• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
το λινκ υπάρχει ήδη. ποστ ν.2.
υπάρχουν πολλοί που μόνο Πάσχα παίρνουν άδεια ή φέυγουν μόνο για το 4ήμερο. και κάνουν νηστεία και θέλουν μετά την Ανάσταση να φάνε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. δεν το βρίσκω τόσο τραγικό. τα 2 τελευταία χρόνια που συνέπιπτε το Πάσχα με των καθολικών και ήμουν Ιταλία, μετά την Ανάσταση υποχρεωτικά έτρωγα σπίτι. αν υπήρχε εστιατόριο με μαγειρίτσα θα το τιμούσα. στη Ρώμη πιθανώς κάποιο απ' αυτά να κάνει. το καλύτερο να πάρετε όμως ένα τηλ πριν. στα υπόψη πιθανώς να έχουν και ζωντανή μουσική.

manelaki

Member
Καλημέρα συμφορουμίτες!Σε 4 μέρες πετάμε Ρώμη και επιτέλους κάναμε πρόγραμμα (κλέβοντας λίγο απο την ιστορία της manelaki).manelaki σ'ευχαριστώ πολύ.
Λοιπόν το πρόγραμμα είναι το εξής και θα περιμένω τις παρατηρήσεις σας

Σάββατο απόγευμα:

Λόφος gianicolo (διάβασα οτι πηγαίνει το λεωφ.870 αν ξέρει κάποιος παραπάνω πληροφορίες ας με βοηθήσει)
Trastevere
Campo de fiori
Ανάσταση στην ορθόδοξη εκκλησία

Κυριακή

Piazza del popolo
Κρύπτη καπουτσίνων
Piazza di spagna
Fontana di trevi
13.00 έχουμε κλείσει για borghese και νομίζω οτι μου είχαν πει να πάμε 1 ώρα νωρίτερα
Μια βόλτα στο πάρκο αν έχει καλό καιρό
Palazzo Barberini
Το βράδυ Olympico

Δευτέρα

Βατικανό (έχουμε κλείσει 09.30 να πάμε πριν ή μετά στον Άγιο Πέτρο);
Αγ.Πέτρο
Καστέλο Σαντ Άντζελο
Μνημείο Vittorio Emannuelle
Πάνθεον
Νησάκι Τιβερίνα

Τρίτη
Λέμε για Κολοσσαίο και San Giovanni in Laterano
αλλά σκεφτόμαστε και για τις κατακόμβες γιατι την Τετάρτη είναι κλειστές
Αξίζουν όμως να πάμε; Γιατί μου είπαν οτι δεν αξίζουν και τρέχουν τα ποντίκια ανάμεσα σου.

Επίσης θέλω να μου πείτε που κοντά είναι η Ελληνική πρεσβεία γιατί δεν την βρίσκω στον χάρτη.

Σας φαίνεται φορτωμένο το πρόγραμμα;Λέμε 8 να φεύγουμε απο το ξενοδοχείο.
1η παρατηρηση: Τη δευτερη μερα εχεις βαλει Borghese & Barberini. Θα'ναι τρομερα κουραστικο εκτος κι αν εισαστε art maniacs! Εμεις ειχαμε παει Borghese κι επειδη ειχε γινει ενα λαθος και δεν ειχαμε κανει σωστα τη κρατηση δε βρηκαμε εισητηρια οποτε πηγαμε Barberini. Να σου πω εδω οτι εξω απο το παρκο Borghese περναει ενα λεωφορειο που πηγαινει απευθειας εκει που βρισκεται το Barberini. Παντως εμεις οταν βγηκαμε απ'το Barberini ειμασταν σαν κοτοπουλα, τα ειχαμε δει σχεδον ολα και με τον οδηγο στα αυτια οποτε δεν ειχαμε αντοχες για παραπανω τεχνη!

Αν θες να ανεβεις στο τρουλο καλυτερα να πας πριν το Βατικανο. Αν προλαβαινεις βεβαια. Δε μπορω να υπολογισω ποση ωρα θα χρειαστεις, μην εισαι συνεχεια και με το ρολοι στο χερι.
Νομιζω οτι μετα το Βατικανο θα'σαι πολυ κουρασμενη για να κανεις ολα αυτα που γραφεις. Το Πανθεον καλυτερα να το δεις πρωι για να ειναι ανοιχτο και να μπεις και μεσα. Το νησακι Τιβερινα θα το δεις και τη πρωτη μερα που θα πας Trastevere, σιγουρα θα κανεις μια βολτα διπλα στο ποταμι.

Ασε τις κατακομβες για καποια αλλη φορα που θα βρεθεις στη Ρωμη. Ηταν πολυ ωραια και ποντικια δεν ειδα πουθενα αν και δε μου φαινεται περιεργο! παντως καλυτερα θα ηταν τη τελευταια μερα να δεις οσα δεν εχεις προλαβει τις προηγουμενες μερες και να ξαναδεις κατι που ισως σ'αρεσε πολυ, εμεις το Πανθεον και τη fontana di trevi τα ειδαμε 4-5 φορες :bleh:

H ελληνικη πρεσβεια ειναι πανω απ'τη Villa Borghese οπως βλεπω στο χαρτη, Viale Gioacchino Rossini, 4.

Το προγραμμα ειναι παντα φορτωμενο, αλοιμονο μας αν δεν φτιαχναμε φορτωμενο προγραμμα :D Επισης 8 η ωρα το πρωι μου ακουγεται αρκετα νωρις αλλα αμα το αντεχετε θα'ναι σουπερ.
Διακρινω πολυ αγχος alkistismaria, ετσι ημουν κι εγω. Ειχα αλλα 3 παιδια μαζι μου και για ολα ειχα αγχωθει εγω! Την ημερα που ταξιδευαμε (ανημερα πρωτοχρονια) εγω πρωι πρωι πηγα για δουλεια, ημουν τρελα αγχωμενη κι οταν εφτασα στη Ρωμη ολα περασαν... θα το δεις κι εσυ και θα περασεις τελεια! Κοιτα να το απολαυσεις και κατι να μη προλαβεις να κανεις δε πειραζει. Μπροστα σε ολα αυτα που θα εχουν δει τα ματακια σου αυτο θα'ναι μια καλη ευκαιρια για να γυρισεις ξανα στη πολη.

Οσο για το χαρτη συγκοινωνιων που ρωτας δε ξερω που θα βρεις. Αν εννοεις χαρτη με το μετρο και το τραμ φανταζομαι οτι θα εχει στους σταθμους μετρο. Εμας μας εδωσε ο ιδιοκτητης του διαμερισματος που μειναμε.

Last edited by a moderator:

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
manelaki σ'ευχαριστώ πάρα πολύ και είμαι όντως πολύ αγχωμένη αλλά φαντάζομαι με το που αντικρύσω την Ρώμη απο ψηλά θα εξαφανιστούν όλα ως δια μαγείας.Θα σημειώσω τις παρατηρήσεις σου.Όσο για το 8 το πρωί το έχω πει στον συνταξιδιώτη και δείχνει να συμφωνει (ελπίζω να μην μου τ'αλλάξει στη Ρώμη).
Επειδή νομίζω οτι είχατε πετύχει βροχή στη Ρώμη θέλω να μου πεις αν σας εμπόδισε στο να γυρίσετε την πόλη δλδ έβρεχε πολύ ή έκανε κρύο;

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο

manelaki

Member
Εβρεξε λιγο τη δευτερη μερα αλλα δε μας εμποδισε σε τιποτα. Βεβαια ηταν ψιχαλες, μη φανταστεις καμια καταιγιδα. Εριξε κι απ'αυτη αλλα ηταν βραδυ κι ειμασταν στο διαμερισμα. κρυο δεν εκανε παρα πολυ, οσο εκανε κι εδω.

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
samion σ'ευχαριστώ τώρα το μεταφράζω αυτό που μου έστειλες γιατί ιταλικά δεν ξέρω.
οι χάρτες των συγκοινωνιών να υποθέσω οτι είναι δωρεάν και λογικά θα βρώ στο τέρμινι.
διάβασα οτι στην εβδομαδιαία κάρτα που θέλουμε να βγάλουμε θα γράψω επάνω τα ονόματα μας και για πόσο θα την χρησιμοποιήσουμε σωστά;

αυτό το site πέρα απο αυτό που μου έστειλες είναι αξιόπιστο
http://www.freemeteo.gr/default.asp?pid=23&gid=3169070&la=2;

manelaki

Member
Κατα τη γνωμη μου μη κοιτας και πολυ το καιρο. Το μονο που μπορεις να υπολογισεις στο περιπου ειναι οι θερμοκρασιες. Δε βλεπεις εδω; Σημερα κοιταμε το καιρο για αυριο κι αν το κοιταξεις παλι αυριο το πρωι θα λεει κατι διαφορετικο. Δε μπορεις να ξερεις.

Fanie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Lena's Stone Forest
Το site που σου προτείνει ο samion έχει επιλογή και για αγγλική γλώσσα, επάνω δεξιά στη σελίδα του.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom