• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
πολύ χρήσιμη η συμβουλή σας ευχαριστώ πολύ, έχω κλείσει ξενοδοχειο με δικαιωμ
πολύ χρήσιμη η συμβουλή σας ευχαριστώ πολύ, έχω κλείσει ξενοδοχειο με δικαιωμα ακύρωσης 300 μέτρα από το μετρό Ottaviano αλλά νομίζω όπως βλέπω το χάρτη αν μείνουμε τελικά κοντά στο Castel Sant'Angelo ίσως τελικά να μην χρειαστούμε ούτε μετρό απλά το μετρό το σκεφτόμουν για το βράδυ αν είμαστε κάπου εξω πιο κεντρικά ίσως σαν εύκολο τρόπο να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο.Επίσης γλυκοκοιτάζω και το Τρασβέστερε πολλοί το εκθειάζουν αλλά σε 5 μέρες που θα μείνουμε ίσως να μην είναι τόσο βολικό για αν δούμε αρκετά αξιοθέατα,και ένας λόγος που προτιμάω το Πράτι είναι ότι απ΄οσα έχω διαβάσει είναι γενικά ήσυχη και ασφαλής περιοχή που σημαίνει ότι δε φοβάσαι να κλείσεις διαμονή σε ένα δρόμο που δε γνωρίζεις όπως πχ στο κέντρο κι επειδή θα έχω και το γιο μου μαζί θέλω να νιώθουμε πιο άνετα.Αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο κατάλυμα που προτιμάτε εσείς για να προσανατολιστώ καλύτερα θα σας ήμουν ευγνώμων

Θα έλεγα πως το Τραστέβερε δεν είναι και το καταλληλότερο για διαμονή...αν το δείτε στον χάρτη θα καταλάβετε γιατί..δεν είναι ικανοποιητικά κοντά σε κανένα από τα must αξιοθέατα. Είναι όμως πολύ όμορφα και μετά από περιήγηση στο ιστορικό κέντρο είναι ότι πρέπει για απογευματινή βόλτα στα γραφικά στενά του και για παγωτό!

Το κατάλυμα που έχω κλείσει είναι κοντά στη Via Crescenzio, αλλά είδα ότι τις ημερομηνίες που θέλετε (6-11/9) δεν έχει δωμάτια, είναι και μικρό..

Πιστεύω ότι αν αποφύγετε την περιοχή γύρω από τον κεντρικό σταθμό - που ακόμα και εκεί πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι επικίνδυνα - (προσωπικά δεν έτυχε να περάσω) δεν θα έχετε θέμα.
Οπότε μην αγχώνεστε...βρείτε ένα κατάλυμα με καλές κριτικές, δείτε και στα σχόλια για την περιοχή και είστε έτοιμη!

:xalara:

islandergirl

Member
Επόμενο Ταξίδι
και πάλι ...Πελοπόννησος
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Καραϊβικής
τελικά άλλαξα την κράτησή μου και έκλεισα στο Domizia Sancti Angeli δίπλα στο κάστρο των αγγέλων. Το περίεργο είναι ότι οταν εκανα την κράτηση η booking εμφάνισε ενα μήνυμα ότι στο κατάλυμα δεν επιτρεπονται παιδιά φαντάζομαι να εννοει μωρά αλλά θα στειλω ενα ερώτημα για κάθε ενδεχόμενο γιατί αλλωστε το ξενοδοχείο διαφημιζει και οικογενειακά δωμάτια και μου φάνηκε περίεργο αυτο.Θα κοιταξω και στο δρόμο που προτείνετε το ιδανικό θα ηταν να βρω κατάλυμα με 24ωρη reception αλλα το τελευταίο που εκλεισα παντα με ακύρωση φαίνεται τουλάχιστον πολυ κοντά σε ολα τα αξιοθεατα

Last edited:

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Αν και το έχω αναφέρει ξανά, το λέω και εδώ: το Trastevere είναι απίστευτα βολικό για τα αξιοθέατα του κέντρου, εφόσον βρεις κατάλυμα κοντά στο ποτάμι και στις γέφυρες στο βόρειο τμήμα του. Πας παντού περπατώντας και έχεις τη δυνατότητα να ανακαλύψεις γειτονιές πέρα από την συνηθισμένη τουριστική διαδρομή. Βέβαια, το βράδυ γίνεται το αδιαχώρητο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ ωραία περιοχή. Έχει ήσυχες γωνιές, κατοικείται, αλλά έχει και μια ήπια νυχτερινή ζωή (δηλαδή βρίσκεις μέχρι μπαρ καταστάσεις).

islandergirl

Member
Επόμενο Ταξίδι
και πάλι ...Πελοπόννησος
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Καραϊβικής
Αν και το έχω αναφέρει ξανά, το λέω και εδώ: το Trastevere είναι απίστευτα βολικό για τα αξιοθέατα του κέντρου, εφόσον βρεις κατάλυμα κοντά στο ποτάμι και στις γέφυρες στο βόρειο τμήμα του. Πας παντού περπατώντας και έχεις τη δυνατότητα να ανακαλύψεις γειτονιές πέρα από την συνηθισμένη τουριστική διαδρομή. Βέβαια, το βράδυ γίνεται το αδιαχώρητο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ ωραία περιοχή. Έχει ήσυχες γωνιές, κατοικείται, αλλά έχει και μια ήπια νυχτερινή ζωή (δηλαδή βρίσκεις μέχρι μπαρ καταστάσεις).
Αυτό όμως σίγουρα προϋποθέτει κάποια εμπειρία στην πόλη για κάποιον που πηγαίνει πρώτη φορά στη Ρώμη είναι δύσκολο να βρεις απλά από ένα χάρτη τις πιο βολικές περιοχές ακριβώς για να μείνεις πχ εγώ ειχα δει μια καλη πρόταση διαμονής πολυ κεντρικά στο Τραστέβερε ωστόσο στα σχόλια στο trip advisor κάποιοι έλεγαν ότι καλύτερα να αποφύγετε το συγκεκριμένο δρόμο ανήκει στα "σκοτεινά "σημεία της περιοχής.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Αυτό όμως σίγουρα προϋποθέτει κάποια εμπειρία στην πόλη για κάποιον που πηγαίνει πρώτη φορά στη Ρώμη είναι δύσκολο να βρεις απλά από ένα χάρτη τις πιο βολικές περιοχές ακριβώς για να μείνεις πχ εγώ ειχα δει μια καλη πρόταση διαμονής πολυ κεντρικά στο Τραστέβερε ωστόσο στα σχόλια στο trip advisor κάποιοι έλεγαν ότι καλύτερα να αποφύγετε το συγκεκριμένο δρόμο ανήκει στα "σκοτεινά "σημεία της περιοχής.
Μα υπέδειξα τη βολική περιοχή.
Όσες μέρες έμεινα στο Trastevere δεν βρήκα "σκοτεινά" σημεία, μόνο πολύβουα, με πολύ κόσμο τα βράδυα, τα οποία εύκολα μπορεί να τα αναγνωρίσει κανείς από το πλήθος των καφέ και εστιατορίων στον χάρτη. Εμείς μέναμε πάνω σε έναν τέτοιο δρόμο, αλλά το διαμέρισμα ήταν πολύ ήσυχο γιατί έβλεπε από πίσω και ήταν σαν να βρισκόμασταν σε σκηνικό από παλιά ιταλική ταινία.
Να σημειώσω ότι όσα ανέφερα δεν είναι πρόταση αποκλειστικά για την περίπτωσή σου.

islandergirl

Member
Επόμενο Ταξίδι
και πάλι ...Πελοπόννησος
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Καραϊβικής
Μα υπέδειξα τη βολική περιοχή.
Όσες μέρες έμεινα στο Trastevere δεν βρήκα "σκοτεινά" σημεία, μόνο πολύβουα, με πολύ κόσμο τα βράδυα, τα οποία εύκολα μπορεί να τα αναγνωρίσει κανείς από το πλήθος των καφέ και εστιατορίων στο χάρτη. Εμείς μέναμε πάνω σε έναν τέτοιο δρόμο, αλλά το διαμέρισμα ήταν πολύ ήσυχο γιατί έβλεπε από πίσω και ήταν σαν να βρισκόμασταν σε σκηνικό από παλιά ιταλική ταινία.
Να σημειώσω ότι όσα ανέφερα δεν είναι πρόταση αποκλειστικά για την περίπτωσή σου.
Μήπως θυμάστε πως λεγόταν το κατάλυμα που μένατε ή ο δρόμος?

Stavroula2018

New Member
Καλησπέρα.Ενδιαφερεται κάποιος να μοιραστούμε τα έξοδα της ξεναγού για το
Βατικανό στις 6 ή 7/9/2018.

liza_89

New Member
Καλημέρα!

Είμαι κι εγώ καινούρια σε αυτό το υπέροχο forum, το οποίο διαβάζω πολύ συχνά γιατί με γεμίζει με πολύ όμορφα συναισθήματα...
Το Σεπτέμβρη είναι η πρώτη φορά που θα βγούμε στο εξωτερικό με τον άντρα μου, και μάλιστα στη Ρώμη ως γαμήλιο ταξίδι.
Θα πάμε κι εμείς στο Βατικανό, και μετά από επικοινωνία με την κυρία Ελληνίδα ξεναγό που έχει αναφερθεί πιο πάνω, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται για κοινή ξενάγηση στις 20/9.

Ευχαριστώ πολύ και καλά ταξίδια σε όλους!

Katerina M

New Member
Καλημέρα!

Έκλεισα μόλις τα εισιτήρια μας για Ρώμη δώρο για τη μητέρα μου και την αδερφή μου!
Από ότι διάβασα παραπάνω η ξενάγηση στο Βατικανό με 'Ελληνα ξεναγό είναι απαραίτητη (δεδομένου ότι η μητέρα μου δεν είναι και αστέρι στα αγγλικά)....
Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου στείλει τα στοιχεία της κυρίας ξεναγού αν υπάρχουν διαθέσιμα?

Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα