• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

bl4ckwar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη ή Η.Π.Α
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη
Δεν ξέρω καθόλου για το συγκεκριμένο για να σε βοηθήσω, εγώ χρησιμοποιώ πάντα prepaid της Κύπρου.
Χρεωνεσαι και τα 6 ευρω στην εασυξετq

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
- Η διαδρομή κάνει 45-50 λεπτά, το εισιτήριο κάνει ?4 η διαδρομή απ' το ίντερνετ, μπορείς να το αγοράσεις και με paypal και μπορείς να πάρεις το επόμενο λεωφορείο αν χάσεις το δρομολόγιό σου.
- Τα λεωφορεία της Terravision είναι πολύ καλά για την τιμή τους. Προσοχή στο δρομολόγιο επιστροφής στο αεροδρόμιο πρέπει να πάρεις και boarding pass 20 λεπτά πριν την αναχώρηση απ' το Terracafe το οποίο πρέπει να δείξεις μαζί με το εισιτήριο.

Sent from my iPod using Travel stories

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. Μου προτινετε να παω με το λεωφορειο που προτινει η easyjet 8 ευρω το ατομα return 30 λεπτα διαδρομη ή να βρω εκει στο αεροδρομιο Φιουμιτσινο, λεωφορεια;
2. Απο/προς στην πολη και αεροδρομιο οταν για παραδειγμα φτανω 2 η ωρα εκει (χωρις βαλιτσα) ποιο δρομολογιο λεωφορειου να παρω; Και οταν φευγει απο ρωμη 10.40 το αεροπλανο ποσες ωρες πριν λετε να παρω το λεωφορειο;
3. Ειναι καλα τα ΜΜΜ στη Ρωμη;
4. Διαβασα οτι κανει 1 ευρω τα 75 λεπτα με οποιαδηποτε μεσα.
5. Θα πρεπει να χρησιμοποιω συνεχεια το μετρο και τα λεωφορεια για να δω ολα τα αξιοθεατα μεσα σε 3 ημερες ή με τα ποδια ειναι ολα κοντα;
6. Και συμφερει το εισητηριο των 11 ευρω για τρεις ημερες/ατομο;
7. Τα Σαββατα λειτουργουν τα μαγαζια ρουχων κλπ και μεχρι τι ωρα;
8. ΑΝ εχετε κατι να μου προτινετε για το τι να μη χασω, πειτε μου :D :p
1. ότι θέλεις. εγώ θα έπαιρνα τραίνο. υπολόγισε 1 ώρα ανά διαδρομή να είσαι άνετος.
2. 1 ωρα τουλάχιστον υπολόγισε να πας είπαμε.
3. πολύ καλά.
4. ανανέωσε τις πηγές σου. δηλ. διάβαζε φόρουμ. 1,5 Ε κάνει.
5. σχετικά κοντα είναι, αλλά σε όλα πας με ΜΜΜ.
6. δεν υπάρχει τετοιο τικετ. 16,5Ε, κ συμφέρει αν δεν σου αρεσει να περπατάς ποολύ.
7. το ωράριο είναι ελεύθερο. συνηθως ως τις 20.-20.30
8. το φαί, το φαί, το φαί.

bl4ckwar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη ή Η.Π.Α
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη
Οποτε αν χασω το ενα δρομολογιο, παιρνω το αλλο. Συμφερει η αγορα μεσω ιντερνετ τοτε.
Το Terracafe ειναι εκει που ξεκινανε τα λεωφορεια; Και το εισητηριο ειναι το ηλεκτρονικο που εκτυπωνεις;

Αρχιζω να κανω ερευνα πριν αρχισουν τα σχολεια.* :p

mariaj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Το terracafe είναι εκεί που θα βγάλεις το εισιτήριό σου αν δεν το κάνεις μέσω ιντερνετ και είναι στην στάση που φεύγουν τα λεωφορεία για αεροδρόμιο. Βρίσκεται στον δρόμο πίσω από τον σταθμό Termini στην Via Marsala 29! Ναι το εισιτήριο είναι αυτό το ηλεκτρονικό που θα εκτυπώσεις και θα το έχεις μαζί σου.

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Αυτο που πρέπει να προσέχεις με το Τerravision στην επιστροφή είναι ότι ακόμα και ηλεκτρονικό εισητήριο να έχεις πρέπει να πας νωρίτερα για να πάρεις μια κάρτα που θεωρούν boarding pass. Αυτο σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση εαν έχει πάρα πολύ κόσμο ακόμα και αν έχεις πάει νωρίτερα να έχουν δοθεί οι θέσεις για την ώρα που σε ενδιαφέρει και να σε βάλουν με το επόμενο. Εμας μας είχαν πει να πάμε 2,5 ωρες πριν την ωρα πτήσης μας & αν και τελικά δεν είχαμε καποιο πρόβλημα με είχε πιάσει ενας πανικός γιατί άργησε το λεωφορείο να έρθει 40'.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δε χρειαζόταν να πας τόσο νωρίς γιατί το boarding pass γράφει πάνω ότι εγγυούνται ότι θα φύγεις με το επόμενο λεωφορείο αν τύχει και έχει κόσμο.

Sent from my iPod using Travel stories

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Φίλε bl4ckwar ήμουν το Μάιο στη Ρώμη για 5 ημέρες. Στις βασικές σου απορίες σου έχουν απαντήσει ήδη γι΄αυτό και εγώ θα σταθώ μόνο στο κομμάτι του τι να δεις. Η Ρώμη είναι μια πόλη μουσείο ολόκληρη γι αυτό και μην λυπηθείς το περπάτημα γιατί θα χάσεις.. Οι ώρες δε του δειλινού είναι και οι καλύτερες. Θα σου πρότεινα να περπατήσεις από το άγαλμα του Vitorio emanouelle (υπέροχο!!) μέχρι το Κολοσσαίο λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Έχω ξαναπάει Ρώμη αλλά το αντίκρισμα του Κολοσσαίου από μακριά με το χρυσοκίτρινο χρώμα του ενθουσίασε ακόμη και τον 4χρονο γιό μου. Μην παραλείψεις να επισπευτείς την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Αν καταφέρεις να ανεβείς μέχρι την κορυφή θα σε αποζημιώσει σίγουρα η θέα της Ρώμης από ψηλά. Τα μουσεία του Βατικανού είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης από άποψη εκθεμάτων αλλά και χώρου. Μην τα χάσεις!!! (κράτηση μέσω internet για να αποφύγεις τις ουρές). Piazza di spana, Fontana di Τrevi, Πανθεον εννοείτε την ημέρα και την νύχτα..
Για την piazza navona η γνώμη μου είναι να την δεις απογευματόβραδο. Την πρώτη φορά που την είδα πριν χρόνια μου άρεσε αλλά βλέποντας και άλλες ευρωπαικές πλατείες όταν την ξαναείδα φέτος ψιλοαπογοητεύτηκα. Μόνο τα δύο γλυπτά που έχει του Bernini αξίζουν Τα κτίρια περιμετρικά αυτής δεν είναι ωραία όπως σε άλλες πλατείες (π.χ Βρυξελλών). Αν έχεις χρόνο και έχεις βαρεθεί από τα υπέροχα κατά τα άλλα κτίρια (είναι δύσκολο να συμβεί αυτό σε 3 ημέρες) θα σου πρότεινα να επισκεφτείς τον Ζωολογικό κήπο. Είναι καταπληκτικός!! Για φαγητό θα σου πρότεινα μια μέρα να πας στην Trastevere καλό φαγητό και σε λογικές για την Ρώμη τιμές. Προσάρμοσε ότι από αυτά ταιριάζει στα δικά σου γούστα και καλά να περάσεις…
:clap:

Last edited by a moderator:

paefstra

Member
Αν έχεις χρόνο και έχεις βαρεθεί από τα υπέροχα κατά τα άλλα κτίρια (είναι δύσκολο να συμβεί αυτό σε 3 ημέρες) θα σου πρότεινα να επισκεφτείς τον Ζωολογικό κήπο. Είναι καταπληκτικός!!
Ακριβώς, να παρακάμψει τη Villa Borghese με τις "βλακείες" του Bernini και του Caravaggio και να πάει σφαίρα για τις γκαμήλες και τα λιοντάρια στο κλουβί. Τι ωραία...Θα τρελαθούμε τελείως, πια.

bl4ckwar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη ή Η.Π.Α
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη
Ετσι κι αλλιως δεν θελω να παω σε Ζωολογικο κηπο. Εχω παει στου Μοναχου 3 φορες.
Τα εβαλα ολα στο προγραμμα και το Villa Borghese. Δεν ξερω αν θα τα προλαβω ολααα! :p

bl4ckwar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη ή Η.Π.Α
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη
Φίλε bl4ckwar ήμουν το Μάιο στη Ρώμη για 5 ημέρες. Στις βασικές σου απορίες σου έχουν απαντήσει ήδη γι΄αυτό και εγώ θα σταθώ μόνο στο κομμάτι του τι να δεις. Η Ρώμη είναι μια πόλη μουσείο ολόκληρη γι αυτό και μην λυπηθείς το περπάτημα γιατί θα χάσεις.. Οι ώρες δε του δειλινού είναι και οι καλύτερες. Θα σου πρότεινα να περπατήσεις από το άγαλμα του Vitorio emanouelle (υπέροχο!!) μέχρι το Κολοσσαίο λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Έχω ξαναπάει Ρώμη αλλά το αντίκρισμα του Κολοσσαίου από μακριά με το χρυσοκίτρινο χρώμα του ενθουσίασε ακόμη και τον 4χρονο γιό μου. Μην παραλείψεις να επισπευτείς την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Αν καταφέρεις να ανεβείς μέχρι την κορυφή θα σε αποζημιώσει σίγουρα η θέα της Ρώμης από ψηλά. Τα μουσεία του Βατικανού είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης από άποψη εκθεμάτων αλλά και χώρου. Μην τα χάσεις!!! (κράτηση μέσω internet για να αποφύγεις τις ουρές). Piazza di spana, Fontana di Τrevi, Πανθεον εννοείτε την ημέρα και την νύχτα..
Για την piazza navona η γνώμη μου είναι να την δεις απογευματόβραδο. Την πρώτη φορά που την είδα πριν χρόνια μου άρεσε αλλά βλέποντας και άλλες ευρωπαικές πλατείες όταν την ξαναείδα φέτος ψιλοαπογοητεύτηκα. Μόνο τα δύο γλυπτά που έχει του Bernini αξίζουν Τα κτίρια περιμετρικά αυτής δεν είναι ωραία όπως σε άλλες πλατείες (π.χ Βρυξελλών). Αν έχεις χρόνο και έχεις βαρεθεί από τα υπέροχα κατά τα άλλα κτίρια (είναι δύσκολο να συμβεί αυτό σε 3 ημέρες) θα σου πρότεινα να επισκεφτείς τον Ζωολογικό κήπο. Είναι καταπληκτικός!! Για φαγητό θα σου πρότεινα μια μέρα να πας στην Trastevere καλό φαγητό και σε λογικές για την Ρώμη τιμές. Προσάρμοσε ότι από αυτά ταιριάζει στα δικά σου γούστα και καλά να περάσεις…
:clap:
Για να ανεβεις στην κορυφη την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου θελει καμια εισοδο να πληρωσεις;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.602
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas