Μην το πιστευεις αλλα για τη Ρωμη το λεω..
Περιττο σε μενα ναι. Ο,τι και να μου πεις εχω σχηματισει γνωμη που δεν αλλαζει.ειναι βεβαιως περιττο να υπερασπιστω τη γοητεια του κεντρου(και οχι μονο φυσικα) της Ρωμης...ειτε τη μερα ειτε το βραδυ.
αλλα δε σε παρεξηγω ....εσυ έχεις μετρο συγκρισης τους αγγλους(και μαλιστα τους λονδρεζους)....που ξερουν απο διασκεδαση και απο καλοπαιραση
είχα προτείνει Κολοσσαίο για διαμονή. δεν μπορώ να σκεφτώ ότι δεν κάνει για 1η επίσκεψη στην πόλη. για βράδυ φαγητό-ποτό δες τι έγραψα πιο πάνω με τη σειρά αυτή.χωρις να διαφωνω ,θυμιζω οτι η κοπελα παει στη Ρωμη για πρωτη φορα...
γενικα μιλωντας ήθελα να πω οτι σε πολλες περιπτωσεις δινονται πολύ ενδιαφεροντα tips για πιο .....ψαγμενα μερη Samion ,γραψε και κανενα καλο μαγαζι σε αυτες τις περιοχες (τεστατσιο,σαν τζιοβαννι) γιατι για μενα η επομενη φορα στη ρωμη δε θα είναι η πρωτη....
αγχωμένη σε βλέπω..όπου κ να πας καλά είναι, δεν είναι Λονδίνο να πέσεις σε καμμιά περιοχή κ να τρέμεις τα βράδια. όλο το κέντρο είναι ένα τεράστιο μουσείο, οι διαφορές είναι δευτερεύουσες. Πάνθεον-ναβόνα είναι μόνο γα φαγητό, μετά τις 23.00 νεκρώνουν. αν έχετε διάθεση για περαιτερω πηγαινετε εκεί που έγραψα.εγώ όπως είχα καταλάβει την κοινωνική γεωγραφία της Ρώμης είχα μείνει στην εντύπωση ότι το Τραστεβέρε ήταν κάτι σαν το δικό μας Ψυρρή, δηλ μια περιοχή μόνο με μπαρ και εστιατόρια χωρίς ιδαίτερο χρώμα και για αυτό την είχα απορρίψει για διαμονή.
Για να αποφύγω τα πολύ μαζικά πράγματα στο Campo de Fiori για βράδυ να κινηθώ προς Piazza Navona ή/και Πάνθεον? νομίζω ότι δεν είναι μακριά....
μήπως τελικά η Piazza del Poppolo ήταν καλύτερη περίπτωση?
το αδιάφορο κατά τον tripakia κέντρο-campo dei fiori με τα "αδιάφορα", παμπάλαια (1300-1500μΧ) κτίρια. που μπιγκ μπεν κ άλλα αριστουργηματα..χωρις να διαφωνω αν το κεντρο ειναι καπως αδιαφορο, αναγκαστηκα πας σε αλλες επιλογες κι ας ειναι και η πρωτη φορα...
Γι' αυτο ακριβως μου ειναι αδιαφορο... εγω βγαινω μετα τις 23:00...μετά τις 23.00 νεκρώνουν.
λέει όλη μέρα κ πας ανετα με τα πόδια.ένα βράδυ θα κινήσουμε για Τραστεβέρε. αλήθεια η περιοχή λέει μόνο για βράδυ ή να το συνδυάσω με απογευματάκι? είναι απόσταση που περπατιέται από το Campo de Fiori?
έγραψα συγκεκριμενα για 2 περιοχές.αλού βγαίνουν για βράδυ μετά τις 23.00.Γι' αυτο ακριβως μου ειναι αδιαφορο... εγω βγαινω μετα τις 23:00...
Αυτο που εγραψες για τρεμουλα στο Λονδινο ειναι τουλαχιστον αστειο και δεν το σχολιαζω παραπερα γιατι δεν αφορουν το παρον τοπικ.
Το Τραστέβερε είναι δίπλα στο Campo de' Fiori, αρκεί να βγεις από τον κατάλληλο δρόμο (ponte sisto), μην μπερδευτείς και κάνεις το γύρο.παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
ναι όντως είμαι αγχωμένη. ο άντρας άφησε όλο το ταξίδι πάνω μου και δεν είχα χρόνο να το ψάξω πολύ.
έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου επειδή θα περπατάμε πολύ όλη μέρα, το βράδυ δεν νομίζω ότι θα έχουμε και πάρα πολύ κουράγιο για μεγάλα τραβήγματα και πιστεύω ότι θα κινούμαστε στην περιοχή διαμονής.
επειδή είμαστε και μεγάλα παιδιά (35+) δεν θα ήθελα να κινούμαι σε περιοχή με ξέφρενα πιτσιρίκια που πίνουν και παρεκτρέπονται....
ένα βράδυ θα κινήσουμε για Τραστεβέρε. αλήθεια η περιοχή λέει μόνο για βράδυ ή να το συνδυάσω με απογευματάκι? είναι απόσταση που περπατιέται από το Campo de Fiori?
Tην στιγμή που έχεις τις επιφυλάξεις σου γιατί το αναφέρεις? Μην γράφεις τίποτε για το Μaccheroni αφού δεν σου αρέσει και δώσε κανένα άλλο δικό σου... αν πάλι δεν έχεις να προτείνεις κάτι άλλο απλά μην ποστάρεις, η σιωπή δεν είναι ντροπή...ακριβως διπλα ειναι το Μaccheroni...εγω κρατω τις επιφυλαξεις μου γιατι το κυριο πιατο που δοκιμασα (σαλτιμπογκα αλα ρομανα)ηταν απογοητευση ,αλλα η παστα του ειναι καλη και το εχουν εκθειασει αμετρητες φορες στο φορουμ......(αν και το θεωρω ατοπημα να παει κανεις εκει οταν δυο βηματα παραπερα ειναι το casa copelle,αλλα ωφειλω να σου δωσω τις εναλλακτικες που ειμαι σε θεση να γνωριζω...)
Ristorante Maccheroni