• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

kabamarou

Member
Και κάτι άσχετο...τα βράδια στο ιστορικό κέντρο της L'Aquila γινόταν το αδιαχώρητο...νόμιζες οτι είσαι στην παλιά Αβραμιώτου...
Αυτήν την περιοχή εδώ εννοείς;(εκεί που είναι το Α)
L'Aquila rome - Χάρτες Google
Κάτι άσχετο και από εμένα.
Στο trastevere το βράδυ έχει κόσμο;Είναι γενικά ωραία περιοχή για Βραδυνή βόλτα;Το ρωτάω αυτό γιατί κάποιος γνωστός που μένει στην Ρώμη μας είπε ότι εκεί είναι μόνο για να πας για φαγητό...

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Αυτήν την περιοχή εδώ εννοείς;(εκεί που είναι το Α)
L'Aquila rome - Χάρτες Google
Κάτι άσχετο και από εμένα.
Στο trastevere το βράδυ έχει κόσμο;Είναι γενικά ωραία περιοχή για Βραδυνή βόλτα;Το ρωτάω αυτό γιατί κάποιος γνωστός που μένει στην Ρώμη μας είπε ότι εκεί είναι μόνο για να πας για φαγητό...
Όχι εννοώ την πόλη L'Aquila που βρέθηκα πριν 3 μέρες (εκεί που είχε γίνει ο σεισμός το 2009).
Στο Trastevere Σάββατο βράδυ γινόταν το αδιαχώρηρο...μου φάνηκε οτι είχε λιγότερους τουρίστες σε σχέση με το ιστορικό κέντρο και είχε και κάποια χύμα μπαράκια π.χ μπύρα 660ml 2,5 ευρώ στο Bar San Callisto. Είναι όμως χυμαδιό κατάσταση...έχει και πιο κυριλέ αλλά αυτά είχαν μόνο είτε τουρίστες είτε ηλικίες 40+. Η περιοχή γενικότερα μου άρεσε αρκετά πάντως τη βρήκα πολύ γραφική.

kabamarou

Member
:) Πως φαίνεται ότι είμαι άσχετος.
Σε ευχαριστώ πολύ.Θα το έχω στα υπόψιν μου σίγουρα.Εμένα και την παρέα μου μας αρέσει το χύμα :)

osfialgia

Member
:) Πως φαίνεται ότι είμαι άσχετος.
Σε ευχαριστώ πολύ.Θα το έχω στα υπόψιν μου σίγουρα.Εμένα και την παρέα μου μας αρέσει το χύμα :)
trastevere τοτε σιγουρα. ειδικα στην πεζογεφυρα και στην πλατεια εκει διπλα

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Να επικροτησω και εγω το παγωτο ζαμπαΐονε του San Crispino που εφαγα, αλλα κατα τα αλλα..μικρη ποικιλια βρε παιδια...ετσι μου φανηκε εμενα.

kabamarou

Member
Κοίταξα από εδώ τιμές για εισιτήρια για το κολοσαίο
ROME VATICAN MUSEUM: Vatican Booking

Από ότι βλέπω έχει μια εξτρά χρέωση 4,5? σε σχέση με το αν τα βγάλεις από εκεί
γιατί αν το βγάλεις από εκεί το εισιτήριο είναι 12? το άτομο έτσι δεν είναι;

Αλλά αυτό που με παραξένεψε είναι ότι εκεί που έχει να διαλέξεις ώρα μπορείς να επιλέξεις μέχρι και τις 14:00 ενώ το κολοσαίο από ότι είδα στην ίδια σελίδα είναι ανοικτό μέχρι τις 19:00 τον Σεπτέμβρη...Γιατί γίνεται αυτό;

Επίσης διάβασα σε προηγούμενες σελίδες του θέματος ότι αν πας από εκεί να βγάλεις εισιτήρια μπορείς να βγάλει εισιτήριο από την αρχαία αγορά για Παλατίνο και Κολοσσαίο και να γλιτώσεις την ουρά έτσι.Γενικά όμως υπάρχει εισητήριο μόνο για το κολοσαίο η υποχρεωτικά βγάζεις και για παλατίνο;

osfialgia

Member
Μπορείς να μου δώσεις τις ονομασίες από την πλατεία και την πεζογέφυρα που λες;
ponte sisto
και η πλατεια ειναι ακριβως στο τελος της γεφυρας απο την δυτικη πλευρα. Καλα αμα κανεις μια βολτα πανω κατω διπλα στο ποταμι. Που ετσι κ αλιως θα κανεις θα το βρεις.
Οταν ειχα παει εγω (καλοκαιρι) εκει ειχε τον πιο πολυ κοσμο. Μετα απο αυτην την πλατεια αριστερα και δεξια στα στενα πολλα μαγαζια με κοσμο να καθετε απεξω. Γενικα κανε βολτες εκει στα στενα. Απο τις αγαπημενες μου περιοχες

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
kabamarou said:
1.Κοίταξα από εδώ τιμές για εισιτήρια για το κολοσαίο
ROME VATICAN MUSEUM: Vatican Booking

2.Από ότι βλέπω έχει μια εξτρά χρέωση 4,5? σε σχέση με το αν τα βγάλεις από εκεί
γιατί αν το βγάλεις από εκεί το εισιτήριο είναι 12? το άτομο έτσι δεν είναι;

3.Αλλά αυτό που με παραξένεψε είναι ότι εκεί που έχει να διαλέξεις ώρα μπορείς να επιλέξεις μέχρι και τις 14:00 ενώ το κολοσαίο από ότι είδα στην ίδια σελίδα είναι ανοικτό μέχρι τις 19:00 τον Σεπτέμβρη...Γιατί γίνεται αυτό;

4.Επίσης διάβασα σε προηγούμενες σελίδες του θέματος ότι αν πας από εκεί να βγάλεις εισιτήρια μπορείς να βγάλει εισιτήριο από την αρχαία αγορά για Παλατίνο και Κολοσσαίο και να γλιτώσεις την ουρά έτσι.
5. υποχρεωτικά βγάζεις και για παλατίνο;
1.Αστο.
2.τοσα θελουν. Στο επισημο η κρατηση εχει1.5 επιπλεον.
http://www.pierreci.it/home-page/en/buy-the-ticket/[email protected]
3. κρατησε απο το επισημο κ μπες οποτε θες.
4. αν θες να μην δωσεις το 1.5Ε που αν εισαστε πολλοι ειναι ενα εξοδο, ναι τα βγαζεις σε 3 σημεια,στις 2 εισοδους κ στα γραφεια. Δες σαιτ πιο πανω.
5.ειναι ενιαιο.

kabamarou

Member
Γιατι δεν παιρνεις μια roma pass να ξεμπερδευεις?

Roma Pass
Γιατί θα πάμε για μια ημέρα μόνο και θα μπούμε μέσα μόνο στο κολοσαίο.

Samion σε ευχαριστώ για ακόμη μια φορά και ο Θεός να σε έχει καλά για να μας βοηθάς.

spor_os

Administrator

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou