• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

marquis

Member
Απο μια πολυ βιαστικη ματια που εριξα το 3ο μου φαινεται εγγυτερα στα κεντρικα σημεια.
Μετα ερχεται το 2ο μπορεις να περπατησεις απο κει που ειναι ..παλι στα διαφορα αξιοθεατα.
Το 1ο μου φαινεται μακρια.
Δε συστηνω το χοπ ον-χοπ οφ λεωφορειο.Μπορεις να περπατησεις τα βασικα αξιοθεατα στη Ρωμη.
Θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση της Κλεοπάτρας σχετικά με τις τοποθεσίες. Το 3ο έχει την καλύτερη τοποθεσία. Το 1ο είναι σχετικά μακριά από το κέντρο, αν και μου φάνηκε καλύτερο σα ξενοδοχείο.
Τη Rώμη αξίζει να την περπατήσετε, οπότε μη χάσετε το χρόνο σας στο λεωοφορείο, τουλάχιστον εάν έχει καλό καιρό!

panagiotis3

Member
Απο μια πολυ βιαστικη ματια που εριξα το 3ο μου φαινεται εγγυτερα στα κεντρικα σημεια.
Μετα ερχεται το 2ο μπορεις να περπατησεις απο κει που ειναι ..παλι στα διαφορα αξιοθεατα.
Το 1ο μου φαινεται μακρια.
Δε συστηνω το χοπ ον-χοπ οφ λεωφορειο.Μπορεις να περπατησεις τα βασικα αξιοθεατα στη Ρωμη.
Σε ευχαριστω πολυ....για να το λετε εσεις κατι θα ξερετε μαλλον θα τα περπατησω :pP
λογικα θα πρεπει να προμηθευτώ και ενα χαρτι που να λεει που ειναι τα μνημεια και οι πλατιες ωστε να αρχιζω να προσανατολιζομαι σιγα σιγα....

panagiotis3

Member
Θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση της Κλεοπάτρας σχετικά με τις τοποθεσίες. Το 3ο έχει την καλύτερη τοποθεσία. Το 1ο είναι σχετικά μακριά από το κέντρο, αν και μου φάνηκε καλύτερο σα ξενοδοχείο.
Τη ρώμη αξίζει να την περπατήσετε, οπότε μη χάσετε το χρόνο σας στο λεωοφορείο, τουλάχιστον εάν έχει καλό καιρό!
παντως εναν εχετε να προτείνετε καποιο ξενοδοχειο κοντα στο κεντρο καλοδεχουμενο θα ηταν.! :D

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Σε ευχαριστω πολυ....για να το λετε εσεις κατι θα ξερετε μαλλον θα τα περπατησω :pP
λογικα θα πρεπει να προμηθευτώ και ενα χαρτι που να λεει που ειναι τα μνημεια και οι πλατιες ωστε να αρχιζω να προσανατολιζομαι σιγα σιγα....
Παρε ενα ταξιδιωτικο αδηγο..για παραδειγμα το DK Top 10 Ρωμη.
Εχει χαρτες,ολα τα βασικα αξιοθεατα,διαδρομες,μουσεια,ωρες λειτουργιας ,χαρτη μετρο,εστιατορια,καφε,μπαρακια.

kabamarou

Member
Α και να προσθέσω ακόμη πως όταν φτάνεις στο ciampino πας στον γκισέ και ρωτάς τι ώρα φεύγει το λεωφορείο για termini και επίσης μπορεί να σου πει ο-η υπάλληλος τι ώρα φεύγει το λεωφορείο για τον σιδηροδρομικό σταθμό του ciampino καθώς και τι ώρα φεύγει το λεωφορείο για την στάση του metro anagnina.Οπότε μπορεί να δει κάποιος εκείνη την στιγμή επιτόπου πια είναι η πιο γρήγορη λύση για να πάει εκεί που θέλει.
Εμείς πχ. ρωτήσαμε για το λεωφορείο που πάει στον σταθμό ciampino και μας είπε ότι φεύγει σε μία ώρα ενώ το λεωφορείο για termini έφευγε σε 5 λεπτά.

Για το λεωφορείο που πάει στην στάση anagnina ξέχασα να ρωτήσω αλλά από ότι έχω διαβάσει καθυστερεί γιατί πηγαίνει μέσα από το χωριό ciampino οπότε συμφέρει μόνο σαν πιο οικονομική λύση και όχι για πιο γρήγορα νομίζω.Εκτός και αν φεύγει εκείνη την στιγμή και τα άλλα 2 φεύγουν μετά από πολύ ώρα.

kosaitis

Member
Kοίτα εδώ Roma Cristiana - Oper Bus Tour εγώ το είχα πάρει τον Ιούνιο.Μπορείς να το πάρεις από οποιαδήποτε στάση,είναι 3ήμερο με 25 ευρώ το άτομο και σου δίνει δώρο την κάρτα για συγκοινωνίες 3 ημερών(προαστιακός,τραμ,μετρό,λεωφορεία η οποία στοιχίζει 11 ευρώ).Είναι το πιο φθηνό στην Ρώμη.

panagiotis3

Member
Kοίτα εδώ Roma Cristiana - Oper Bus Tour εγώ το είχα πάρει τον Ιούνιο.Μπορείς να το πάρεις από οποιαδήποτε στάση,είναι 3ήμερο με 25 ευρώ το άτομο και σου δίνει δώρο την κάρτα για συγκοινωνίες 3 ημερών(προαστιακός,τραμ,μετρό,λεωφορεία η οποία στοιχίζει 11 ευρώ).Είναι το πιο φθηνό στην Ρώμη.
μμμ δωσε καμια πληροφορια επιπλέον αν μπορεις.!:) δλδ κανει σταση σε αυτα τα μνημεια που αναφερει στο site?μπορεις να κατεβεις ας πουμε οσο θες και μετα να παρεις το επομενο που θα περασει?

nikolakis12

Member
Επόμενο Ταξίδι
κως

kabamarou

Member
Πάντως σε στάση του metro κοντά είναι οπότε αν γυρνάς με τα πόδια σε όποιο σημείο του κέντρου της Ρώμης και αν είσαι πας στην πιο κοντινή στάση και μετά κατεβαίνεις στην στάση lepanto η κάνεις το αντίστροφο αν θέλεις να πας κάπου αλλού.Εννοείται ότι θα έχεις χάρτη μαζί σου που θα σου δείχνει πια είναι η πιο κοντινή στάση από το σημείο που είσαι και αν μπερδευτείς ρωτάς και τους ντόπιους.Είναι πολύ εξυπηρετικοί.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα