• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

mariaj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Ναι υπάρχει είσοδος για την κορυφή στον Άγιο Πέτρο. Γύρω στα 5 ευρώ αν πας απ΄τα σκαλιά και γύρω στα 7 ,αν δεν κάνω λάθος, για να ανέβεις μέχρι ένα σημείο με ασανσερ και να ανέβεις λιγότερα σκαλιά. Αξίζει πάντως!

nikos23patra

Member
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα
Σε ευχαριστω πολυ.
Την καρτα https://www.winbankdirect.gr/Views/WeBuy/webuy1.aspx webuy της Πειραιως θεωρειται σαν χρεωστικη στην easyjet και πληρωνεις 6 ευρω λιγοτερα;
Γεια σ φιλε μ.Εγω δεν ξερω να σ πω για την ρωμη δεν εχω παει αν κ πολυ το θελω ελπιζω να παω φετος....θα σ πω ομως για την καρτα π ρωτησες,εχω την συγκεκριμενη ειναι πολυ καλη ειμαι ευχαριστημενος γενικα δεν εχω κανενα θεμα κανα 2 χρονια π τν χρησιμοποιω σε αγορες ιντερνετ,αν δεν θες να μπλεξεις με τραπεζες ομως κανε αυτο π λεει ο φιλος παρακατω με τν πειπαλ.καλα να περασεις:D

inik

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Εγώ θα σου πρότεινα να προσέξεις μόνο το ξενοδοχείο να είναι σε καλή τοποθεσία, στο κέντρο, και κατά προτίμηση στην Piazza di Spagna. Από εκεί και πέρα θα είναι όλα πολύ εύκολα και προσβάσιμα. Πιστεύω ότι 3 ημέρες για την Ρώμη είναι αρκετές και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς πολύ μετρό κτλ γιατί όλα είναι σε αποστάσεις αρκετά κοντινές, οπότε δεν χρειάζεται να μπαινοβγαίνεις στο μετρό.. Για ξενοδοχείο σου προτείνω να δεις το Royal Palace Luxury Hotel. Έχει πολύ καλή τιμή και είναι σε ιδανική τοποθεσία!!

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Δε χρειαζόταν να πας τόσο νωρίς γιατί το boarding pass γράφει πάνω ότι εγγυούνται ότι θα φύγεις με το επόμενο λεωφορείο αν τύχει και έχει κόσμο.

Sent from my iPod using Travel stories
Πήγα την προηγούμενη μέρα και έβγαλα από το γκισέ εισητήριο, μου είπαν οι ίδιοι να πάω 20' νωρίτερα από το επιθυμητο δρομολόγιο για να πάρω boarding pass και για να υπολογίσω πιο δρομολόγιο πρέπει να πάρω να υπολόγίσω δύο ώρες πριν την πτήση μου. Πήγα εκεί 20' πριν πήρα boarding pass και μετά από 10' είδα ότι οι υπόλοιποι παίρναν boarding pass με άλλο χρώμα που σημαινε ότι είχαν συμπληρψθει οι θέσεις στο δικό μου και έπρεπε να περιμένουν το επόμενο

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Ακριβώς, να παρακάμψει τη Villa Borghese με τις "βλακείες" του Bernini και του Caravaggio και να πάει σφαίρα για τις γκαμήλες και τα λιοντάρια στο κλουβί. Τι ωραία...Θα τρελαθούμε τελείως, πια.

Εισαι λίγο εριστικός ή μου φαίνεται; Δεν χαρακτηρισα "βλακείες" το γλυπτό του bernini...καθε άλλο είπα το μόνο που αξίζει σε αυτήν την πλατεία είναι αυτό!! Αλλωστε δεν είναι το στυλ μου αυτοί οι χαρακτηρισμοί...Οσο για την προταση του ζωολογικού κήπου την ανέφερα γιατί πιθανόν να είναι από τους φαν του είδους. Εγώ πηγα αφού γύρισα 4+ 4 ημέρες στη Ρώμη και είδα όλα τα βασικά αξιοθέατα. Ειμαι καινούργια στο forum όχι όμως στα ταξίδια....

paefstra

Member
Εισαι λίγο εριστικός ή μου φαίνεται; Δεν χαρακτηρισα "βλακείες" το γλυπτό του bernini...καθε άλλο είπα το μόνο που αξίζει σε αυτήν την πλατεία είναι αυτό!! Αλλωστε δεν είναι το στυλ μου αυτοί οι χαρακτηρισμοί...Οσο για την προταση του ζωολογικού κήπου την ανέφερα γιατί πιθανόν να είναι από τους φαν του είδους. Εγώ πηγα αφού γύρισα 4+ 4 ημέρες στη Ρώμη και είδα όλα τα βασικά αξιοθέατα. Ειμαι καινούργια στο forum όχι όμως στα ταξίδια....
Μάλλον δεν πρόσεξες τι έγραψα. Είπα ότι είναι αδικία να χάσει τα αριστουργήματα στη Villa Borghese, για να δει χαπακωμένα ζώα στα κλουβιά παραδίπλα, δεν μίλησα για καμιά πλατεία. Οι φαν της πανίδας μπορούν σήμερα να δείξουν στα παιδιά τους τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον στο youtube, αν πρόκειται για εκπαιδευτικούς λόγους.
http://www.biopsychiatry.com/misc/zoo-animals.html

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μάλλον δεν πρόσεξες τι έγραψα. Είπα ότι είναι αδικία να χάσει τα αριστουργήματα στη Villa Borghese, για να δει χαπακωμένα ζώα στα κλουβιά παραδίπλα, δεν μίλησα για καμιά πλατεία. Οι φαν της πανίδας μπορούν σήμερα να δείξουν στα παιδιά τους τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον στο youtube, αν πρόκειται για εκπαιδευτικούς λόγους.
Medication for anxious zoo animals
αντιλαμβάνομαι την απέχθεια σου για τους ζωολογικούς κήπους. αυτός της Ρώμης όμως δεν έχει σχεση με αυτά που περιγράφεις. είναι Bioparco πλεον με εντελώς άλλη φιλοσοφία, στόχους και λειτουργία από "ΖΟΟ". φιλοξενεί πολλά ζώα σε εξαφάνιση, σε ανάρρωση, σε κατάσχεση από παράνομες εισαγωγές κλπ που δεν θα είχαν πιθανότητες επιβίωσης εκτός πάρκου. κλουβιά, σιδεριές και χάπια δεν υπάρχουν. αν εχεις φυσικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση περί του αντιθέτου για "χαπακωμένα" ζώα εκεί, πολύ ευχαρίστως να την ακούσουμε.

paefstra

Member
Δεν έχω τεκμηριωμένη άποψη για τον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο. Είμαι ενάντια σε τέτοιου είδους "θεάματα" γενικά, θεωρώντας ότι τα ζώα είναι αποσπασμένα από το φυσικό τους περιβάλλον και η όποια "εκπαιδευτική" τους αξία είναι μηδαμινή σε σχέση με το να παρακολουθήσεις σε ένα ντοκιμαντέρ. Σίγουρα πριν 100 χρόνια θα ήταν χρήσιμο θέαμα.
Αν πράγματι η φιλοσοφία του πάρκου είναι σχετική με την προστασία των ζώων, ας μην ήταν τουλάχιστον θέαμα με εισιτήριο και ας έκανε η επιστήμη απλά τη δουλειά της. Μόλις είδα ότι ο χώρος διατίθεται και για παιδικά πάρτι. Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν μου φαίνεται επιστημονική προτεραιότητα, ούτε ηθικό για τα έγκλειστα ζώα...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν έχω τεκμηριωμένη άποψη για τον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο. Είμαι ενάντια σε τέτοιου είδους "θεάματα" γενικά, θεωρώντας ότι τα ζώα είναι αποσπασμένα από το φυσικό τους περιβάλλον και η όποια "εκπαιδευτική" τους αξία είναι μηδαμινή σε σχέση με το να παρακολουθήσεις σε ένα ντοκιμαντέρ. Σίγουρα πριν 100 χρόνια θα ήταν χρήσιμο θέαμα.
Αν πράγματι η φιλοσοφία του πάρκου είναι σχετική με την προστασία των ζώων, ας μην ήταν τουλάχιστον θέαμα με εισιτήριο και ας έκανε η επιστήμη απλά τη δουλειά της. Μόλις είδα ότι ο χώρος διατίθεται και για παιδικά πάρτι. Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν μου φαίνεται επιστημονική προτεραιότητα, ούτε ηθικό για τα έγκλειστα ζώα...
η συζήτηση είναι μεγάλη κ ξεφευγει από τα ορια του θέματος. το Bioparco της Ρώμης είναι υπό τον έλεγχο του Δήμου με τεράστιο κόστος λειτουργίας που φυσικά δεν καλύπτεται από επιχορηγήσεις. τα εισητήρια και οι χορηγίες καλύπτουν ένα μέρος. δεν το βρίσκω κακό ζώα που αναρρώνουν, που είναι υπό κατάσχεση , που χρειάζονται προστασία γενικά, να ζουν σε τετοιους χώρους. από τη στιγμη που ζουν σε πολύ καλύτερες συνθηκες από τα αδεσποτα ας στρέψουμε την προσοχή μας ως φιλόζωοι κ λοιποί ενδιαφερόμενοι αλλού, εκεί που χρειάζεται πραγματικά.
και ναι το Bioparco είναι ωραίο, αξίζει την επίσκεψη σε συνδυασμό με την υπόλοιπη Villa Borghese. μια ξεκούραστη βόλτα στην καρδια της πιο πρασινης ευρωπαικής πρωτεύουσας.

paefstra

Member
Να και η γνήσια επιστημονική εκδοχή, χωρίς εισιτήριο, παιδικά πάρτι, δεξιώσεις κλπ στην Αίγινα. Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων - Υπηρεσίες, Οργανισμοί, ΜΚΟ & Χρήσιμα Links - EcoFinder.gr - Portal για το περιβάλλον (ειδήσεις, εταιρείες, άρθρα, γλωσσάρι, videos) Όπως το βλέπει κανείς...

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Ο φίλος stamion με κάλυψε πλήρως για το bioparco ως ένας γνήσιος καλά πληροφορημένος ταξιδευτής.. Οσο για το you tube υπάρχει η δυνατότητα να δείξεις στα παιδιά σου και όλα τα μνημεία του κόσμου και μάλιστα χωρίς εισιτήριο ..αν πιστεύεις ότι ο κόσμος μας αρχίζει και τελειώνει μπροστά σε ένα υπολογιστή!!!

Last edited by a moderator:

Just Lori

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Τη Ρώμη τη λατρεύω...ο ζωολογικός όμως της Ρώμης είναι τρισάθλιος και δεν μιλάω για το περιβάλλον, μιλάω για τον χώρο μέσα στον οποίο ζούνε τα ζωντανά (κλουβιά και λίμνες)....τι και αν έχει πράσινο τριγύρω; Εμένα που έκανα το λάθος και πήγα ως επισκέπτης αυτό που μου έμεινε δεν είναι το πράσινο...είναι η πενταβρώμικη λιμνούλα σε μέγεθος μπανιέρας μέσα στην οποία κολυμπούσανε βαριεστημένα δύο δυστυχισμένες φώκιες κάνοντας γύρους κάτω από τον καυτό ήλιο γιατί αυτός ήταν ο χώρος τους....τίποτε άλλο...το ίδιο και οι ιπποπόταμοι...μη μιλήσω και για τα μικροσκοπικά κλουβιά με τα αιλουροειδή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.602
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα