• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Dafni

Member
Μην το πιστευεις αλλα για τη Ρωμη το λεω..

ειναι βεβαιως περιττο να υπερασπιστω τη γοητεια του κεντρου(και οχι μονο φυσικα) της Ρωμης...ειτε τη μερα ειτε το βραδυ.

αλλα δε σε παρεξηγω ....εσυ έχεις μετρο συγκρισης τους αγγλους(και μαλιστα τους λονδρεζους)....που ξερουν απο διασκεδαση και απο καλοπαιραση:haha::haha::haha:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
ειναι βεβαιως περιττο να υπερασπιστω τη γοητεια του κεντρου(και οχι μονο φυσικα) της Ρωμης...ειτε τη μερα ειτε το βραδυ.

αλλα δε σε παρεξηγω ....εσυ έχεις μετρο συγκρισης τους αγγλους(και μαλιστα τους λονδρεζους)....που ξερουν απο διασκεδαση και απο καλοπαιραση:haha::haha::haha:
Περιττο σε μενα ναι. Ο,τι και να μου πεις εχω σχηματισει γνωμη που δεν αλλαζει.

ΥΓ Οι Λονδρεζοι δεν ειναι μονο Αγγλοι.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
χωρις να διαφωνω ,θυμιζω οτι η κοπελα παει στη Ρωμη για πρωτη φορα...
γενικα μιλωντας ήθελα να πω οτι σε πολλες περιπτωσεις δινονται πολύ ενδιαφεροντα tips για πιο .....ψαγμενα μερη Samion ,γραψε και κανενα καλο μαγαζι σε αυτες τις περιοχες (τεστατσιο,σαν τζιοβαννι) γιατι για μενα η επομενη φορα στη ρωμη δε θα είναι η πρωτη....;)
είχα προτείνει Κολοσσαίο για διαμονή. δεν μπορώ να σκεφτώ ότι δεν κάνει για 1η επίσκεψη στην πόλη. για βράδυ φαγητό-ποτό δες τι έγραψα πιο πάνω με τη σειρά αυτή.
για Ρώμη δε νομίζω να χρειάζεσαι..για Σικελία πάντα κάτι νέο έχουμε..
εγώ όπως είχα καταλάβει την κοινωνική γεωγραφία της Ρώμης είχα μείνει στην εντύπωση ότι το Τραστεβέρε ήταν κάτι σαν το δικό μας Ψυρρή, δηλ μια περιοχή μόνο με μπαρ και εστιατόρια χωρίς ιδαίτερο χρώμα και για αυτό την είχα απορρίψει για διαμονή.
Για να αποφύγω τα πολύ μαζικά πράγματα στο Campo de Fiori για βράδυ να κινηθώ προς Piazza Navona ή/και Πάνθεον? νομίζω ότι δεν είναι μακριά....
μήπως τελικά η Piazza del Poppolo ήταν καλύτερη περίπτωση?
αγχωμένη σε βλέπω..όπου κ να πας καλά είναι, δεν είναι Λονδίνο να πέσεις σε καμμιά περιοχή κ να τρέμεις τα βράδια. όλο το κέντρο είναι ένα τεράστιο μουσείο, οι διαφορές είναι δευτερεύουσες. Πάνθεον-ναβόνα είναι μόνο γα φαγητό, μετά τις 23.00 νεκρώνουν. αν έχετε διάθεση για περαιτερω πηγαινετε εκεί που έγραψα.
χωρις να διαφωνω αν το κεντρο ειναι καπως αδιαφορο, αναγκαστηκα πας σε αλλες επιλογες κι ας ειναι και η πρωτη φορα...
το αδιάφορο κατά τον tripakia κέντρο-campo dei fiori με τα "αδιάφορα", παμπάλαια (1300-1500μΧ) κτίρια. που μπιγκ μπεν κ άλλα αριστουργηματα..

alexandra75

Member
παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
ναι όντως είμαι αγχωμένη. ο άντρας άφησε όλο το ταξίδι πάνω μου και δεν είχα χρόνο να το ψάξω πολύ.
έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου επειδή θα περπατάμε πολύ όλη μέρα, το βράδυ δεν νομίζω ότι θα έχουμε και πάρα πολύ κουράγιο για μεγάλα τραβήγματα και πιστεύω ότι θα κινούμαστε στην περιοχή διαμονής.
επειδή είμαστε και μεγάλα παιδιά (35+) δεν θα ήθελα να κινούμαι σε περιοχή με ξέφρενα πιτσιρίκια που πίνουν και παρεκτρέπονται....

ένα βράδυ θα κινήσουμε για Τραστεβέρε. αλήθεια η περιοχή λέει μόνο για βράδυ ή να το συνδυάσω με απογευματάκι? είναι απόσταση που περπατιέται από το Campo de Fiori?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
μετά τις 23.00 νεκρώνουν.
Γι' αυτο ακριβως μου ειναι αδιαφορο... εγω βγαινω μετα τις 23:00...
Αυτο που εγραψες για τρεμουλα στο Λονδινο ειναι τουλαχιστον αστειο και δεν το σχολιαζω παραπερα γιατι δεν αφορουν το παρον τοπικ.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ένα βράδυ θα κινήσουμε για Τραστεβέρε. αλήθεια η περιοχή λέει μόνο για βράδυ ή να το συνδυάσω με απογευματάκι? είναι απόσταση που περπατιέται από το Campo de Fiori?
λέει όλη μέρα κ πας ανετα με τα πόδια.
Γι' αυτο ακριβως μου ειναι αδιαφορο... εγω βγαινω μετα τις 23:00...
Αυτο που εγραψες για τρεμουλα στο Λονδινο ειναι τουλαχιστον αστειο και δεν το σχολιαζω παραπερα γιατι δεν αφορουν το παρον τοπικ.
έγραψα συγκεκριμενα για 2 περιοχές.αλού βγαίνουν για βράδυ μετά τις 23.00.
καθόλου αστείο δεν είναι. περιοχή που να φοβάσαι το βράδυ, να είναι προς αποφυγή δεν υπάρχει στη Ρώμη. για την πόλη που λέγαμε μην είσαι σίγουρος.

alexandra75

Member
εγώ αγαπητέ μου tripakia, προβλέπω μετά τις 11 να μην μπορώ να πάρω τα πόδια μου...και επειδή θα βγω μόλις ένα βράδυ στο Τραστεβέρε, περιμένω προτάσεις για το καλύτερο μέρος για φαγητό στην περιοχή.

Σας έχω κουράσει, σας έχω πρήξει αλλά δείτε και αυτό το τελευταίο που βρήκα. μήπως, λέω μήπως είναι καλύτερη περίπτωση???

Booking.com: hotel Case Doro Apartments, Rome, Italy - 22 Guest reviews. Book your hotel now!

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
ναι όντως είμαι αγχωμένη. ο άντρας άφησε όλο το ταξίδι πάνω μου και δεν είχα χρόνο να το ψάξω πολύ.
έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου επειδή θα περπατάμε πολύ όλη μέρα, το βράδυ δεν νομίζω ότι θα έχουμε και πάρα πολύ κουράγιο για μεγάλα τραβήγματα και πιστεύω ότι θα κινούμαστε στην περιοχή διαμονής.
επειδή είμαστε και μεγάλα παιδιά (35+) δεν θα ήθελα να κινούμαι σε περιοχή με ξέφρενα πιτσιρίκια που πίνουν και παρεκτρέπονται....

Το Τραστέβερε είναι δίπλα στο Campo de' Fiori, αρκεί να βγεις από τον κατάλληλο δρόμο (ponte sisto), μην μπερδευτείς και κάνεις το γύρο.
Το Campo de' Fiori δεν είναι ούτε σαν του Ψυρρή ούτε περιοχή με ξέφρενα πιτσιρίκια που παρεκτρέπονται. Ναι, μπορεί να συναντήσεις Άγγλους μεθυσμένους, ιδίως το καλοκαίρι, αλλά συνήθως αυτοί κυκλοφορούν πιο αργά, (βλ. την ώρα που βγαίνει ο τριπάκιας).
Δε θα έχετε πρόβλημα, είναι μια πολύ όμορφη περιοχή, έχει κάποιες πιο τουριστικές επιλογές για φαγητό και ποτό, αλλά δε χρειάζεται να καθήσετε εκεί, αρκεί να την περπατήσετε.
Κοντά στη Navona να πάτε για καφέ ή απεριτίβο στο υπέροχο cafe della Pace.
Όσο για το Τραστέβερε, είναι υπέροχο όποτε και να πάτε. Πιο πολύ θυμίζει Πλάκα παρά Ψυρρή, αλλά χωρίς τουριστικά μαγαζιά που πουλάνε τσολιαδάκια. Έχει γραφικά στενάκια, πολύ ωραία καφέ και εστιατόρια, να πάτε από απόγευμα για καφέ και να μείνετε ως το βράδυ να φάτε.
Για απογευματινή βόλτα θα πρότεινα και το εβραϊκό γκέτο, απέναντι από το Trastevere, μπροστά στο νησάκι του Τίβερη isola Tiberina.

alexandra75

Member
μπήκα στο site του Caffe della Pace και όντως είναι πολύ ωραίο και ατμοσφαιρικό.

Επειδή καταλαβαίνω ότι η περιοχή γύρω από τη Piazza Navona είναι γεμάτη tourist traps, έχετε καμιά εγγυημένη πρόταση στη γύρω περιοχή για το πρώτο βράδυ που θα βγούμε εκεί κοντά??

και αυτό μου φάνηκε ενδιαφέρον μέρος
http://www.etabli.it/index_2.htm

Dafni

Member
αχ βρε αλεξανδρα μη στεναχωριεσαι ....παντου τα πολύ τουριστικα μαγαζια τα παιρνεις ευκολα ειδηση...και σιγουρα δεν ειναι ολα έτσι στο κεντρο της Ρωμης ....κατ'αρχην να σου τονισω οτι καπου στο καμπο ντι φιορι υπαρχουν κανα δυο μαγαζακια που πουλανε σαντουιτσ με πορτσετα (αν το λεω σωστα),και διαλεγεις τι αλλο θες ....πολύ νοστιμα...δυστυχως δε θυμαμαι ονοματα αλλα αν τα παρει το ματι σου ,δοκιμασε...
τωρα για φαγητο....το έχει γραψει και η erminathess στα εστιατορια "to die for" και συμφωνω απολυτα....ειναι το καταπληκτικο casa copelle....πολυ ωραιο περιβαλλον και τελειο φαγητο(υπολογιζε γυρω στα 80 ευρω για δυο ατομα)
Ristorante CasaCoppelle a Roma

ακριβως διπλα ειναι το Μaccheroni...εγω κρατω τις επιφυλαξεις μου γιατι το κυριο πιατο που δοκιμασα (σαλτιμπογκα αλα ρομανα)ηταν απογοητευση ,αλλα η παστα του ειναι καλη και το εχουν εκθειασει αμετρητες φορες στο φορουμ......(αν και το θεωρω ατοπημα να παει κανεις εκει οταν δυο βηματα παραπερα ειναι το casa copelle,αλλα ωφειλω να σου δωσω τις εναλλακτικες που ειμαι σε θεση να γνωριζω...)
Ristorante Maccheroni

τελος αν θελεις κατι πολυ απλο (και οικονομικο)θα σου προτεινα την πιτσαρια La Montecarlo,που ειναι και πολυ κοντα στο campo de fiori...έχει καιι πολύ ωραια ζυμαρικα
Pizzeria "La Montecarlo"

Traveller

Member
ακριβως διπλα ειναι το Μaccheroni...εγω κρατω τις επιφυλαξεις μου γιατι το κυριο πιατο που δοκιμασα (σαλτιμπογκα αλα ρομανα)ηταν απογοητευση ,αλλα η παστα του ειναι καλη και το εχουν εκθειασει αμετρητες φορες στο φορουμ......(αν και το θεωρω ατοπημα να παει κανεις εκει οταν δυο βηματα παραπερα ειναι το casa copelle,αλλα ωφειλω να σου δωσω τις εναλλακτικες που ειμαι σε θεση να γνωριζω...)
Ristorante Maccheroni
Tην στιγμή που έχεις τις επιφυλάξεις σου γιατί το αναφέρεις? Μην γράφεις τίποτε για το Μaccheroni αφού δεν σου αρέσει και δώσε κανένα άλλο δικό σου... αν πάλι δεν έχεις να προτείνεις κάτι άλλο απλά μην ποστάρεις, η σιωπή δεν είναι ντροπή...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.623
Μέλη
39.367
Νεότερο μέλος
ANTIG

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom