• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

illuminatus

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Φιλε μου, πηγα Ρωμη το Δεκεμβρη που μας περασε! Aν δεν κανω λαθος το μετρο κοστιζει πανω κατω οπως και στην Ελλαδα! Απ'την ωρα που θα το παρεις εχει ισχυ για 75 λεπτα. Οτι πρεπει δηλαδη απο φιουμιτσινο για τερμινι!! Αν δεν θες να παρεις τα τουριστικα λεωφορεια ,σου προτεινω το πιο οικονομικο μεσο! Τα ποδια σου!! Θα προλαβεις να δεις πανεμορφα μνημεια ετσι!! Θα προλαβεις να δεις σ αυτο το 2ωρο η 3ωρο σιγουρα τη φοντανα ντι τρεβι αλλα και την πιατσα ντι σπανια που ειναι διπλα! Οπως και με λιγο περπατημα παραπανω θα δεις και το Πανθεον! Σιγουρα θα δεις παραπανω αξιοθεατα με το λεωφορειο αλλα στην ουσια θα τα δεις επι τροχαδην. Αυτο που σου προτεινω ειναι να παρεις μια ιδεα απο Ρωμη σ αυτες τις ωρες που θα εχεις κενες και το επομενο σου ταξιδι να το οργανωσεις εκει χωρις να εχεις την πιεση του χρονου!!

kabamarou

Member
Σε ευχαριστώ για την απάντηση illuminatus.

Το μετρό θα είναι φθηνότερο αλλά το θέμα είναι πόση ώρα θα κάνει για να πάει στο termini.Επηδεί θα έχω πολύ λίγο χρόνο ο χαμένος χρόνος σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ πολύτιμος.
Οι βόλτες με τα πόδια μου αρέσουν και εμένα πάρα πολύ και σίγουρα τα βλέπεις εντελώς διαφορετικά τα πράγματα αλλά δεν ξέρω για αυτήν την περίπτωση θα την σκεφτώ πάντως την συμβουλή σου.

Πολύ πιθανόν να ακολουθήσω και το πρόγραμμα του Evmenis αλλά με μια μικρή στάση πρώτα στο κολοσαίο και μετά γυρισμό πάλι στο termini για να πάρω το metro και να κατεβώ στην στάση spagna.Δεν ξέρω κατά πόσο εφικτό είναι αυτό βέβαια από πλευράς χρόνου αλλά θέλω να το δω πάρα πολύ το κολοσαίο:).

Τώρα για το αν θα υπάρξει η δυνατότητα να πάω Ρώμη πάλι δεν το ξέρω αλλά θέλω πάντα να κάνω πράγματα σαν να μην υπάρχει το αύριο

Evmenis

Member
Επόμενο Ταξίδι
london baby
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες καταρχάς:)
To παρακολούθησα το πρόγραμμα σου βήμα βήμα μέσω του χάρτη του google.
Πολύ ωραίο.
Αλλά να πάω Ρώμη και να μην δω το κολοσσαίο που είναι το σήμα της;

Εσύ προφανώς έχεις ξαναπάει Ρώμη και δεν σε ενδιαφέρει και τόσο.
Αυτό το πρόγραμμα εσύ πως το έβγαλες;Σκέφτηκες ότι είναι το καλύτερο πρόγραμμα για έναν "σύντομο" ποδαρόδρομο;
Αν πήγαινες για πρώτη φορά στην Ρώμη όπως εγώ δεν θα προτιμούσες το ανοιχτό λεωφορείο το 110 εδώ
Rome.info > Special tourist TICKETS, public transportation in Rome
ώστε να δεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα σε λίγο χρόνο;

Το μετρό για να φτάσει στο τέρμινι γνωρίζεις πόσο χρόνο κάνει και πόσο κοστίζει;
Το εξπρές σκέτο φαρμάκι πάντως (14 ευρώ χ 2=28 εκτός και αν έχει καλύτερη τιμή εφόσον μπορείς να βγάλεις με επιστροφή).Το ανοιχτό λεωφορείο είναι 16 ευρώ μεν αλλά σε κάνει και 2 ώρες βόλτα.
Με το τσέκιν σε περίπτωση ανταπόκρισης τι γίνεται γνωρίζεις;Πόση ώρα πιο μπροστά θα πας εσύ;
το κολοσσαίο μπορεις να το δεις αν θελεις οταν γυρισεις στο τερμινι και πριν πας για αεροδρομιο.παιρνεις την γραμμη Β και σε 2 στασεις τσουπ εφτασες ,μετα γυριζεις στο τερμινι και βουρ στο αεροδρομιο.εγω δεν το εβαλα γιατι ηταν "εκτος" του ποδαροδρομου.παντως οτι βλεπεις απ'εξω ειναι το κολοσσαίο μεσα δεν λεει τιποτα.
το προγραμμα το εβγαλα γιατι τα αλλα 5 παιδια που θα ειναι μαζι δεν εχουν ξαναπαει ρωμη και ηθελα να χωρεσω οσο περισσοτερα μπορω εστω και αν εχουμε λιγο χρονο.
το 110 νομιζω το εχεις πιασει λαθος :) δεν καθεσαι στον λεωφορειο και παιρνανε ολα τα αξιοθεατα απο μπροστα σου ,πρεπει να κατεβεις και να χωθεις στα στενακια.δεν το εχω χρησιμοποιηση αλλα το βλεπω χλομο να περναει μπροστα απο την φοντανα τι τρεβι με τους δρομους που εχει.
Επισης το κυκλοφοριακο στη ρωμη το σεπτεμβρη θα ειναι φουλ ,σκεψου οτι η κυκλικη διαδρομη που κανει ειναι 20-25χλμ και κανει 2 ωρες!
το μετρο για αεροδρομιο κανει 35-40 λεπτα αν θυμαμαι καλα ,το εξπρες κανει μεσο ορο περισσοτερο γιατι εχει 2 εξπρες την ωρα ενω το μετρο εχει 2πλασια δρομολογια.
για το τσεκ ιν δεν ξερω αν μπορω να το κανω ον λαιν την προηγουμενη μερα θα ρωτησω την αλιταλια οταν φευγω.
λεω να ειμαι στο φιουμιτσινο μια ωρα πριν φυγω.
το πανθεον μην το χασεις με τπτ ειναι εμπειρια

Evmenis

Member
Επόμενο Ταξίδι
london baby
στη ρωμη για τα μεσα μεταφορας απο το αεροδρομιο ισχυει το παραδοξο ,οσο πιο ακριβο ειναι τοσο πιο αργα σε παει.πιο ακριβο το ταξι μετα το εξπρες και τελευταιο το μετρο.απο αποψη χρονου η σειρα ειναι αντιστροφη :shock:

illuminatus

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Το κολοσσαιο και για μενα αξιζει μονο απ εξω!! Μεσα θα ειναι χαμενος χρονος και χαμενο χρημα!! Το λεωφορειο στο οποιο αναφερεσαι δεν το ξερω και δεν το εχω παρει! Θεωρω αδυνατο να μπορει να παει ομως στη πιατσα ντι σπανια, στη φοντανα ντι τρεβι και στο Πανθεον!! Αν ηταν τρακτερ μπορει!!

kabamarou

Member
Καλά αν το metro κάνει 35-40 λεπτά θα πάρω metro σίγουρα δεν το συζητάμε:)Γλιτώνεις 26 Ευρώ δεν είναι και λίγα.Ψάχνω εδώ και πολύ ώρα πληροφορίες στο google για το metro από το αεροδρόμιο για να δω πόση ώρα κάνει μέχρι termini και δεν βρήκα τίποτα όμως.

Από φοντάνα τι τρέβι περνάει το 110 αλλά δεν ξέρω από πιο σημείο ακριβώς.

Οι πληροφορίες σου μου γλιτώνουν πολλά χρήματα και γκρίνια από τον φίλο μου:) γιατί αυτός το θεώρησε ταλαιπωρία αρχικά να κάνουμε βόλτα στην Ρώμη για τόσο λίγο χρόνο και ήθελε να τον ξοδέψουμε αυτόν τον χρόνο στο Παρίσι.Αν του πω ότι θα ξοδέψουμε και κανα 50 ευρώ στα μεταφορικά για την βόλτα πιός τον ακούει:)

kabamarou

Member
Καλά κολοσαίο μέσα δεν θα μπω.Να πληρώσω 15 ευρώ για να πάω να δω το κούφιο;:haha:Δες αυτό το video μετά το 0:35 για να καταλάβεις τι εννοώ
από έξω θέλω να το δω μόνο στα γρήγορα και να βγάλω και μια φωτογραφία να έχω να την δείχνω:D

Θεωρω αδυνατο να μπορει να παει ομως στη πιατσα ντι σπανια, στη φοντανα ντι τρεβι και στο Πανθεον!! Αν ηταν τρακτερ μπορει!!
χαχαχαχα καλό:haha: μάλλον δεν θα μπορεί να πάει από ότι φένεται.

Last edited by a moderator:

sdoe21

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλά αν το metro κάνει 35-40 λεπτά θα πάρω metro σίγουρα δεν το συζητάμε:)Γλιτώνεις 26 Ευρώ δεν είναι και λίγα.Ψάχνω εδώ και πολύ ώρα πληροφορίες στο google για το metro από το αεροδρόμιο για να δω πόση ώρα κάνει μέχρι termini και δεν βρήκα τίποτα όμως.
Εκτός και αν έχω χάσει κάποια πολύ τελευταία εξέλιξη, δεν υπάρχει μετρό που σε πάει απο το Τέρμινι στο Φιουμιντσίνο! Αυτό που υπάρχει απο το Τέρμινι και κάνει μερίπου 33 λεπτά είναι το Λεονάρντο Ντα Βίντσι Εξπρές.

micmic

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
Συμφωνώ κι εγώ για το Κολοσσαίο. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο εκεί, ήταν το θέαμα των εκατόνταρχων να μιλάνε στα κινητά :D

dmdoc

Member
Μην μπερδεύετε και άλλους με αυτά που γράφετε.Γραμμή μετρό μέχρι το Φιουμιτσίνο...δεν υπάρχει!!

Evmenis

Member
Επόμενο Ταξίδι
london baby
μετρο λεω το απλο τρενο για να το ξεχωρισω απο το εξπρες

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377