Οχι,τον ρολο του ειδικου τον εχεις εσυ. Δεν θελω να στον κλεψω.Πολυτιμη συμβολη στο θεμα απο ενα ειδικο.
Comfort food - για ποιόν; Για τον σεφ ή γι' αυτόν που τρώει; Και σε τι συνίσταται το "comfort"; (βαριέμαι να το ψάξω, γι αυτό ρωτάω εδώ...)Comfort food είναι ο διεθνής όρος (από την Αγγλική...)
Ταση? Με τον ορο cucina povera που αναπτυχθηκε περισσοτερο στον ιταλικο νοτο εννοουμε συγκεκριμενη φιλοσοφια και συγκεκριμενα ιταλικα πιατα. Δεν υπαρχει ινδικη cucina povera, ουτε αγγλικη.Ουτε καμια διεθνη ταση και ουτε αντικαθισταται ο ορος απο κανενα αγγλικο. Η μεταφραση (λαθος βεβαια) του μονο θα ηταν η κουζινα των φτωχων, η "φτωχη κουζινα".Αν δε μπορείς να διαβάσεις 2 μηνύματα πριν, δε φταίω εγώ. Για το cuccina povera. Δεν είναι μόνο ιταλική η τάση...
Εντελως λαθος ορος για την cucina povera. Που χρησιμοποιει "φτωχα υλικα". Τα υλικα που ειχαν οι φτωχοι στη διαθεαη τους για να δημιουργησουν πιατα υψηλης ποιοτητας και ανωτερης γευσης. Και η χρηση των παντων εννοειται που ειχαν πχ ολου του ζωου. Απο τημ κεφαλη ως την ουρα. Πασιγνωστο ρωμαικο πιατο, το τελευταιο.Comfort food - για ποιόν; Για τον σεφ ή γι' αυτόν που τρώει; Και σε τι συνίσταται το "comfort"; (βαριέμαι να το ψάξω, γι αυτό ρωτάω εδώ...)
Σαφώς. Για τα υπόλοιπα λέω.Οχι και εκτος θεματος. Η Ρωμη εχει εξαισια πιατα της cucina povera.
Α, ΟΚ τότε, αν μιλάμε για την φτωχή κουζίνα, πράγματι σχεδόν όλος ο πλανήτης την "προτιμά"... (γιατί δε νομίζω ότι τα δισεκατομμύρια της Ασίας ή τα εκατομμύρια της Αφρικής έχουν και άλλη εναλλακτική...)η κουζινα των φτωχων, η "φτωχη κουζινα".
Βεβαια. Μονο στη Ρωμη ομως δημιουργουν με ζυμαρικο τυρι κ πιπερι υψηλη γαατρονομια.αυτο ειναιΑ, ΟΚ τότε, αν μιλάμε για την φτωχή κουζίνα, πράγματι σχεδόν όλος ο πλανήτης την "προτιμά"... (γιατί δε νομίζω ότι τα δισεκατομμύρια της Ασίας ή τα εκατομμύρια της Αφρικής έχουν και άλλη εναλλακτική...)