο κόμπλεξ εγώ δεν έχω, θα φάω σε εστιατόριο, και σαβούρα απο πάγκο, θα μείνω σε Ξενοδοχείο, θα μείνω και σε Β&Β θα μείνω και σε Hostel, το σημαντικό είναι να είσαι υπεύθυνος για τις επιλογές σου και να μην κλαίγεσαι μετά για αυτό.
Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, επιλογών και καταστάσεων, τα υπόλοιπα είναι απλά περιορισμοί.
1.Κάνε μας μια χάρη και πες μας στην ιστορία σου αν τελικά το φαγητό στην Ιταλία είναι συγκλονιστικό όπως λέει και ο Μπουρδέν ή δεν είναι κάτι συγκλονιστικό όπως λέει ο Μπούρδας...

2. Με την ίδια λογική, του βαριέμαι να ψάξω και τρώω σαβούρα , βαριέμαι να ψωνίσω και φοράω κουρέλια, βαριέμαι να ταξιδέψω και πάω διακοπές στη Δραπετσώνα, βαριέμαι να δουλέψω και κάθομαι στα αυγά μου... πρωτοποριακό δεν λέω...

3. Ακόμη μια άλλη πρωτοποριακή θέση από το φίλο μας... όποιος τρώει μόνο σε εστιατόρια και κοιμάται μόνο σε ξενοδοχεία είναι κομπλεξικός... εγώ το γλίτωσα το κόμπλεξ... έχω φάει βρωμικο σε καντίνα στη Μαβίλη και έχω κοιμηθεί στο Berolina στο Βερολίνο... αισθάνομαι πολύ καλύτερα, δεν νιώθω κανένα περιορισμό...

Αρκετά με το φαί στη Ρώμη... την πηδήξαμε την ιστορία του φίλου... τραβάτε φάτε όπου θέτε... όπως είναι μαθημένος ο καθένας τρώει...

• Like
Reactions: GTS

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Χαλια δεν ετρωγα συνεχεια, αλλα εφαγα απο κακα εως χαλια. Με εξαιρεση μια καρμποναρα που μου αρεσε. Γενικα δεν μου αρεσει το ιταλικο φαγητο, περα απο την πιτσα, η οποια ηταν επιεικως απαραδεκτη δυο φορες που εφαγα... ζυμαρικα δεν συνηθιζω να τρωω εκτος σπιτιου. Αλλα απ' οτι καταλαβα ειναι το μονο που ξερουν να κανουν στη Ρωμη...
Ε μα τοτε Κωστα μου το ιταλικο φαγητο ηταν ηδη χαμενο απο χερι...αφου δεν εισαι του ιταλικου.
Εγω ομως που ειμαι μακαρονου(τι να κανουμε..) του εδωσα και καταλαβε στη Ρωμη.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
1.Κάνε μας μια χάρη και πες μας στην ιστορία σου αν τελικά το φαγητό στην Ιταλία είναι συγκλονιστικό όπως λέει και ο Μπουρδέν ή δεν είναι κάτι συγκλονιστικό όπως λέει ο Μπούρδας...
Για να καταλαβω, ο Μπουρδας ειμαι γω;

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
μιά χαρά και εγώ έμεινα στην Ρώμη στο B&B...και όπου πήγα δεν ξόδεψα λεφτά στην διαμονή που γενικά μόνο κοιμόμουνα .....με εξαίρεση Ελλάδας και κάποιοων προορισμών που απλά ήταν πανάκριβα ..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα