• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

kipi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ...
ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΠΑΩ ΡΩΜΗ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΕΣ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΣΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΧΩΡΙΑ,ΠΟΛΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΝΑ ΔΩ.
ΘΑ ΣΑΣ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΝ ΜΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΩ...
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ....
Μπορεις να πας Φλωρεντια και Πιζα.Αξιζουν και οι δυο πολεις παρα πολυ...ειναι πανεμορφες ειδικα η Φλωρεντια.Αν προκειται να νοικιασεις αυτοκινητο δες τις χιλιομετρικες αποστασεις απο το google. Καλα να περασεις

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Την Φλωρεντία την είχαμε κάνει και εμείς ημερήσια από Ρώμη. Είναι όμως αρκετή απόσταση και θα πρέπει να διαλέξεις προσεκτικά τα δρομολόγια για να σου μείνει χρόνος για καμιά βόλτα στην πόλη. Υπάρχουν γρήγορα τρένα που είναι και πιο ακριβά. Πειραματίσου στο site Trenitalia - HomePage.
Πίζα είναι πιο πολλές ώρες.

Traveller

Member
Βρε σεις μην γράφετε κουλά... πιά Φλωρεντία και πια Πίζα για ημερίσια από Ρώμη? ότι θυμώσαστε χαιρόσαστε...

Οι επιλογές που έχεις για ημερίσιες είναι αρκετούτσικες αλλά εγώ θα στεκόμουν κυρίως σε τρείς... η πρώτη και κοντινότερη είναι Ostia Antica το λιμάνι της αρχαίας Ρώμης... μπορείτε να πάτε με τοπικό τρένο και η απόσταση είναι κάτι λιγότερο από μία ώρα... η επιλογή δύο η οποία είναι και η καλύτερη για μένα αλλά θέλει αυτοκίνητο είναι το Castel Gandolfo... μιλάμε για ένα υπέροχο μέρος όπου βρίσκονται και τα θερινά διαμερίσματα του Πάπα... η τρίτη επιλογή , η οποία χρειάζεται ή αυτοκίνητο ή συνδιασμό τρένου , ταξί είναι η αγαπημένη μου Sperlonga... βρες και τα τρια στο net δες και αποφάσισε...

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
επείσης μπορείς να πας κι μια βόλτα στην Πομπηία

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Δες και το Τivoli γυρω στη μια ωρα εξω απο τη Ρωμη
Αν και ειναι τουριστικο μερος, η vila D' Este αξιζει μια επισκεψη γυρω στα 6 ευρω εδωσα αλλα αξιζε...
villa d'este tivoli - Αναζήτηση Google
Στη πλατεια θα φας πιτσα απο τις πιο νοστιμες που δοκιμασα ηταν σπανακι με ρικοτα, σε ενα γωνιακο μαγαζακι που δεν σου κανει και πολυ εντυπωση,αλλα οτι γευση και να διαλεξεις ειναι σουπερ
Τα εχουμε γραψει πολλες φορες αυτα αλλα επειδη εισαι ''ψαρακι'' ακομα ισως δεν τα προσεξες
Δες στην αναζητηση της Ρωμης θα βρεις πολλες πληροφοριες ακομα

marquis

Member
Δεδομένου ότι από τις 6 μέρες οι 2 θα περιλαμβάνουν τις πτήσεις της άφιξης και αναχώρησης, αναρωτιέμαι, εφόσον πηγαίνετε για πρώτη φορά, γιατί να βιαστείτε και να τρέχετε να δείτε ότι έχει η Ρώμη προκειμένου να κάνετε μία μονοήμερη. Θα έχει ζέστη τον Αύγουστο, και οι περιηγήσεις στα υπαίθρια αξιοθέατα της πόλης δεν είναι ότι πιο εύκολο για να γίνουν εν τάχει. Σε κάθε περίπτωση, είμαι της άποψης πως για μονοήμερη η Φλωρεντία δεν είναι, πόσω μάλλον η Πίζα, οπότε για κοντινές εξορμήσεις εξετάστε τις προτάσεις των υπολοίπων για μέρη τα οποία είναι κοντά στη Ρώμη.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Βρε σεις μην γράφετε κουλά... πιά Φλωρεντία και πια Πίζα για ημερίσια από Ρώμη? ότι θυμώσαστε χαιρόσαστε...
Εγώ πάλι προτείνω ημερήσια εκδρομή στο Παρίσι (τι, περίεργο σας φαίνεται? εδω γράφουν για Φλωρεντίες και για Πίζες....)

hatzi1984

Member
Σας ευχαριστω ολους παιδια για τισ προτασεις σας...
Δε νομιζω να παω ουτε φλωρεντια ουτε πιζα γιατι πιστευω θελουν περισσοτερο χρονο απο μια μερα...
Θελω μερη, χωρια η μικρες πολεις-κωμοπολεις κοντα στη Ρωμη με φυσικη ομορφια ή κατι που αξιζει να δω...
Παντως σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας!!!!

marquis

Member
Εγώ πάλι προτείνω ημερήσια εκδρομή στο Παρίσι (τι, περίεργο σας φαίνεται? εδω γράφουν για Φλωρεντίες και για Πίζες....)
Μα μια χαρά είναι και το Παρίσι, αν σκεφτεί κανείς ότι σε άλλο ποστ για το ίδιο θέμα, με την προτροπή μου να μείνουν στη Ρώμη, αντί να κάνουν μονοήμερη σε Φλωρεντία μου απάντησαν, πως κάνω μέγα λάθος, και πως η Φλωρεντία βγαίνει άνετα με ημερήσια. Τώρα τι να πω, μάλλον ο κόσμος προτιμά να λέει ότι πήγε σε πολλά μέρη παρά να τα εξερευνήσει.

dimitrak

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Μα μια χαρά είναι και το Παρίσι, αν σκεφτεί κανείς ότι σε άλλο ποστ για το ίδιο θέμα, με την προτροπή μου να μείνουν στη Ρώμη, αντί να κάνουν μονοήμερη σε Φλωρεντία μου απάντησαν, πως κάνω μέγα λάθος, και πως η Φλωρεντία βγαίνει άνετα με ημερήσια. Τώρα τι να πω, μάλλον ο κόσμος προτιμά να λέει ότι πήγε σε πολλά μέρη παρά να τα εξερευνήσει.
Κατσε Ρωμη ...να την περπατησεις,να μπεις στους ρυθμους της πολης...Ασε τη Φλωρεντια για αλλο ταξιδι στην Τοσκανη...εγω παω για 2η φορα σε λιγες μερες και περιμενω πως και πως!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
(καθώς και οι υπόλοιποι με το ίδιο σκεπτικό. )

Όσον αφορά σε εμένα και τη Φλωρεντία: Δεν πρότεινα να πάει ημερήσια Φλωρεντία (πρότεινα να μείνει Ρώμη). Είπα πως έχουν τα πράγματα, αν το επιχειρήσει να πάει, γιατί εγώ είχα πάει. Τώρα, γιατί το είχα κάνει είναι άλλο θέμα. Είχα περισσότερες μέρες στη διάθεσή μου και ήταν το πρώτο μου ταξίδι Ιταλία (και γενικά ένα από τα πρώτα μου ταξίδια) και είχα τρελή όρεξη να δω όσο το δυνατόν περισσότερα. Πιστεύω ότι σας έχει τύχει και σε εσάς ε?

Traveller

Member
Όχι φίλε μου δεν μας έχει τύχει... δεν φεύγεις από την Ρώμη να κάνεις ημερίσια στη Φλωρεντία... και αν το έκανες εσύ δεν πάει να πει ότι πρέπει να το προτείνεις και να πάρεις στο λαιμό σου κι άλλους...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα