• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

sinefoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
Τελικα με aegean εκλεισα εισητηρια,μου φανηκε πιο προσιτη η τιμη αν σκεφτεις τα milles+bonus...ξερει κανεις το λεοφωρειο,τραινο,τραμ,μετρο οτι δηποτε βολευει,για να παω στο ξενοδοχειο μου;το αεροπλανο τερματιζει στο αεροδρομιο FCO και το ξενοδοχειο ειναι το Via Palermo 30 Monti Rome, 00184 Ιταλία hotel virgilio.

Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τελικα με aegean εκλεισα εισητηρια,μου φανηκε πιο προσιτη η τιμη αν σκεφτεις τα milles+bonus...ξερει κανεις το λεοφωρειο,τραινο,τραμ,μετρο οτι δηποτε βολευει,για να παω στο ξενοδοχειο μου;το αεροπλανο τερματιζει στο αεροδρομιο FCO και το ξενοδοχειο ειναι το Via Palermo 30 Monti Rome, 00184 Ιταλία hotel virgilio.
Καλησπέρα! Τέλεια επιλογή η Ρώμη...εγώ ξαναπάω δεύτερη φορά σε λίγο καιρό!:clap: Με aegean κι εγώ οπότε θα σου πω τι έχω βρει:
Από το Fiumicino έχεις τη δυνατότητα να πας στον termini (ο κεντρικός σταθμός τρένων - μετρό της Ρώμης), όπου είδα θα μένεις κοντά, 1. με το Leonardo Express (τρένο) που είναι σαν τη δική μας γραμμή από/προς αεροδρόμιο, δηλαδή έχει κάθε 15΄ και κάνει μισή ώρα, με τη βασική διαφορά ότι σε πάει κατευθείαν κέντρο χωρίς στάσεις... γι αυτό και είναι η ακριβή επιλογή (14 ευρώ). 2. Με λεωφορείο, που κάνει περίπου μια ώρα, και είναι φθηνότερο γύρω στα 5 ευρώ..υπάρχουν δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες που ξεκινάνε από το αεροδρόμιο με συχνά δρομολόγια.

sinefoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
Καλησπέρα! Τέλεια επιλογή η Ρώμη...εγώ ξαναπάω δεύτερη φορά σε λίγο καιρό!:clap: Με aegean κι εγώ οπότε θα σου πω τι έχω βρει:
Από το Fiumicino έχεις τη δυνατότητα να πας στον termini (ο κεντρικός σταθμός τρένων - μετρό της Ρώμης), όπου είδα θα μένεις κοντά, 1. με το Leonardo Express (τρένο) που είναι σαν τη δική μας γραμμή από/προς αεροδρόμιο, δηλαδή έχει κάθε 15΄ και κάνει μισή ώρα, με τη βασική διαφορά ότι σε πάει κατευθείαν κέντρο χωρίς στάσεις... γι αυτό και είναι η ακριβή επιλογή (14 ευρώ). 2. Με λεωφορείο, που κάνει περίπου μια ώρα, και είναι φθηνότερο γύρω στα 5 ευρώ..υπάρχουν δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες που ξεκινάνε από το αεροδρόμιο με συχνά δρομολόγια.
ευχαριστω πολυ,και εισητηριο συμφερει να παρω για 3 ημερες πχ; ή να αγορασω ενα μεμονομενο;3 μερες θα μεινω.και αν γνωριζεις απο που αγοραζουμε εισητηριο;εχει μεσα στο αεροδρομιο;και παλι σ ευχαριστω πολυ.

Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
ευχαριστω πολυ,και εισητηριο συμφερει να παρω για 3 ημερες πχ; ή να αγορασω ενα μεμονομενο;3 μερες θα μεινω.και αν γνωριζεις απο που αγοραζουμε εισητηριο;εχει μεσα στο αεροδρομιο;και παλι σ ευχαριστω πολυ.
Αν εννοείς το εισιτήριο για τη μεταφορά σου από / προς FCO, αυτό είναι μόνο για το μέσο που θα πάρεις και μόνο για το σκοπό αυτό. ...δεν έχει σχέση με τα εισιτήρια που θα χρειαστείς για να κινηθείς εντός Ρώμης, είτε με λεωφορείο είτε με μετρό. Αν επιλέξεις λεωφορείο, το βγάζεις μέσα στο λεωφορείο, αλλά από τι έχω διαβάσει έχει και κιόσκια μέσα στο αεροδρόμιο. Για το τρένο, με επιφύλαξη γιατί δεν το έχω πάρει, πρέπει να έχει ειδικά μηχανήματα ή/και κιόσκια μέσα στο αεροδρόμιο από όπου βγάζεις εισιτήριο.
Γενικά οι Ιταλοί μου φάνηκαν πολύ οργανωμένοι στο θέμα τουρισμός...είμαι σίγουρη ότι δεν θα έχεις θέμα να βρεις αυτό που θες...άλλωστε έχεις και άπλετο χρόνο να τα ψάξεις. Υπάρχουν πολλά sites επίσης που θα βρεις πολλές πληροφορίες :)

islandergirl

Member
Επόμενο Ταξίδι
και πάλι ...Πελοπόννησος
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Καραϊβικής
Καλησπέρα στην όμορφη ταξιδιωτική παρέα,θα ήθελα τα φώτα σας πρόκειται να ταξιδέψουμε αρχές Σεπτέμβρη στη Ρώμη και μετά από εξαντλητική αναζήτηση διάβασμα κλπ χεχε ούτε πανελλήνιες να δίναμε,βρήκα μία οικονομική πρόταση κοντά στο σταθμό Vittorio Emmanuele και συγκεκριμένα στη διεύθυνση Via Buonarroti 39 Scala A, interno 16, 4 piano, Κεντρικός Σταθμός, 00185 Ρώμη, Ιταλία .Γενικά μας αρέσει στα ταξίδια μας να συγχρωτιζόμαστε με τον ντόπιο πληθυσμό να μένουμε όσο κεντρικά γίνεται και γενικότερα να είμαστεταξιδιώτες και όχι τουρίστες και απ όσα έχω διαβάσει η περιοχή αυτή του Εsquilino είναι πολυπολιτισμική και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα .Ξέρω ότι σε γενικές γραμμές η Ρώμη ειναι ασφαλής πόλη με μεγάλη αστυνόμευση επίσης, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που θα ταξιδεψουμε εκεί ,θα ειμαι εγώ και ο 15χρονος γιος μου.
Πιστεύετε ότι ως περιοχή θα είναι οκ ή να ψάξουμε για περιοχή πιο μακρια από το κέντρο και πιο ήσυχη όπως πχ το Πρατι.
Ευχαριστώ πολύ:)

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
επειγουσα ερωτηση που το διαδικτυο μαλλον δυσκολεψε αντι να λυσει.Ο 6 χρονων εγγονος μου που αγαπαει την τεχνη,θα παει σε 2 βδομαδες με τους γονεις του στη ρωμη και θελει να δει ντα βιντσι.Δεν θυμομουν κατι,εψαξα,βρηκα 3 με αντιγραφα εργων και κατασκευων.Υπαρχει κανεις να με διαφωτισει τι να συστησω ,γιατι θα μεινουν λιγο?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.μας αρέσει στα ταξίδια μας να συγχρωτιζόμαστε με τον ντόπιο πληθυσμό
2. η περιοχή αυτή του Εsquilino είναι πολυπολιτισμική και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα .
3. να ψάξουμε για περιοχή πιο μακρια από το κέντρο και πιο ήσυχη όπως πχ το Πρατι?
1-2: δεν υπαρχει μια αντιφαση εδω? στο Esquilino δεν υπαρχουν ντοπιοι. . η δε καταλαβα καλα τις προτεραιοτητες σου.
3. ενα ξερο ναι.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
επειγουσα ερωτηση που το διαδικτυο μαλλον δυσκολεψε αντι να λυσει.Ο 6 χρονων εγγονος μου που αγαπαει την τεχνη,θα παει σε 2 βδομαδες με τους γονεις του στη ρωμη και θελει να δει ντα βιντσι.Δεν θυμομουν κατι,εψαξα,βρηκα 3 με αντιγραφα εργων και κατασκευων.Υπαρχει κανεις να με διαφωτισει τι να συστησω ,γιατι θα μεινουν λιγο?
Μόνο αντίγραφα. Δες εδώ μια συζήτηση που έχει γίνει
https://www.travelstories.gr/community/threads/tips-για-τη-Ρώμη.49514/page-21#post-673393

islandergirl

Member
Επόμενο Ταξίδι
και πάλι ...Πελοπόννησος
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Καραϊβικής
1-2: δεν υπαρχει μια αντιφαση εδω? στο Esquilino δεν υπαρχουν ντοπιοι. . η δε καταλαβα καλα τις προτεραιοτητες σου.
3. ενα ξερο ναι.
ναι μπερδεύτηκα εννοούσα μας αρέσει η ζωή της πόλης και του κέντρου πολυπολιτισμική το έγραψα απο την άποψη ότι είδα οτι υπάρχουν πολλά μαγαζιά κινέζικα ινδικα κλπ αλλά άμα είναι τόσο χάλια σαν τη Σωκράτους η την Ευριπίδου το βράδυ να ψάξω για αλλού:( Είχα δει για Βατικανό κοντά στο μετρό Ottaviano αλλά φοβήθηκα ότι ήτανε πολύ μακριά από τα πάντα πχ για μια βόλτα το βράδυ θα βγω στο ψάξιμο ξανα..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
απλη η απαντηση. σε αυτη την ηλικια που θελουν να πιανουν τα παντα.. τον πανε εκει που τον αφηνουν να πιανει τα παντα..

http://www.leonardodavincimuseo.com/

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ναι μπερδεύτηκα εννοούσα μας αρέσει η ζωή της πόλης και του κέντρου πολυπολιτισμική το έγραψα απο την άποψη ότι είδα οτι υπάρχουν πολλά μαγαζιά κινέζικα ινδικα κλπ αλλά άμα είναι τόσο χάλια σαν τη Σωκράτους η την Ευριπίδου το βράδυ να ψάξω για αλλού:( Είχα δει για Βατικανό κοντά στο μετρό Ottaviano αλλά φοβήθηκα ότι ήτανε πολύ μακριά από τα πάντα πχ για μια βόλτα το βράδυ θα βγω στο ψάξιμο ξανα..
εγω με ανηλικο θα πήγαινα Πρατι. Σωκράτους βεβαια μονο στη Βομβαη βρισκεις αλλα αν θελετε πιο ντοπια ζωη δεν κανει για σας το Esquilino. αν επιμενεις εκει κοιτα ΒΔτου σταθμου, οχι ΝΑ.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Samion,Katskats,ευχαριστω πολυ και το μεταφερω στη νυφη μου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom