• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ο διεθνης ορος για ποιο πραγμα? Μπερδεψες τα θεματα? Για φαγητο μιλαμε εδω. Στη Ρωμη.
Αν δε μπορείς να διαβάσεις 2 μηνύματα πριν, δε φταίω εγώ. Για το cuccina povera. Δεν είναι μόνο ιταλική η τάση...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Comfort food είναι ο διεθνής όρος (από την Αγγλική...)
Comfort food - για ποιόν; Για τον σεφ ή γι' αυτόν που τρώει; Και σε τι συνίσταται το "comfort"; (βαριέμαι να το ψάξω, γι αυτό ρωτάω εδώ...)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αν δε μπορείς να διαβάσεις 2 μηνύματα πριν, δε φταίω εγώ. Για το cuccina povera. Δεν είναι μόνο ιταλική η τάση...
Ταση? Με τον ορο cucina povera που αναπτυχθηκε περισσοτερο στον ιταλικο νοτο εννοουμε συγκεκριμενη φιλοσοφια και συγκεκριμενα ιταλικα πιατα. Δεν υπαρχει ινδικη cucina povera, ουτε αγγλικη.Ουτε καμια διεθνη ταση και ουτε αντικαθισταται ο ορος απο κανενα αγγλικο. Η μεταφραση (λαθος βεβαια) του μονο θα ηταν η κουζινα των φτωχων, η "φτωχη κουζινα".

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Comfort food - για ποιόν; Για τον σεφ ή γι' αυτόν που τρώει; Και σε τι συνίσταται το "comfort"; (βαριέμαι να το ψάξω, γι αυτό ρωτάω εδώ...)
Εντελως λαθος ορος για την cucina povera. Που χρησιμοποιει "φτωχα υλικα". Τα υλικα που ειχαν οι φτωχοι στη διαθεαη τους για να δημιουργησουν πιατα υψηλης ποιοτητας και ανωτερης γευσης. Και η χρηση των παντων εννοειται που ειχαν πχ ολου του ζωου. Απο τημ κεφαλη ως την ουρα. Πασιγνωστο ρωμαικο πιατο, το τελευταιο.

HummingBird

Member
Comfort food είναι αυτό που τρως όταν έχεις τις μαύρες σου.
Επίσης "φτωχή κουζίνα" είναι κατ'εξοχήν η ελληνική.
Τέλος, είστε εκτός θέματος.:bleh:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Comfort food είναι αυτό που τρως όταν έχεις τις μαύρες σου.
Επίσης "φτωχή κουζίνα" είναι κατ'εξοχήν η ελληνική.
Τέλος, είστε εκτός θέματος.:bleh:
Οχι και εκτος θεματος. Η Ρωμη εχει εξαισια πιατα της cucina povera.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
η κουζινα των φτωχων, η "φτωχη κουζινα".
Α, ΟΚ τότε, αν μιλάμε για την φτωχή κουζίνα, πράγματι σχεδόν όλος ο πλανήτης την "προτιμά"... (γιατί δε νομίζω ότι τα δισεκατομμύρια της Ασίας ή τα εκατομμύρια της Αφρικής έχουν και άλλη εναλλακτική...)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Α, ΟΚ τότε, αν μιλάμε για την φτωχή κουζίνα, πράγματι σχεδόν όλος ο πλανήτης την "προτιμά"... (γιατί δε νομίζω ότι τα δισεκατομμύρια της Ασίας ή τα εκατομμύρια της Αφρικής έχουν και άλλη εναλλακτική...)
Βεβαια. Μονο στη Ρωμη ομως δημιουργουν με ζυμαρικο τυρι κ πιπερι υψηλη γαατρονομια.αυτο ειναι
cucina povera.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα