• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
"οποιος τρωει χαλια στη Ρωμη,τρωει χαλια παντου.."
taver , Prie Katedros-Vilnius.
Το ειχα πει πιο συγκεκριμενα, γι αυτους που επιστρεφουν παραπονουμενοι για αβραστα μακαρονια, λεπτες πιτσες κλπ..

Sent from my LG-P500 using Tapatalk

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Να παίρνετε ταπεράκι με κιοφτέδες άλλη φορά ...όσοι έχετε πρόβλημα...:D
Το κανουμε αλλα τελειωνουν, ποσα να παρουμε πια;
Οχι, βεβαια στη Ρωμη, για αλλα μερη λεω...

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου

Dafni

Member
Διαφωνω 1000% με την αποψη σου. Αν πας 5 μερες σε μια πολη, θα φας τουλαχιστον 10 φορες. Αν αυτα που θα φας τα βρισκεις χαλια ή απαισια τις 8,9,10 στις 10, τοτε δεν μπορεις να εχεις θετικη απψη για τη Ρωμη. Φαγητο θα φαω εκει που πειναω και την ωρα που πειναω. Αν ειναι να ψαχνω μαγαζια και να κλεινω τραπεζια για να χορτασω, κλαφ' τα Χαραλαμπε! Αυτο θα το κανω μια, δυο φορες ή σε ειδικες περιπτωσεις.
Αυτη η απψη δεν εχει να κανει με την "αιωνια" που το φαγητο της ειναι κατι παραπανω απο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ...
ειχα απαντησει και νωριτερα αλλα μαλλον επεσε πανω στο προβλημα και χαθηκε το μηνυμα...

λοιπον ή δε με καταλαβες καλα ή δεν ήμουν αρκετα σαφης...
εννοειται οτι οπου και οποτε αν πεινασεις στη ρωμη έχεις εξαιρετικες επιλογες...θα φας μια πιτσα,νοστιμοτατα πανινι,ή μια παστα σιγουρα ανωτερη και απο αυτες που φτιαχνουν ακομα και τα "καλα"εστιατορια στην ελλαδα....χωρις να χρειαστει να πολυψαξεις...ενω θα βρεις απο απλα και καλα εστιατορια εως πολυ πολυ καλα με ιδιαιτερο περιβαλλον και πιατα μοναδικα....απλα ειπα οτι αν καθισεις σε ένα "τουριστικο"εστιατοριο ,πανω στη ναβονα για παραδειγμα,ισως να απογοητευτεις ,σε οτι αφορα τη σχεση ποιοτητας -τιμης οπως παντου σχεδον στις μεγαλες πολεις ...ενω αν πας λιγο παραπερα έχοντας παρει μερικες καλες διευθυνσεις θα φας οντως εξαιρετικά....δε μπορω σε καμια περιπτωση να πιστεψω οτι καποιος που εφαγε 10 φορες στη ρωμη ,ακομα και εντελως στα ...τυφλα τις 8,9ή 10 ηταν κακο το φαγητο.....αυτο δεν γινεται,εκτος κι αν ειναι κανεις τι να πω?γκαντεμης?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
...θα φας μια πιτσα,νοστιμοτατα πανινι,ή μια παστα
Να να αυτα διαβαζω και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι... Υστατες επιλογες.

...δε μπορω σε καμια περιπτωση να πιστεψω οτι καποιος που εφαγε 10 φορες στη ρωμη ,ακομα και εντελως στα ...τυφλα τις 8,9ή 10 ηταν κακο το φαγητο.....αυτο δεν γινεται,εκτος κι αν ειναι κανεις τι να πω?γκαντεμης?
Οταν καθημερινα τρως ενα φαγητο βαθμολογιας π.χ. 9 τοτε οταν φας το 6 και το 7 θα σου φανει κακο. Το κακο και το καλο ειναι σχετικα. Η συγκριση με το φαγητο της Ελλαδας ειναι ορθοτερη. Αλλωστε νομιζω πως ο ανθρωπος ειπε απογοητευτικο, οχι κακο.
Εχω ωρες ωρες την εντυπωση πως ολοι εσεις που ενθουσιαζεστε με τα φαγητα κυριως σε χωρες της Δυτικης Ευρωπης στην Ελλαδα τρωτε χειροτερα. Αλλιως πως ειναι δυνατον να ενθουσιαστεις;

Ωστοσο Dafni για να μη σε αδικω, η αληθεια ειναι πως συνηθιζουμε να πηγαινουμε και σε διαφορετικα μερη, απ' οτι φανηκε απ' την προταση που εκανες στο φοιτητη για την πρωτοχρονια στο Παρισι. Εγω ας πουμε σπανια παω σε εστιατορια με 50 ευρω το ατομο (δεν μου φτανουν για να διαθεσω 1000 ευρω μονο στο φαγητο για 5 μερες ταξιδι). Αυτα δεν αμφιβαλω, ειναι πιθανοτατο να εχουν φαγητο που σ' ενθουσιαζει. Αλλα και στην Ελλαδα αν δωσεις 50 ευρω για ενα πιατο τρως σουπερ.

Dafni

Member
λοιπον αυτο που κραταω εγω ειναι οτι ολα ειναι θεμα γουστου...προσωπικά εγω το φαγητο το έχω απολαυσει περισσοτερο απο οπουδηποτε αλλου στην ιταλια.....οι επιλογες μου γενικά δεν ειναι ακριβες....στο παρισι πιστεψε με σε ένα εστιατοριο 50 ευρω το ατομο για παραμονη πρωτοχρονιας δεν ειναι πολλα,το φαγητο στο παρισι ειναι γενικά ακριβο αλλα τετοιες μερες οι τιμες εκτοξευονται οταν προσφερουν γιορταστικο μενου...σε καμμια περιπτωση ομως μη φανταστεις οτι δινω τοσα λεφτα καθε φορα που παω για φαγητο....

Dafni

Member
αν τωρα σε καποιους δεν αρεσουν αυτα τα πανινι με πορκετα ,μελιτζανα και μοτσαρελλα,για νοστιμο και φθηνο street food ,ειπαμε ...περι ορεξεως...

aimg256.imageshack.us_img256_8963_paniniq.jpg

chrisbd

Member
Παιδιά ειδικά στο Παρίσι αλλά και σε άλλα μέρη φάτε και καμιά σαντουιτσάρα (respect), για όσους κάνουν πολύ ποδαρόδρομο να καρδαμώσετε.....
Εκεί τα πουλάνε με το μέτρο (με το συμπάθιο) και αν είστε ιδιότροποι και έχετε μινι μπαρ στο ξενοδοχείο πάρτε μπαγκέττα και τυροσαλάμια και ότι άλλο γουστάρετε απο σουπερμάρκετ και φτιάξτε κάτι δικό σας να σπάσετε την πείνα ....Όταν κάνετε πρόγραμμα για το πως θα κινηθείτε φροντίστε το μεσημέρι να είστε σε ένα εστιατόριο της αρεσκείας σας....πιστεύω εδώ μέσα θα βρείτε πολλά αλλά και απο διάφορους οδηγούς τύπου michelin (δεν έγινε τυχαία σαν σαμπρέλα).......:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα