Samion
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Παλέρμο
Οχι ακριβως. Στο μετρο ισχυει για μια διαδρομη.το μετρό είναι 1.50 και ισχύει για 100 λεπτα
Οχι ακριβως. Στο μετρο ισχυει για μια διαδρομη.το μετρό είναι 1.50 και ισχύει για 100 λεπτα
1. http://www.ilvittoriano.com/informazioni-orari.htmlΚαλησπέρα σε όλους. Θέλω τη βοήθειά σας! Είμαι ένα βήμα πριν τη σύνταξη του προγράμματος για Ρώμη καθώς πετάμε σε 5 μέρες . Παραθέτω απορίες ακολούθως
1. Γνωρίζετε ποιο είναι το ωράριο ή το επίσημο σάιτ του Vittoriano; Θέλω να δω τι ώρα κλείνει για να ανέβουμε με το ασανσέρ στην ταράτσα του. Κάποια σάιτ γράφουν 6 και άλλα 7.
2. Θέλουμε να ανέβουμε στο Pincio για να δούμε τη θέα χωρίς όμως να μπούμε στο πάρκο (μάλλον). Έχοντας διαβάσει το τιπ του @Samion, αν κατάλαβα σωστά, μπορούμε να ανέβουμε ξεκούραστα από τις κυλιόμενες σκάλες του μετρό Spagna. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Οι σκάλες αυτές σε ανεβάζουν στο σημείο Trinita dei Monti και αν από εκεί μέχρι την ταράτσα του Pincio είναι -όπως λέει ο χάρτης google- μια επίπεδη εύκολη διαδρομή 10 λεπτών με πανοραμική θέα (δηλαδή αυτό που θέλουμε ); Επίσης, αν βρούμε χρόνο για το πάρκο, από ποιο σημείο μπορούμε να νοικιάσουμε αμαξάκι για να το γυρίσουμε;
3. O ξεκούραστος τρόπος να ανέβουμε στο Janiculum είναι το λεωφορείο 115; Όπως φαίνεται στο google map, μπορούμε να σταματήσουμε με το 115 στη στάση δίπλα στον Φάρο και από κει να περπατήσουμε 400 μέτρα ως την ταράτσα, έχοντας γλυτώσει τα πολλά σκαλιά; Σκέφτομαι να πάμε ηλιοβασίλεμα και από κει να κατέβουμε στο Τραστέβερε για φαγητό. Παρακαλώ επιβεβαιώστε με ή διορθώστε με για τα παραπάνω.
4. Δεν θα πάρουμε Roma pass. Τα εισιτήρια για τα μέσα κοστίζουν 1,50 και ισχύουν για 1,30 ώρα διαδρομών με λεωφορεία αλλά μόνο για 1 διαδρομή μετρό; Μπορώ να αγοράσω κάποια από το μετρό Τέρμινι φτάνοντας; Θέλω τα μεμονωμένα γιατί δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ τα μέσα και νομίζω δεν αξίζει αυτό των 3 ημερών.
4. Υπάρχει κάποιος ουσιώδης λόγος να περπατήσουμε τη via Veneto; Έχει εκδιαφέρον; Οι οδοί που έχω σημειώσει για περπάτημα είναι η condotti, η del corso και φυσικά τα στενά του Τραστέβερε. Αξίζει κάτι άλλο;
Παρακαλώ επιβεβαιώστε με, ή διορθώστε με για τα παραπάνω. Οι ερωτήσεις είναι πολλές γιατί είναι πρώτη φορά στη Ρώμη και μόνο 3,50 μέρες οπότε χρειάζομαι καλό πρόγραμμα. Παρακαλώ για άμεση βοήθεια για να ολοκληρώσω αύριο το πρόγραμμα.
Καλησπέρα ,βρήκαμε ξεναγό, ενδιαφέρεστε ακομη?
Μυρσίνη καλησπέρα. Για 26 του μηνα έχουμε βρει ελληνίδα ξεναγό .Ενδιαφέρεστε ακομη ?
Αυτές οι αίθουσες που ανέφερες είναι και οι πιο εντυπωσιακές!Σας ευχαριστώ όλους!! Κάτι ακόμη! Έχω κλείσει ονλαιν για Βατικανό αλλά χωρίς ξενάγηση! Ήλπιζα να βρω πληροφορίες στον οδηγό που αγόρασα (τοπ 10) αλλά δεν έχει σχεδόν τίποτα για Βατικανό. Μπορείτε να μου πείτε ποιες είναι οι βασικές αίθουσες που πρέπει να δούμε για να βρω τις ανάλογες ινφο στο ίντερνετ κ να εκτυπώσω; Θέλουμε να αφιερώσουμε 3-4 ώρες κ μάλλον πρέπει να κάνω μια επιλογή. Πινακοθήκη, αίθουσες Ραφαήλ και capella sistina έχουν τα σημαντικότερα έργα; Κάποιο άλλο μουσείο ή αίθουσα που δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτα;
Το εισιτήριο μέσω ιντερνετ για τα μουσεία και την εκκλησία του Βατικανού ξέρετε αν περιλαμβάνει και τις κατακόμβες;Εχω την εντύπωση οτι το πιο φτηνο και με διαφορά ειναι αν κλεισεις απευθείας απο τη σελίδα του Βατικανού γιατί δεν μεσολαβεί γραφείο και δεν έχεις on-line fees 8,5e έχεις μόνο 4e επιβάρυνση ενω απο τα γραφεια πληρώνεις παραπάνω και τα 4 και τα 8,5!!
Biglietteria Online dei Musei Vaticani / Ticket Office Online of the Vatican Museums
θα σου πρότεινα να τα κλείσεις απο site που σου δίνω γιατί εχεις μόνο 4e επιβάρυνση οποτε γλυτώνεις τις πολύ μεγάλες ουρές !
Οπότε τι επιλογές έχω? Πρέπει να πάω απ το προηγούμενο βράδυ στο αεροδρόμιο?45' λεπτά περίπου είναι από Τερμίνι ciampino. To πρώτο είναι 4,30 & φτάνει 5,15.
Το αεροδρόμιο είναι μικρό, αλλά αν πετάς 6,15 σημαίνει ότι η πύλη κλείνει μισή ώρα νωρίτερα, οπότε μου φαίνεται πολύ οριακό.
πριν απο 15 μερες πηρα το λεωφορείο των 4¨30Οπότε τι επιλογές έχω? Πρέπει να πάω απ το προηγούμενο βράδυ στο αεροδρόμιο?
πριν απο 15 μερες πηρα το λεωφορείο των 4¨30 απο TERMINI ΓΙΑ CIAMPINO.προλαβαίνεις ανετα και χωρις αγχος.ειναι θεωριτικα 40 λεπτα αλλα εκεινη την ωρα δεν εχει κινηση και το κανει σε 20 με 30 λεπτα.SOS!!!!!ΚΛΕΙΣΕ ON LINE γιατι πρωτα ανεβαινουν αυτα τα εισητηρια.καλα να περασειςΟπότε τι επιλογές έχω? Πρέπει να πάω απ το προηγούμενο βράδυ στο αεροδρόμιο?