• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ισπανία Ιταλία Ρώμη-Βαρκελώνη ή Μένουμε Ιταλία??

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Έμπειροι ταξιδιώτες μου θα ήθελα τα φώτα σας!!! Για το καλοκαίρι ετοιμάζαμε ενα ταξίδι με αυτοκίνητο από Ιταλία, Ρώμη για την ακρίβεια, να συνεχίζαμε προς νότια Γαλλία (Νίκαια, Κάννες, Μονακό) και τελικά Βαρκελώνη και πίσω! Είτε θα ξεκινούσαμε με δικό μας αμάξι από Ελλάδα, με καράβι για Ιταλία κλπ είτε θα πηγαίναμε αεροπορικώς στη Ρώμη, θα νοικιάζαμε αμάξι και θα συνεχίζαμε οδικώς και από βαρκελώνη πάλι αεροπλάνο!! ΣΤο όλο εγχείρημα γενικά...φοβηθήκαμε τα έξοδα....και όχι τόσο τα στάνταρ έξοδα....αλλά τα απροσδόκητα που μπορεί να δημιουργηθουν όταν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο. Δεν το χουμε ξανακάνει στο εξωτερικό και είμαστε πιο ψαρωμένοι!!! Και ένεκα και η κρίση είπαμε να μαζευτούμε λίγο και να μείνουμε ίσως μόνο στην Ιταλία: αεροπλάνο για Ρώμη από κει με τρένο ή λεωφορείο (θα το ψάξω) Φλωρεντία και τελικά Μιλάνο. Μία σκέψη επίσης είναι....καράβι προς Βενετία (να τη δούμε κ αυτή) και συνεχίζουμε έπειτα στα ίδια. Επειδή πέρσυ πήγαμε Κολωνία, Βερολίνο, Πράγα και Βιέννη και κινηθήκαμε με τρένα και λεωφορεία και ήταν σχετικά οικονομικό, τουλάχιστον δεν είχε απροσδόκητα έξοδα, και ήταν και αρκετά άνετα....είπαμε μήπως να το ξανακάνουμε έτσι.... Ρώτησα πολλά μαζί και σας μπέρδεψα!!! Δεν ξέρω.....θα χαρώ να ακούσω γνώμες....ειδικά στο θέμα των εξόδων!

Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος του μεταξιού
Καλημέρα σου!
Εκτός από τον παράγοντα "χρήμα" που ασφαλώς επηρεάζει το ταξίδι σου, εξίσου σημαντικός είναι και ο παράγοντας "χρόνος". Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα να επικεντρωθείτε σε μία μικρότερη γεωγραφική ακτίνα και να ευχαριστηθείτε περισσότερο τους προορισμούς σας, παρά να τρέχετε από πόλη σε πόλη και να περάσετε ατελείωτες ώρες στο τιμόνι. Άλλωστε οι πόλεις που αναφέρεις (Ρώμη, Φλωρεντία, Βαρκελώνη) θέλουν αρκετές μέρες για να τις δεις, οπότε είναι κρίμα να κάνεις μόνο ένα γρήγορο πέρασμα, επειδή δε θα σας φτάνει ο χρόνος.
Για λόγους χρόνου, εγώ προτιμώ το αεροπλάνο για τη μεταφορά μου προς και από τον προορισμό και για να κινούμαι εκεί νοικιάζω αυτοκίνητο από το www.economycarrentals.com. Είναι εξαιρετικά αξιόπιστο και οι τιμές του είναι πολύ οικονομικότερες από κάθε εταιρεία ενοικιάσεως. Δίνουν πάντα αυτοκίνητα σε άριστη κατάσταση, τα οποία τους τα προμηθεύουν οι μεγαλύτερες εταιρείες ενοικιάσεως (Hertz, Avis, Europcar κλπ). Εισιτήρια αεροπορικά μπορείς να βρεις οικονομικά, δεδομένου ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα.
Προσωπικά θα επέλεγα μία από τις παρακάτω εναλλακτικές: α) Ρώμη-Φλωρεντία-Τοσκάνη-Μιλάνο-Λίμνες-Βενετία β) Κυανή Ακτή-Προβηγκία γ) Βαρκελώνη και επαρχία Ισπανίας. Εκτός κι αν διαθέτεις 30 μέρες οπότε...μαζί σου!!!
Δες και το site ViaMichelin: Maps, route planner, route finder, UK maps, European maps, hotel booking, travel guides. Είναι άπαιχτο! Σου δίνει ακριβείς χιλιομετρικές αποστάσεις και το κυριότερο, σου αναφέρει το ακριβές κόστος της διαδρομής, υπολογίζοντας διόδια και βενζίνη!!!!!
Εκκρεμούν και κάποιες άλλες πληροφορίες, θα στις γράψω μόλις μπορέσω γιατί βιάζομαιιιιιιιιιιιιι:(
Καλημέρα και πάλι!

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Σ' ευχαριστώ πολύ για όσα μου είπες ήδη!!! Ερώτηση!!! Για το σχέδιο α που μου είπες.....πόσες μέρες του δίνεις????

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
ΑΑ...ναι! Είχα ρίξει μια ματιά εδώ!! Δε μου φάνηκαν ιδιαίτερα ακριβά ε?

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Συμφωνώ με την Ηλέκτρα για το χρόνο και για ψαξιμο όσον αφορά αυτοκίνητα, αποστάσεις και κόστος και όλα αυτά μέσω μισελιν, πράγματι δίνει καλές και σωστές πληροφωρείες. Για να κάνεις όλα όσα σχεδιαζες και με αμάξι, νομίζω είναι κουραστικό και δεν θα το απολαυσετε. Η πρόταση μου είναι να μείνετε Ιταλία και να την γνωρίσετε καλά και ωραία. Δεν ξέρω από που ταξιδεύεις, αλλά αν φεύγετε από Θεσσαλονικη σου προτείνω αυτό το σχέδιο που το έχουμε κάνει για ένα από τα επόμενα ταξίδια στη Ιταλία: πτύση Θεσσ-Μίλανο με το easyjet, αν θα κλείσετε έστω και 2-3 μήνες πιο μπροστα θα βρείτε καλές τιμές. εκει μένετε για καμία μέρα (μάλλον μία πρώτη και μία τελευταία επειδη οι πτυσεις είναι συνήθως νωρίς το πρωή) και σε περίπτωση να έχετε τουλάχιστων 10 μέρες πηγαίνετε και στις λίμνες και στην Βερονα. Αν όχι, αποφεύγετε αυτά και παιρνοντας αυτοκίνητο ή τρένο πάτε Φλωρεντία. Εγώ θα επέλεγα αμάξι για πολλούς λόγους....αν θα κάνεις διαφορες διαδρομές με το τρένο δεν θα είναι και πολύ φθήνο και μπορεί να έχει την ίδια ή μεγαλύτερη αξία από το αυτοκίνητο, και αυτό το δευτερό σου δίνει και ελευθερία. Αν πάρεις αυτοκίνητο, φυσικά θα πας και ένα γυρω στην Τοσκάνη, τουλάχιστων στην Πίσα, θα δείς στο Μισελίν νόμιζω δεν απέχει και πολύ. Πόσες μέρες θα μείνεις έσυ το ξέρεις...από εκει θα πάτε Ρώμη η οποία είναι σχετικα μακρυά, οπότε ετοιμαστείτε, αλλά η απόλαυση αξίζει ;).... στην Ρώμη μην μείνετε λιγότερο από 5 μέρες και αυτές στο τέλος δεν θα σας φθάσουν (για αυτό θα ξαναπάμε και θα ξαναπαμε...:clap:). Και από εκεί πίσω στο Μίλανο με μία στάση οπωσδηποτε σε κανένα ωραίο χωρίο, είναι μαγικά!!! Όσον αφορα την ίδεα σου να πάρεις αυτοκίνητο σε ένα μέρος και να μην το αφήσεις στο ίδιο, προσπάθησε να το αποφύγεις επείδη κοστίζει πολύ και δεν το θέλεις :D. Επίσης, μπορείς να κλείσεις το αυτοκίνητο από την ιστοσελίδα του easyjet δίνουν έκπτωση 20% αν κάνεις κράτηση πιο μπροστα, βγαίνει αρκετά πιο φθηνο (κλείσαμε τώρα για Φεβρουάρι για 4 μέρες στην Γαλλία με 145 ευρώ, ενώ θα μας κόστιζε γυρώ στα 200). το κακό είναι ότι τα λεφτά τα κρατάνε αμέσως. Για τα ξενοδοχεία δες το booking.com είναι πολύ καλό, δεν μας έχει ξεγελάσει ποτέ, αρκει να ξέρεις τι θέλεις, πόσα λεφτά θα ξοδέψεις για δωμάτιο κπλ....βλέπε τα σχόλια και το βαθμό (γενικά ότι είναι κάτω από 7 δεν έχουμε παει, που δεν σημαινει ότι είναι ακριβό, εννοείτε θα δείς και πόσα σχόλια έχει,επειδη καποίο μπορει να έχει το βαθμό 10 και να είναι από 5 άτομα μόνο, βλέπε να έχει καποία ποσότητα για να δείξει καλύτερη εικόνα). Επισης θα προσέχεις να έχει parking μέσα στην τιμή, επειδη είναι πανάκριβο!!!!! Ιδιαίτερα σην Ρώμη που πάει και 18 ευρώ την ημέρα στα ιδιοτικά, ή λίγο πιο φθηνά στα δημόσια αλλά θα πρεπει να τρέχεις για ανανέωση συνέχεια. Και στο αυτοκίνητο προσεχε να πάρετε Ντίζελ είναι πιο φθηνό. Εμείς πηγαμε τον περασμένο Ιουλιο οδικός από Ελλάδα και πληρώναμε βενζίνη γυρώ στα 1.35 με 1.4, που θα μου πεις ειναι πιο φθηνά από την Ελλάδα, αλλά γιατί να μην πάρεις Ντίζελ και ξοδέψεις αυτά σε κάτι άλλο;;) Στην Ρώμη μην πάτε μόνο στα γνώστα μέρη και πιάτσες....υπάρχουν πολλές υπέροχες κριμένες στα στένα που θα σου κόψουν την ανάσα....για αυτό θες μέρες :p....Αφού τα έχετε αμάξι πάτε μία βόλτα μέχρι Οστια, είναι το λημάνι της Ρώμης από παντα και σημαντικό μέρος στην αρχαιοτητα (εμείς δεν πήγαμε δυστυχώς). Τον υπολογισμο θα μπορέσεις να τον κάνεις και καλύτερα αφού στο διαδίκτιο θα βρείς όλες τις τιμές για τα μουσεία ( σε όλες τις πόλεις) και μπορείς να θα πάρεις από μπροστά. Επίσης δες και λεγόμενες citycards που παντού προσφέρουν καποίο καλό πακετο για μερικά αξιοθέατα. Αν θα πάτε Βατικανό οπωσδήποτε κλείσε από το διαδίκτιο θα αποφύγεις σειρές. Το εισιτηριο για το Κολοσσέο και την Αγορά είναι μαζί και κάνει 12 ευρώ, αν θα πάρεις ξεναγό ή ηλεκτρονίκο ξέναγο (καποίο πραγματάκι σαν τηλεκοντρολ...τα γνώστα ξέρεις ήδη σίγουρα :cool: )θα αποφύγεις και εκεί την σείρα. Τα εστιατόρια τέλεια, μην πάτε στα τουριστικά υπάρχουν καταπληκτικά σε καθέ γωνεία, ακριβά ή φθήνα δεν έχει σημασία....και εννόειτε τα ψώνια..... :D....θα μου πεις τώρα λέμε για κάτι οικονομικό, αλλά την οικονομία ας την αφήσουμε για τη Ελλάδα (τουλάχιστων εμείς έτσι λειτουργούμε)..... Με όλα αυτα θα μπορέσεις να κάνεις καλό προυπολογισμό πιστεύω.....κοιταξε καλά και το Michellin για αποστάσης, βενζίνες και διόδια, βγάλε χαρτάκι γραψ'τα όλα....δες τι σου ταιρίαζει και να περάσετε όμορφα!!!!

Υ.Γ. αν υπάρχουν και άλλα που σε ενδιαφέρουν και μπορώ να σου τα πώ, ρώτα!;)

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις αναλυτικές πληροφορίες!!!!! Εμείς το πρώτο σχέδιο το αφήσαμε κυρίως λόγω κόστους! Από θέμα χρόνου το υπολογίζαμε σε κανένα 15 ήμερο αλλά είναι πολλά!!!!! Οπότε είπαμε να το περιορίσουμε στις 10 μέρες περίπου!!! Για Ιταλία λοιπόν που μου λες.....αυτό το σχέδιο με Τοσκάνη, λίμνες κλπ ακούγεται τέλειο....αλλά νομίζω πως δε χωράει και η Βενετία σε ένα 10 ήμερο σωστά?? Επίσης....σκεφτόμουν να μην επιστρέψω Ελλάδα από το ίδιο μέρος από το οποίο θα προσγειωθώ στη Ιταλία! Κοινώς...αν θα πάμε πρώτα Μιλάνο (ή από Θεσσαλονίκη ή από Αθήνα θα ξεκινήσουμε, ανάλογα με το από που θα ναι πιο φθηνά! είμαστε δυο ζευγάρια, οι άντρες μένουν Αθήνα, οι γυναίκες Θεσσαλονίκοι, αλλά είμαστε όλοι Σαλονικιοί!) και τελικά θα καταλήξουμε Ρώμη...να φύγουμε από Ρώμη! Αυτό με το αμάξι ή τρένο θα το κοιτάξουμε γιατί έχετε ένα δίκιο σ' αυτό που λέτε!!!! Εξάλλου...όσο θα μένουμε σε μία πόλη, Ρώμη ειδικά που μου λες να μείνω πολύ...δε θα χω νοικιασμένο αμάξι!!!!! ε??? Α! το άλλο που θελα να ρωτήσω....εμείς κινηθήκαμε πέρσυ στη Γερμανία, υπεράνετα μέσα στη πόλη με τρένα και μετρό και στο ΛΟνδίνο, επίσης....με το Ιταλικό μετρό τι παίζει????
από απορίες Ivana μου άλλο τίποτα!!! όρεξη να χεις!

Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος του μεταξιού
Κατά την αναζήτηση ξενοδοχείων για Ρώμη ρίξε μια ματιά και εδώ HotelPronto.com. Στη σελίδα "map view" μπορείς να αναζητήσεις ξενοδοχείο ανά περιοχή. Έχει την πλειοψηφία των ξενοδοχείων που υπάρχουν στην πόλη. Τις τιμές τους ψάξε τις και σε άλλα site, όπως www.travelnow.com και www.trivago.gr, αλλά αν θες να τα δεις ανά γειτονιά, ή σε σχέση με τα βασικά αξιοθέατα, είναι πολύ καλή περίπτωση. Προσωπικά είχα μείνει στο Residenza Antica Roma. Πολύ κεντρικό και πολύ μπαρόκ, αλλά δεν ξέρω τι τιμές θα έχει το καλοκαίρι...

Η Ivana έχει πολύ δίκιο όσον αφορά την υπεροχή του αυτοκινήτου ως μέσου συγκριτικά με το τρένο. Αν και λατρεύω το τρενάκι, όταν πρόκειται για road trips το αυτοκίνητο (ή η μηχανή) σου δίνει την απόλυτη ελευθερία που χρειάζεσαι σε τέτοια ταξίδια. Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις διαδρομές χαμένες στην επαρχία, όπου θα οδηγείς ανάμεσα σε απέραντες εκτάσεις με αμπέλια και μεσαιωνικά χωριουδάκια ανείπωτης ομορφιάς και φυσικά να κάνεις στάση όπου εσύ θέλεις για να απολαύσεις το τοπίο.
Για να σας βγει πιο χαμηλό το κόστος του αυτοκινήτου, εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσετε από μία περιοχή, πχ Ρώμη, και να το αφήσετε στο τέλος του ταξιδιού σας, στο τέλος της απόστασης που θέλετε να καλύψετε, απ' όπου θα πάρετε και το αεροπλάνο ή πλοίο της επιστροφής. Η παράδοση στο σημείο εκκίνησης σημαίνει και διπλό κόστος βενζίνης, δεδομένου ότι θα πρέπει να γυρίσεις πίσω, από την άλλη άκρη που θα έχεις φτάσει. Για τη Ρώμη δεν πιστεύω ότι χρειάζεσαι αυτοκίνητο γιατί αυτή η πόλη φτιάχτηκε για περπάτημα. Το πολύ πολύ να νοικιάσετε καμια vespa, έτσι για την πλάκα σας. Δεν υπάρχει λόγος όμως να υποστείτε ούτε το κόστος της ενοικίασης ούτε αυτό του parking, το οποίο όπως πολύ σωστά παρατήρησε και η Ιβάνα είναι πολύ υψηλό!!! Θα μπορούσατε λοιπόν να ξεκινήσετε από Ρώμη (με διαμονή 4-5 ημερών οπωσδήποτε) και να νοικιάσετε το αυτοκίνητο την ημέρα που θα αναχωρείτε από Ρώμη για Φλωρεντία-Τοσκάνη. Το site της easyjet δίνει όντως πολύ καλές τιμές για ενοικίαση. Για τις ημερομηνίες του δικού μου ταξιδιού που προγραμματίζω για καλοκαίρι, μου έδωσε εξίσου χαμηλές τιμές με το economycarrentals που προανέφερα. Απλά στο δεύτερο υπάρχει και η δυνατότητα ακύρωσης και επιστροφής όλων των χρημάτων μέχρι και 2 ημέρες πριν το ταξίδι (το έχω κάνει). Προσωπικά δεν είδα διαφορά κόστους στο ενδεχόμενο να το αφήσω σε άλλο προορισμό από αυτόν που το παρέλαβα, αλλά ίσως διαφέρει κατά περίπτωση, γι αυτό και η Ιvana έχει διαφορετική εμπειρία. Πρόσεξε όμως τις ώρες παραλαβής και παράδοσης! Για μία ώρα διαφορά μπορεί να σε χρεώσουν 15% παραπάνω. Το δικό μου παράδειγμα: αν παραδώσω το αυτοκίνητο στις 8 το βράδυ στο Παρίσι, το κόστος βγαίνει 232. Αν το παραδώσω όμως στις 9, το κόστος ανεβαίνει στα 275! Όπως καταλαβαίνεις, παίζουν ρόλο οι ώρες λειτουργίας των κατά τόπους γραφείων ενοικίασης. Αν αποφασίσεις να το παραδώσεις χαράματα...θα υποστείς το κόστος :)

Μιας και με ρωτάς για το πόσες μέρες υπολογίζω την εναλλακτική Ρώμη-Βενετία, με εντελώς υποκειμενικά κριτήρια εγώ θα έκανα την ακόλουθη κατανομή σε ημέρες: Ρώμη 4-5, Φλωρεντία και Τοσκάνη 4, Μιλάνο 1, Λίμνες και χωριά κοντά στο Μιλάνο 2 και Βενετία 2. Αν δεν είχα τόσες μέρες, μάλλον θα περιοριζόμουν στο Ρώμη-Φλωρεντία-Τσοκάνη. Ή πάλι, αν μπορούσα να κάτσω 10 μέρες τουλάχιστον, ίσως επέλεγα να συνδυσω Ρώμη-Φλωρεντία-Τοσκάνη με ιταλικά παράλια, Cinque Terre, Porto Fino κλπ, δεδομένου ότι θα είναι και κατακαλόκαιρο! Για δες κι αυτό το ενδεχόμενο, οι περιοχές που αναφέρω και γενικά τα δυτικά παράλια της Ιταλίας δεν παίζονται!!!

Αν έχετε ευελιξία στις ημερομηνίες, προσπαθήστε να αποφύγετε τον Αύγουστο γιατί οι τουρίστες είναι πολλοί και οι ουρές αναπόφευκτες. Ο Ιούλιος είναι ιδανικός μήνας νομίζω, ειδικά το πρώτο δεκαπενθήμερο.
Νομιζω πως το παράκανα με τη φλυαρία μου... :-(

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Iιιιιιιιιιιιι!!!! Καθόλου!!!!! Χαίρομαι να διαβάζω τόσες λεπτομέριες!! Και λίγα μου πες! (πλάκα κάνω!!) Ρώμη, Φλωρεντία, Τοσκάνη και ιταλικά παράλια μου αρέσει πολύ σαν ιδέα!!!!! Γιατί όντως είναι καλοκαίρι και να κάνουμε και κανα μπάνιο!!!! Το θέμα είναι πως αν ξεκινήσω από Ρώμη....από που θα γυρίσω!??? Εννοώ, ενώ λέγαμε αρχικά για Ρώμη-Φλωρεντία είδα πως από Φλωρεντία το αεροπλάνο βγαίνει αρκετά ακριβά!!! (220 ευρώ το βρήκα, ενώ από Μιλάνο για Ελλάδα είχε μόλις 50!)
Προσπαθώ να βρω τη διαδρομή που μου λες στο χΆΡΤΗ αλλά δεν τα καταφέρνω!!! http://www.map-of-italy.org/map-of-italy.gif

Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος του μεταξιού
Αν ακολουθήσεις αυτό το σενάριο μάλλον θα πρέπει να επιστρέψεις πάλι από Ρώμη. Μπορείς να ξεκινήσεις από Ρώμη, να πας μετά Τοσκάνη, Φλωρεντία, Cinque Terre (τα οποία χοντρικά είναι δυτικά της Φλωρεντίας) και να κατέβεις τα παράλια ως το ύψος της Ρώμης για να φύγεις πάλι απο εκεί.
Ψάξε έναν πιο αναλυτικό χάρτη της Ιταλίας, αυτός που επισυνάπτεις έχει μόνο τα βασικά. Για ψάξε και μέσω GoogleEarth, εκεί έχει και το τελευταίο χωριουδάκι. Για να είμαι ειλικρινής δεν την έχω κάνει αυτήν τη διαδρομή, γι αυτό δεν μπορώ να σου πω λεπτομέρειες. Το είχα ψάξει όμως αρκετά το θέμα πριν 2 καλοκαίρια. Τότε επέλεξα Κυανή Ακτή-Προβηγκία. Πάντως τα χωριουδάκια στα δυτικά παράλια της Ιταλίας νομίζεις ότι είναι βγαλμένα από παραμύθι. Έχει πάει μια φίλη, θα τη ρωτήσω και θα επανέλθω με πιο συγκεκριμένες προτάσεις ;)

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Επίσης ρε παιδιά...έχει διαφορά το από ποιο σημείο της πόλης θα πάρω το αυτοκίνητο/?? Στην τιμή εννοώ!

Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος του μεταξιού
Συνήθως από αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς είναι πιο ακριβά, έχουν όμως πιο ελαστικό ωράριο. Πειραματίσου με τα σημεία παραλαβής-παράδοσης και θα δεις αμ όντως χρεώνουν κάτι παραπάνω.
Από την άλλη, ακόμη κι αν υπάρχει διαφορά, λάβε υπόψη και το πόσο σε ξεβολεύει η παραλαβή/παράδοση στο πιο φθηνό σημείο. Αν χρειάζεσαι 10 ευρώ για να μεταβεις εκει, ίσως σου έρχεται το ίδιο...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα