• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη με μία ανάσα...

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Ίσως επειδή είμαι λάτρης της ιταλικής κουζίνας - και δεν αναφέρομαι μόνο στην της Ρώμης- να το βλέπω διαφορετικά. Ίσως κιόλας επειδή δεν έχω φάει μόνο σε εστιατόρεια αλλά σε σπίτια να έχω άλλη γνώμη.
tripakia σε πληροφορώ τα καλύτερα γεύματα που έκανα δεν περιελάμβαναν ζυμαρικά...
Baba συμφωνώ πως σε σύγκριση ίσως με άλλες περιοχές ή πόλεις, ίσως η Ρώμη να υστερεί αλλά αυτό δεν την κάνει κιόλας κακή επιλογή για φαγητό.
Γούστα είναι αυτά! :)

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ε καλά βρε μικρή, δε σε πιάσαμε κι απ' το λαιμό! :haha:

Πολύ καλά τα είπες τώρα, και συμφωνώ και επαυξάνω σ' αυτό που είπες για το φαγητό στα σπίτια (κάτι που ισχύει για όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου - με κάποια ερωτηματικά για τις ΗΠΑ και Καναδά).

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Καλέ δεν είπα τίποτα τέτοιο! Έχε χάρη που είναι ο tripakias στη μέση, αλλιώς αν ήταν κανάς άλλος θα του είχα βγάλει μέχρι και τα Mac τα ρωμέικα θεϊκά! :bleh:
Εννοείται πως αν σε προσέξουν σε σπίτια ή ξέρεις καλά το μέρος τρως φυσικά και καλύτερα. Δεν έχω πολλές εμπειρίες από φαγητό σε σπίτι σε ξένες χώρες, αλλά εμπιστεύομαι τη γνώμη σου γι' αυτό. Έφερα ως παράδειγμα την Ιταλία, που έχω τύχει καλής φιλοξενίας και συνταγών :D

Traveller

Member
Χαλια δεν ετρωγα συνεχεια, αλλα εφαγα απο κακα εως χαλια. Με εξαιρεση μια καρμποναρα που μου αρεσε. Γενικα δεν μου αρεσει το ιταλικο φαγητο, περα απο την πιτσα, η οποια ηταν επιεικως απαραδεκτη δυο φορες που εφαγα... ζυμαρικα δεν συνηθιζω να τρωω εκτος σπιτιου. Αλλα απ' οτι καταλαβα ειναι το μονο που ξερουν να κανουν στη Ρωμη...
Ρε σεις τώρα που λείπει ο Samion και δεν μας διαβάζει... είπαμε λέμε και καμιά παπαριά για την Ρώμη για να τον πειράζουμε αλλά ως εκεί...

Tripakias, αν δεν σου άρεσε το φαί στη Ρώμη ψάξου για Mc... τα ζυμαρικά που τρως εντός σπιτιού αν τα συγκρίνεις με τα ζυμαρικά που θα φας σε μια μέτρια osteria στη Ρώμη είναι για κλάμματα, εκτός κι αν έχεις γυναίκα, μάνα, γκόμενα ιταλίδα σεφ και ψωνίζεις μακαρόνια και σάλτσα από την Ιταλία... επίσης μην λες παπαριές ότι οι Ιταλοί ξέρουν μόνο να φτιάχνουν ζυμαρικά... τα ψαρικά και τα κρέατα που σερβίρονται στην Ιταλία μόνο με αυτά της Γαλλίας συγκρίνονται...

Κατανοώ ότι δεν έχουμε όλοι ίδια γούστα αλλά επειδή μας διαβάζει κόσμος... αν κάποιος γουστάρει να τρώει σαβούρες δεν σημαίνει ότι το Ιταλικό φαγητό είναι κακό ή χάλια... το ότι κάποιος θέλει η μακαρονάδα του να είναι λασπωμένη και το φιλέτο του κάρβουνο σημαίνει ότι δεν ξέρει να τρώει και όχι ότι έχει διαφορετικά γούστα στο φαγητό... κι εγώ δεν τρελλαίνομαι για πίτσα και σούσι, αλλά δεν λέω ότι η πίτσα είναι χάλια... λέω απλά ότι δεν μου πολυαρέσει η πίτσα και το σούσι και τέλος...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πως θα πω οτι δεν μ'αρεσει η πιτσα; Η ελληνικη πιτσα μ' αρεσει, αυτη που εφαγα στη Ρωμη οχι (εμοιαζε περισσοτερο με κρεπα).
Για τα ζυμαρικα οπως ειδες τα εβαλα στην κορυφη και δεν ειπα τιποτα κακο.
Για τα ψαρια να μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Δεν ξερω αν ετυχε στο συγκεκριμενο εστιατοριο (επισημαινω οτι ηταν τιγκα απο Ρωμαιους, κανενας τουριστας πλην της παρεας μου), αλλα τα ψαρια δεν ηταν καν καθαρισμενα (παρα μονο τα λεπια). Τετοιο πραγμα δεν εχω συναντησει πουθενα στην Ελλαδα.
Επισης σε αλλο εστιατοριο, το γλυκο για το βγαλουν απο το μπολ το επιαναν με γυμνα χερια και αφου αφηναν τα αποτυπωματα των δαχτυλων τους στο σερβιραν. Νομιζω οτι τετοιες πρακτικες ειναι αδιανοητες για μαγαζια στην Ελλαδα και ειδικα σε αυτα που ειναι γεματα με κοσμο...

glazar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα..
Ταξίδι-Όνειρο
Ο επόμενος...
Επειδή συνήθως ισχίει το περι ορέξεως κολοκυθόπιτα, στις 2.5 μέρες που ήμουν στην Ρώμη, με το φαγητό ικανοποιημένος αισθάνθηκα μόνο την τελευταία βραδια στην Τrastevere αντε και σε μια υπαίθρια λαική αγορα κοντα στο Circo Massimo απενατι απο την αγία Αναστασία, οπου ενας τύπος μας έβαζε κατι μαγειρευτά φαγητά σε πλαστικά πιατάκια τα οποία στην κυριολεξία μύριζαν "Σπιτι". Αν και το τελευταίο πράγμα που επένδυσα στο ταξίδι αυτό ήταν το φαγητό, δεν μπορώ να πώ οτι με εντυπωσίασε η Ιταλική κουζίνα.

Αλλα όπως και προείπα, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
βρε παιδια, αφου τα πραγματα ειναι απλα..
αν το φαγητο σε εναν τοπο σε ενδιαφερει, πριν ακομη πας, κανεις ερευνα..ρωτας φιλους και γνωστους που εχουν επισκεφθει τον ιδιο προορισμο (κατα προτιμηση συμφορουμιτες), διαβαζεις κριτικες σε διαφορα σαιτ, βλεπεις τα σαιτ των εστιατοριων...ε, αν τα κανεις ολα αυτα, κοινως αν πας προετοιμασμενος, ειναι δυσκολο πολυ σε πολεις οπως η ρωμη να πεσεις σε κακοτοπιες..!πως τα καταφερνετε δεν ξερω!

Traveller

Member
Δεν ξερω αν ετυχε στο συγκεκριμενο εστιατοριο (επισημαινω οτι ηταν τιγκα απο Ρωμαιους, κανενας τουριστας πλην της παρεας μου), αλλα τα ψαρια δεν ηταν καν καθαρισμενα (παρα μονο τα λεπια). Τετοιο πραγμα δεν εχω συναντησει πουθενα στην Ελλαδα.
Επισης σε αλλο εστιατοριο, το γλυκο για το βγαλουν απο το μπολ το επιαναν με γυμνα χερια και αφου αφηναν τα αποτυπωματα των δαχτυλων τους στο σερβιραν. Νομιζω οτι τετοιες πρακτικες ειναι αδιανοητες για μαγαζια στην Ελλαδα και ειδικα σε αυτα που ειναι γεματα με κοσμο...
Ρε συ να είμαστε σοβαροί... το ότι ένας σερβιτόρος κάπου έκανε μια πατάτα σημαίνει ότι τα Ιταλικά γλυκά δεν είναι ωραία?

Ψαρικά έφαγες στην Ιταλία? Ψάρι για σένα είναι δηλαδή μόνο το ψητό ψάρι που στην Ελλάδα το πλακώνουν στο λαδολέμονο και χάνει όλη την γεύση του? Δεν έχω ιδέα τι ψάρι μπορεί να έφαγες αλλά πιο πιθανό μου φαίνεται να μην κατάλαβες τι παράγγειλες παρά το ψάρι σου να ήταν χάλια... αν πάλι έφαγες ένα απλό ψητό ψάρι τι διαφορές δηλαδή μπορεί να είδες? μιλάμε συγκεκριμένα για ψαρικά και μαγειρευτό ψάρι, το οποίο στην Ιταλία είναι πέραν πάσης περιγραφής...

Ειλικρινά σου μιλάω για μένα η σύγκριση και μόνο ενός απλού Ιταλικού εστιατορίου με ένα Ελληνικό αποτελεί ύβρη...

Επειδή συνήθως ισχίει το περι ορέξεως κολοκυθόπιτα, στις 2.5 μέρες που ήμουν στην Ρώμη, με το φαγητό ικανοποιημένος αισθάνθηκα μόνο την τελευταία βραδια στην Τrastevere αντε και σε μια υπαίθρια λαική αγορα κοντα στο Circo Massimo απενατι απο την αγία Αναστασία, οπου ενας τύπος μας έβαζε κατι μαγειρευτά φαγητά σε πλαστικά πιατάκια τα οποία στην κυριολεξία μύριζαν "Σπιτι". Αν και το τελευταίο πράγμα που επένδυσα στο ταξίδι αυτό ήταν το φαγητό, δεν μπορώ να πώ οτι με εντυπωσίασε η Ιταλική κουζίνα.

Αλλα όπως και προείπα, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Αγαπητέ glazar η φιλοσοφία μας απέχει έτη φωτός... για μένα ταξίδι χωρίς καλό φαγητό σκορδαλιά χωρίς σκόρδο... μου φαίνεται αστείο να πάω κάπου και ειδικά στην Ιταλία ή την Γαλλία και να μην επενδύσω όπως λες στο φαγητό... το φαγητό εκεί είναι αιτία ταξιδιού...

Αυτό που είπες λοιπόν ότι το μόνο φαγητό που ευχαριστήθηκες στην Ιταλία ήταν από πλανόδιο στο Trastevere μου φαίνεται ανέκδοτο... γούστα είπαμε αλλά όλα έχουν τα όρια τους... αν τρως μια πίτσα στο χέρι, από πλανόδιες καντίνες και σε τουριστικά με menu touristico πως διάολο θες να σε εντυπωσιάσει η Ιταλική κουζίνα?

glazar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα..
Ταξίδι-Όνειρο
Ο επόμενος...
Αγαπητέ glazar η φιλοσοφία μας απέχει έτη φωτός... για μένα ταξίδι χωρίς καλό φαγητό σκορδαλιά χωρίς σκόρδο... μου φαίνεται αστείο να πάω κάπου και ειδικά στην Ιταλία ή την Γαλλία και να μην επενδύσω όπως λες στο φαγητό... το φαγητό εκεί είναι αιτία ταξιδιού...

Αυτό που είπες λοιπόν ότι το μόνο φαγητό που ευχαριστήθηκες στην Ιταλία ήταν από πλανόδιο στο Trastevere μου φαίνεται ανέκδοτο... γούστα είπαμε αλλά όλα έχουν τα όρια τους... αν τρως μια πίτσα στο χέρι, από πλανόδιες καντίνες και σε τουριστικά με menu touristico πως διάολο θες να σε εντυπωσιάσει η Ιταλική κουζίνα?
Επειδή μάλλον πρέπει να έχω κάποιο πρόβλημα στην σύνταξη προτάσεων και να μήν γίνομαι κατανοητός, πάμε πάλι.

1)Στο ταξίδι που έκανα στην Ρώμη δεν είχα σαν αυτοσκοπό να δοκιμάσω την Ιταλική κουζίνα. stop.
2)Αν και δεν έχει σημασία δεν έφαγα απο πλανόδιο στην Trastevere, έφαγα στην Trastevere σε εστιατόριο και απο ένα πλανόδιο στο Circo Massimo, τα οποία ήταν καλά. stop
3)Δεν κρίνω στο όλο την Ιταλική κουζίνα απο αυτά γιατί όποιος πει οτι μπορεί να κρίνει την Ελληνικη κουζίνα επειδή έφαγε ένα μουσακα στην πλάκα και κατι παιδάκια στα βλάχικα, είναι απλά άσχετος. stop
4)Φυσικά και απέχουμε έτη φωτος όπως και πολλοί εδω μέσα. Αν δεν σύνέβαινε αυτό θα ήταν ένα απο τα πιο ανιαρά forum που έχω δεί στην ζωή μου. stop
5)Στο brunate στο οποίο θα παω για ένα Σ-Κ τον φλεβάρη, μπορεί και να επενδύσω στην Ιταλική κουζίνα. stop

Γυναίκα κλείσε τον θερμοσίφωνα, και βγάλε τους γίγαντες απο την φωτιά. stop.

Traveller

Member
Επειδή μάλλον πρέπει να έχω κάποιο πρόβλημα στην σύνταξη προτάσεων και να μήν γίνομαι κατανοητός, πάμε πάλι.

1)Στο ταξίδι που έκανα στην Ρώμη δεν είχα σαν αυτοσκοπό να δοκιμάσω την Ιταλική κουζίνα. stop.
2)Αν και δεν έχει σημασία δεν έφαγα απο πλανόδιο στην Trastevere, έφαγα στην Trastevere σε εστιατόριο και απο ένα πλανόδιο στο Circo Massimo, τα οποία ήταν καλά. stop
3)Δεν κρίνω στο όλο την Ιταλική κουζίνα απο αυτά γιατί όποιος πει οτι μπορεί να κρίνει την Ελληνικη κουζίνα επειδή έφαγε ένα μουσακα στην πλάκα και κατι παιδάκια στα βλάχικα, είναι απλά άσχετος. stop
4)Φυσικά και απέχουμε έτη φωτος όπως και πολλοί εδω μέσα. Αν δεν σύνέβαινε αυτό θα ήταν ένα απο τα πιο ανιαρά forum που έχω δεί στην ζωή μου. stop
5)Στο brunate στο οποίο θα παω για ένα Σ-Κ τον φλεβάρη, μπορεί και να επενδύσω στην Ιταλική κουζίνα. stop

Γυναίκα κλείσε τον θερμοσίφωνα, και βγάλε τους γίγαντες απο την φωτιά. stop.
1. Έκανες πολύ άσχημα... μην το ξανακάνεις αδικείς την Ρώμη...
2. Δεν έχει καμιά σημασία... τα ίδια λέμε... σαβούρα και το ένα σαβούρα και το άλλο...
3. Από που λοιπόν την έκρινες όταν μας είπες ότι δεν σε εντυπωσίασε η Ιταλική κουζίνα?
4. + 1 κι από μένα...
5. Στο Bruanate αν εννοείς το χωριό αν πας ένα Σ/Κ το Φλεβάρη θα επενδύσεις μάλλον σε κυνήγι αρκούδας... μήπως θα ήταν σοφότερο να πεταχτείς μέχρι το Cernobbio και να φας στο Il Gatto Nero?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
βρε παιδια, αφου τα πραγματα ειναι απλα..
αν το φαγητο σε εναν τοπο σε ενδιαφερει, πριν ακομη πας, κανεις ερευνα...
latina εχεις δικιο, δεν με ενδιαφερει καθολου, τρωω και ψωμι σκετο, δεν εχω προβλημα. Επισης δεν κανω ποτε ερυνα, παω οπου να 'ναι οπου βρεθω και σ' οποιο μου κανει κλικ εκεινη τη στιγμη. Τις περισσοτερες φορες κοιταω που τρωνε αποκλειστικα οι ντοπιοι...

Ρε συ να είμαστε σοβαροί... το ότι ένας σερβιτόρος κάπου έκανε μια πατάτα σημαίνει ότι τα Ιταλικά γλυκά δεν είναι ωραία?
Δεν ειπα κατι τετοιο. Αλλα αμα σιχαθω απο το σερβις τι να το κανω αν ειναι το καλυτερο γλυκο του κοσμου; αφου δεν προκειται να το φαω.

Ψαρικά έφαγες στην Ιταλία? Ψάρι για σένα είναι δηλαδή μόνο το ψητό ψάρι που στην Ελλάδα το πλακώνουν στο λαδολέμονο και χάνει όλη την γεύση του? Δεν έχω ιδέα τι ψάρι μπορεί να έφαγες αλλά πιο πιθανό μου φαίνεται να μην κατάλαβες τι παράγγειλες παρά το ψάρι σου να ήταν χάλια... αν πάλι έφαγες ένα απλό ψητό ψάρι τι διαφορές δηλαδή μπορεί να είδες? μιλάμε συγκεκριμένα για ψαρικά και μαγειρευτό ψάρι, το οποίο στην Ιταλία είναι πέραν πάσης περιγραφής...
Συγκεκριμενα εφαγα ψαροσουπα (σκορπινα). Το ειδα που το ετρωγαν κι αλλοι και επειδη μ' αρεσει πολυ την πηρα. Δοκιμασα επισης γαριδες και σαρδελα ψητη. Και στο δικο και στις γαριδες δεν ειχα καθαριστει τα εντοσθια. Η σουπα μου ειχε μεσα οτι μπορει να ειχαν στην κουζινα (περα απο τα κλασικα, φασολια, μπιζελια κ.α.) Οι γαριδες δε ηταν μακραν το χειροτερο πιατο που εχω δοκιμασει ποτε στη ζωη, σε εστιατοριο.

Ειλικρινά σου μιλάω για μένα η σύγκριση και μόνο ενός απλού Ιταλικού εστιατορίου με ένα Ελληνικό αποτελεί ύβρη...
Ειλικρινα σου μιλαω και για μενα το ιδιο ισχυει. Μονο που θεωρω τα ελληνικα σαφως καλυτερα...

Traveller

Member
Ειλικρινα σου μιλαω και για μενα το ιδιο ισχυει. Μονο που θεωρω τα ελληνικα σαφως καλυτερα...
Πραγματικά ρε μπαγάσα θα ήθελα να ξέρω που τρως όταν βγαίνεις έξω στην Αθήνα και βρίσκεις τα Ελληνικά εστιατόρια υπέροχα... εστιατόρια κλάσης στην Αθήνα απλά δεν υπάρχουν... καλά εστιατόρια δεν είναι πάνω από πέντε τα ακριβά και άντε άλλα δέκα τα προσιτά... μιλάμε δηλαδή για 10-15 εστιατόρια σε όλη την Αθήνα... τα υπόλοιπα είναι από της πλάκας μέχρι των οπισθίων...για χαβαλέ εγώ που πάω σαν τουρίστας στη Ρώμη μπορώ να σου πω τουλάχιστον είκοσι με είκοσι πέντε... φαντάσου ο ντόπιος...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα