• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

ioannisp

Member
Επόμενο Ταξίδι
το σκέφτομαι ...
Γεια χαρά,

Με κάτι φίλους θα πάμε Ρώμη τις επόμενες μέρες (18-22) και αναρωτιέμαι αν υπάρχει δυνατότητα να αφήσουμε τις βαλίτσες κάπου στο κέντρο ώστε να ξεκινήσουμε την περιήγηση χωρίς να πρέπει να τις αφήσουμε στο ξενοδοχείο. Βασικά μια βαλίτσα θα έχουμε και τρεις χειραποσκευές. Το ξενοδοχείο μας είναι εκτός κέντρου.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Μπορείς να τις αφήσεις στο σταθμό Τέρμινι αλλά με κάποια χρέωση. Στην ουσία είναι σαν ντουλαπάκια οπότε δεν ξέρω αν θα χωρέσουν όλες σε ένα ή θα χρειαστείτε δεύτερο.
Για τις χρεώσεις κοίτα εδώ.

tdm

Member
Σκέφτομαι για ένα ταξίδι στην Ιταλία με αυτοκίνητο (Ιταλία δεύτερη φορά, πρώτη φορά όμως Ρώμη). Με προβληματίζουν όμως 2 πράγματα...
Πρώτο, το ότι βολεύομαι να ταξιδέψω στα μέσα Αυγούστου (από 10 και μετά έως 25), και έχω ακούσει πολλά για το διάστημα αυτό, άλλα θετικά και άλλα αρνητικά. Περιμένω τη γνώμη όσων έχουν ταξιδέψει τέτοιο καιρό.
Δεύτερο, σκέφτομαι να μείνω έξω από τη Ρώμη, σε πιο οικονομικό ξενοδοχείο (αφού θα πρέπει να έχω και χώρο για το αυτοκίνητο) γιατί σκοπεύω μερικές μέρες να κάνω και κάποιες εκδρομές. Με προβληματίζει η ευκολία του πως θα μπαίνω στη Ρώμη με το αυτοκίνητο και αν θα μπορώ να το αφήνω κάπου με ασφάλεια.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Σκέφτομαι για ένα ταξίδι στην Ιταλία με αυτοκίνητο (Ιταλία δεύτερη φορά, πρώτη φορά όμως Ρώμη). Με προβληματίζουν όμως 2 πράγματα...
Πρώτο, το ότι βολεύομαι να ταξιδέψω στα μέσα Αυγούστου (από 10 και μετά έως 25), και έχω ακούσει πολλά για το διάστημα αυτό, άλλα θετικά και άλλα αρνητικά. Περιμένω τη γνώμη όσων έχουν ταξιδέψει τέτοιο καιρό.
Δεύτερο, σκέφτομαι να μείνω έξω από τη Ρώμη, σε πιο οικονομικό ξενοδοχείο (αφού θα πρέπει να έχω και χώρο για το αυτοκίνητο) γιατί σκοπεύω μερικές μέρες να κάνω και κάποιες εκδρομές. Με προβληματίζει η ευκολία του πως θα μπαίνω στη Ρώμη με το αυτοκίνητο και αν θα μπορώ να το αφήνω κάπου με ασφάλεια.
Αύγουστο να αποφύγεις τις autostrada παρασκευή- κυριακή όπως κ εδώ. αν πρέπει να τις χργησιμοποιήσεις τουλάχιστον απέφυγε τις διαδρομές όπως ΠΑ από πολεις προς έξω ή νοτια και ΚΥ το ανάποδο. δες για κίνηση, πρόβλεψη κ ον λαιν μεταδοση:
www.autostrade.it
στη Ρώμη βρες ξενοδοχείο με παρκιν όχι για ασφάλεια (δεν κινδυνεύει καθόλου-λιγότερο από Αθήνα) αλλά για να έχεις θέση. αν μείνεις έξω δεν θα δεις την πολη χωρίς ταλαιπωρία. ή μπορείς να προτιμήσεις μία ενδιάμεση λύση. στην πολη αλλά όχι κέντρο. κλασική επιλογή αυτοκινητιστών είναι τα Holiday inn στη Ρώμη αλλά μπορείς να βρεις κ πολλά άλλα. εννοείται κοντά σε σταση μετρο. αλλιώς παίρνεις χοτελ στο κεντρο με παρκιν κ ξεχνας το ΙΧ μεχρι να δειτε την πολη.

σαιτας

Member
δεν μπαινεις με αυτοκινητο στην ρωμη. εγω περυσι εμενα σε ενα ξενοδοχειο, ακριβως διπλα στο μετρο, ειχε και παρκινγκ για το αυτοκινητο. ηταν απιστευτα εξυπηρετικο και σε καλη τιμη. παντως οπου και να μεινεις να δεις αν εχεις κοντα προαστικο που ειναι εξυπηρετικο και εχει ανταποκριση με μετρο. αν θες πες ποια ειναι τα θετικα ή αρνητικα, για ταξιδι τον αυγουστο στην ρωμη. το θεμα ειναι το τι ζητας.

Dafni

Member
στην περιπτωση που δε βρεις ξενοδοχειο με πάρκιγκ,για να μην μεινεις πολύ εξω ,σου προτεινω να διαλεξεις το ξενοδοχειο που θες μέσα στο κέντρο και να τους στειλεις ένα μειλ ,εξηγωντας οτι θα είσαι με αυτοκινητο και να ζητησεις να σου προτεινουν κάποιο κοντινο παρκιγκ....μην ξέχάσεις όμωςνα ρωτήσεις την αποσταση και το ποσο....εγώ το έχω κάνεις μερικες φορες σε ξενοδοχεια και συνηθως ανταποκρινονται θετικά...βεβαια το ιδιωτικο παρκιγκ μέσα στην Ρωμη είναι τσουχτερο .....

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ναι βρε συ tdm τι το θέλεις το αυτοκίνητο μέσα στη Ρώμη? Για να τη γευτείς πρέπει να την περπατήσεις! Ήμουν εκεί πριν ένα μήνα και το ξενοδοχείο που είχα επιλέξει ήταν λιγάκι μακρία, δεν πτοηθήκαμε όμως καθόλου καθώς οι συγκοινωνίες είναι τακτικές.

Κι εγώ είχα ταξιδέψει με αυτοκίνητο στην Ιταλία τον Αυγουστο, κίνηση στην Autostrada συναντήσαμε μόνο στον κόμβο για Μιλάνο, αλλά δεν ήταν κάτι φοβερό!

sakisman

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ακόμη, κάπου...
Ταξίδι-Όνειρο
Φεγγάρι
Πέρσι το καλοκαίρι ήμουνα 3 μέρες (2-5 Αυγούστου) με το αυτοκίνητο. Έμενα και εγώ λίγο πιο έξω. πήγαινα καθημερινά κέντρο με το αμάξι και δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα. πήγαινα παντού ποτέ κανένας δεν με σταμάτησε ούτε με ενόχλησε. πάρκαρα όμως το αμάξι σε parking ιδιωτικά με την ανάλογη χρέωση, περίπου 10-12 ευρώ το 8ωρο. Και πίστεψέ με υπάρχουν πάααρα πολλά πάρκιν σε όλη την Ρώμη. Σίγουρα θα βρείς κάτι. Ακόμη και απέναντι απο τον Άγιο Πέτρο εχει 3-4 γκαράζ με αυτές τις χρεώσεις. Επίσης είναι εύκολο να μετακινηθείς αμαξάτος μέσα στην πόλη και τα μποτιλιαρίσματα είναι σχετικά σπάνια τουλάχιστον έτσι όπως το βίωσα εγώ.

tdm

Member
Το αυτοκίνητο δεν είναι παιδιά απαραίτητο στη Ρώμη, αν μπορέσω να μετακινηθώ με κάτι άλλο είμαι οκ, απλά επειδή θα έχω το αυτοκίνητο (γιατί σκοπεύω να δω και κάποια άλλη περιοχή της Ιταλίας (εκτός της υπέροχης Τοσκάνης την οποία έχω γυρίσει), είδα ότι το να μείνω μέσα στη Ρώμη + πάρκιν για αυτοκίνητο = απαγορευτικό.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Θα πας με πλοίο δηλαδή; Γιατί αλλιώς θα πρότεινα να νοικιάσεις αμάξι μόνο τις μέρες που θα κάνεις εκδρομές και να μείνεις μέσα στη Ρώμη.
Για τον Αύγουστο τι σε προβληματίζει; Θα έχει λιγότερο κόσμο απ'ό,τι συνήθως. Λιγότερους ντόπιους, τέλος πάντων, θα βλέπεις πιο πολλούς τουρίστες. Κάποια μαγαζιά και εστιατόρια θα είναι κλειστά. Όπως τον Αύγουστο στην Ελλάδα περίπου. Δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα.

tdm

Member
Κυρίως αυτό είναι το αρνητικό που διάβασα για τον Αύγουστο, ότι δηλαδή η πόλη ψιλοερημώνει τις μέρες εκείνες, αυτό όμως που με προβλημάτισε περισσότερο είναι ότι μπορεί να βρω και μουσεία κλειστά.
(ναι, θα πάω με πλοίο).

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom