GTS
Member
- Μηνύματα
- 7.129
- Likes
- 20.953
Σε αναμονή λοιπόν της επίσκεψής μου στο πολυπόθητο Ρίο. Από πάνω φαντάζομαι εννοείς "πολύ καλό"....και απλώς πολύ κακό κρέας
@Loca Corazon: Μήπως κάποιος στη παρέα είναι λίγο γκαντέμης με τα τραπέζια?


Σε αναμονή λοιπόν της επίσκεψής μου στο πολυπόθητο Ρίο. Από πάνω φαντάζομαι εννοείς "πολύ καλό"....και απλώς πολύ κακό κρέας
και γω αυτη τη γνωμη ειχα σχηματισει έχοντας δοκιμασει σαλτιμπογκα στην ιταλια παλιοτερα οτι το κρεας ειναι τρυφερο ....το συγκεκριμενο ηταν σκληρο και ανοστο...θα ήταν ενδιαφέρον να μας έλεγε τι κακό είχε η σαλτιμπόκα κ δεν της άρεσε. ένα τυπικά ρωμαικό πιάτο που είναι όμως αρκετά ιδιαίτερο για ελληνικούς ουρανίσκους. και καμμία σχέση δεν έχει με τη σαλτιμπόκα των ελληνικών πιτσεριων. το κρέας πρεπει να είναι τρυφερότατο.
Ωχ δίκιο έχεις, θα το αλλάξω. Κρεατάρες. Καλύτερα κι απ' της Ουρουγουάης (το οποίο είναι τίτλος).Σε αναμονή λοιπόν της επίσκεψής μου στο πολυπόθητο Ρίο. Από πάνω φαντάζομαι εννοείς "πολύ καλό".
ότι θέλεις παραγγέλνεις. αυτό που είναι μεγαλύτερο φαουλ είναι να προσπαθήσεις να αναστρέψεις τη σειρά. δηλ να ζητήσεις μετά το κυρίως ή μετά το πρώτο να σου φέρουν το ορεκτικό. θα σε κοιτάξουν σαν ούφο. σχεδόν το ίδιο παράξενα σαν να παραγγείλεις καπουτσίνο μετά το γεύμα (η ύψιστη ύβρις).
στα υπόψη ότι σε γενικές γραμμές τα πρώτα δεν είναι τόσο μεγάλα σαν ελληνικά πιάτα ζυμαρικών. για ολοκληρωμένη εμπειρία καλύτερα να αφήσεις το ορεκτικό παρά το 1ο.
α και τα πιάτα είναι 4, κ το contorno, το συνοδευτικό του κυρίως το οποίο έρχεται γυμνό, σκέτο κρέας πχ χωρίς πατάτες, σαλάτα κλπ.
Εννοείται βρε συ, κανείς δε σε υποχρεώνει να τα φας όλα. Πώς νομίζεις ότι είναι στυλάκια οι Ιταλοί, τρώγοντας 3-4 πιάτα κάθε μέρα μεσημέρι-βράδυ? Πάρε ό,τι τραβάει η ψυχή σου...μπορώ να κάνω skip τα πάντα και να παραγγείλω απλώς ένα κυρίως και μια σαλάτα?
στο tripadvisor αυτό είναι υψηλά στις προτιμήσεις αλλά είναι και αυτό προς piazza navona.οκ ευχαριστώ, ρωτάω γιατί στο Παρίσι όταν δεν ακολούθησα το αντίστοιχο τυπικό σε ένα δείπνο τα γκαρσόνια σχεδόν γελούσαν πάνω από το κεφάλι μου.
ωραία και ας συνεχίσουμε για προτάσεις για φαγητό. θα έχω 4 διανυκτερέυσεις στη Ρώμη οπότε λέω
1ο βράδυ: να φάμε προς piazza navona. θα επιλέξω ανάμεσα σε αυτά που μου έχετε γράψει.
2ο βράδυ: λέω να βγούμε προς Τραστεβέρε. υπάρχει καμιά πρόταση εκεί.
3ο βράδυ: αξίζει προς Piazza del popollo? αν ναι περιμένω πρόταση.
4ο βράδυ: ???