• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Η απάντησή μου για τα b&b δεν αφορούσε μόνο στην Ιταλία.
Αλλά και στην Ιταλία, δεν είναι όλα τα b&b μέσα σε σπίτια των οικογενειών.
Μπορεί να είναι 3-4 δωμάτια σε ένα οίκημα (έμεινα σε τέτοιο στη Ρώμη, το οποίο και καθημερινή καθαριότητα είχε και πρωινό) ή εντελώς ανεξάρτητα.
Αν δεν έχουν πρωινό, έχουν εξοπλισμένη κουζίνα όπως τα studios για να φτιάχνεις μόνος σου ό,τι θέλεις.
η συζήτηση βρίσκεται σε θέμα που αφορά τη Ρώμη και προφανώς γι αυτά τα Β&Β μιλάμε. ας μη το γενικεύσουμε για όλο τον πλανήτη..:haha:
είπα ότι στην πράξη δεν είναι μέσα σε σπίτια, αλλά πρωινό είναι υποχρεωμένα δια νόμου να προσφέρουν. το είπα πριν, το ξαναλέω: οποιος δεν σερβίρει πρωινο ΔΕΝ ειναι Β&Β. και όποιο Β&Β αρνείται παροχή πρωινού αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου. να ξέρουμε και τι κλείνουμε.άλλο "στουντιο", "διαμερίσματα" άλλο Β&Β που αφορά η αρχική ερώτηση.

άρθρο 2 , παράγραφος 1 e.για όποιον ιταλομαθή έχει όρεξη..
"alloggio e prima colazione" o "bed and breakfast", il servizio offerto da parte di coloro che nell'abitazione hanno residenza e domicilio e mettono a disposizione degli alloggiati delle camere con relativi posti letto. Tale servizio, svolto con carattere saltuario o per periodi ricorrenti stagionali, con un periodo di inattività pari almeno a sessanta giorni l'anno anche non consecutivi, ridotti a trenta giorni l'anno in Comuni sprovvisti di altre strutture ricettive, in un massimo di tre camere con non piu di sei posti letto, comprende la prima colazione
Legge Bed and Breakfast Lazio - Aprire un B&B in Lazio

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Επειδή δεν έχω ξαναμείνει σε b&B να κάνω ίσως και μια χαζή ερώτηση. Πως είναι τα b&B δηλαδή είναι ενα σπίτι που νοικιάζει ξεχωριστά το κάθε δωμάτιο? Έχεις αίσθηση ιδιωτικότητας ή όχι?
η συζήτηση βρίσκεται σε θέμα που αφορά τη Ρώμη και προφανώς γι αυτά τα Β&Β μιλάμε. ας μη το γενικεύσουμε για όλο τον πλανήτη..http://www.bed-and-breakfast.it/leggi_bed_and_breakfast_lazio.cfm
Ελα βρε Samion, μην παίζεις :D.
Το ξέρω ότι βρισκόμαστε σε θέμα της Ρώμης, αλλά η φίλη μας είναι φανερό ότι ρωτάει γενικά. Η απορία της δεν αφορούσε ειδικά τη Ρώμη, αλλά με αφορμή ότι μπορεί να μείνει σε τετοιο κατάλυμα στη Ρώμη, ρωτάει για να μάθει τί είναι τα b&b.
Μπορεί να θελήσει στο μέλλον να μείνει και σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ελα βρε Samion, μην παίζεις :D.
Το ξέρω ότι βρισκόμαστε σε θέμα της Ρώμης, αλλά η φίλη μας είναι φανερό ότι ρωτάει γενικά. Η απορία της δεν αφορούσε ειδικά τη Ρώμη, αλλά με αφορμή ότι μπορεί να μείνει σε τετοιο κατάλυμα στη Ρώμη, ρωτάει για να μάθει τί είναι τα b&b.
Μπορεί να θελήσει στο μέλλον να μείνει και σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη.
μα στη Ρώμη δεν πάει? για τη Ρώμη δεν ρωτάει? και γι αυτή απάντησα με σαφείς πληροφορίες τι είναι ένα Β&Β κ τι να περιμένει. όχι γενικότητες ίσως θα έχει πρωινό, ίσως όχι..
και εξάλλου αν εσύ νόμισες, όπως λες,, ότι η απορία της δεν αφορούσε ειδικά τη Ρώμη, θα επρεπε να μιλήσεις μόνο για Ρώμη, όχι να είσαι και mod και οφ τόπικ.. :haha:..σε άλλο μέρος τπυ πλανήτη..σε άλλο θέμα..

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
1.τραμ ν.2 ως Flaminio, μετρό ως Termini, αλλαγή μετρό ως Κολοσσαίο και πόδια (10') κάτω από την αψίδα. η επιλογή βόλτας..
2. τραμ ν.2 ως piazzale Flaminio πάλι, λεωφορείο το 628 για 9 στάσεις ως σταση Petroselli, κ βρίσκεσαι στον παραλληλο της εκκλησίας. Η λογική επιλογή...
3. με τα πόδια. (30-50'). Η επιλογή μεγάλης βόλτας..
4. με ταξί (15-20Ε). Η άνετη επιλογή..

Σέυχαριστώ πολύ samion

Μήπως έχετε άποψη γι'αυτό;
Booking.com: ξενοδοχείο S.Pietro House, Ρώμη, Ιταλία - 114 Σχόλια πελατών. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
μακριά μου φαίνεται. και το σημαντικότερο εξυπηρετείται μόνο από λεωφορεία..
ακριβώς. τα στανταρντς που πρεπει να εχουν στα είπα. από κει κ πέρα ζήτα ιδιωτικό μπάνιο και διάβασε τα review. σε γενικές γραμμές στη Ρώμη που έχω μείνει ήταν σαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια με πρωινό. δες αυτό από μένα, για κεντρικά:
amy στο Τερμινι και λίγο πιο έξω αλλά εγγυημένα και δοκιμασμένα (από sapienza) το Sapore di casa...

Last edited by a moderator:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ναι αλλά σε σχέση μ'αυτό http://www.booking.com/hotel/it/delle-vittorie.el.html;Διάβασα οτι έχει απ'έξω σιδηροδρομικό σταθμό και φτάνεις κατευθείαν απο αεροδρόμιο
το λινκ δεν δουλευει...
ναι η τοποθεσία για να πας απευθειας απο αεροδρομιο ειναι καλη. για όλα τα άλλα όχι.

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Μου λέει οτι απο το τερμινι έχει λεωφορείο κάθε 6 λεπτά και είδα οτι περνάει απ'όλα τα κεντρικά σημεία και είναι κοντά και στο Βατικανό

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Μου λέει οτι απο το τερμινι έχει λεωφορείο κάθε 6 λεπτά και είδα οτι περνάει απ'όλα τα κεντρικά σημεία και είναι κοντά και στο Βατικανό
Κάτι μου θυμίζει αυτο .......... Μελανες σελίδες στην ταξιδιωτική ζωή κάποιου :roll:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom