• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Καλησπέρα κι από εμένα! Πετώ κι εγώ με Aegean για Ρώμη σε 18 μέρες...αλλά δυστυχώς σήμερα αρρώστησε ο φίλος μου με ανεμοβλογιά!!! Τέτοια ατυχία δεν την πιστεύω! Λογικά δε θα είναι έτοιμος να ταξιδέψει σε 18 μέρες... θα δω τι μπορώ να κάνω να μεταφέρω τις ημερομηνίες, θα μιλήσω και με τον πράκτορα που μας βρήκε το ξενοδοχείο (το έχουμε ήδη εξοφλήσει, ελπίζω να γίνονται αλλαγές να μη χαθούν όλα τα χρήματα). η ψυχολογία έπεσε απότομα...συγγνώμη αν είμαι οφ τοπικ, απλώς ήθελα να τα πω!:roll:
θα κανει 20 μερες να ξεπερασει την ανεμοβλογια:shock::shock::shock:?

Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
Του είπαν σε 15 μέρες θα αρχίσουν να υποχωρούν τα συμπτώματα! Να το ρισκάρουμε και να περιμένουμε; τι να πω...θα δείξει!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κι αυτος ο ερμος χαθηκε να την περασει μικρος;

alexandra75

Member
οι μέρες πλησιάζουν και εγώ τελικά κράτησα το δωμάτιο στο Campo de Fiori, ελπίζω να μην το μετανιώσω γιατί κάπου το μάτι μου πήρε ότι τα βράδια, γίνεται κάτι σαν Ψυρρή (το χειρότερό μου) με νεαρές ιταλιδούλες λιώμα από νωρίς.....

για πείτε καμιά καλή πρόταση για φαγητό? τι ώρα κλείνουν το βράδυ τα εστιατόρια? οι ιταλοί τι ώρα βγαίνουν για δείπνο?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. με νεαρές ιταλιδούλες λιώμα από νωρίς.....
2.για πείτε καμιά καλή πρόταση για φαγητό?
3.τι ώρα κλείνουν το βράδυ τα εστιατόρια?
4.οι ιταλοί τι ώρα βγαίνουν για δείπνο?
1.αγγλιδουλες θες να πεις.
2. τα εχουμε πει. da marcello, sicilia in bocca. settimo arancio.
3. 11-11.30
4. 8.30-9

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
τόσο χάλια το Campo de Fiori....!!!
νομίζω στο είχα πει. είναι πολύ ωραία, απλά φτηνη κ θορυβώδη διασκέδαση το βράδυ. μην ανησυχείς καθόλου. για φαγητό κ ποτό μην μείνετε εκεί. Τραστέβερε, San lorenzo, San giovanni και για προχωρημένη νύχτα Testaccio.

Dafni

Member
νομίζω στο είχα πει. είναι πολύ ωραία, απλά φτηνη κ θορυβώδη διασκέδαση το βράδυ. μην ανησυχείς καθόλου. για φαγητό κ ποτό μην μείνετε εκεί. Τραστέβερε, San lorenzo, San giovanni και για προχωρημένη νύχτα Testaccio.

χωρις να διαφωνω ,θυμιζω οτι η κοπελα παει στη Ρωμη για πρωτη φορα...
γενικα μιλωντας ήθελα να πω οτι σε πολλες περιπτωσεις δινονται πολύ ενδιαφεροντα tips για πιο .....ψαγμενα μερη ,ειτε να δει κανεις ,ειτε να φαει,ειτε να διασκεδασει...δεν ειναι κακο αλλα πως να το κανουμε? οταν παει κανεις στη Ρωμη πρεπει να παει πανω-κατω τη del corso και τους γυρω δρομους,το campo di fiori και τα σχετικα,οπως και οταν παει στην Πολη θελει να δει την Ιστικλαλ και τα σοκακια τριγυρω και οχι να παει σε ένα ψαγμενο μαγαζι στο εγιουπ για παραδειγμα.....οταν πας παρισι θα τριγυρισεις στο καρτιε λατιν και στο σαν ζερμεν πριν αρχισεις να ψαχνεις στα "μακρινα" arrondissements....εκτος βεβαια αν έχεις πολλες μερες στη διαθεση σου ....
προσωπικα οταν παω για πρωτη φορα σε μια μεγαλη πολη ,θελω να δω το κεντρο της ,τα "τουριστικα" της σημεια....και οταν παω δευτερη ή τριτη φορα ,αρχιζω να ψαγνομαι για τα ....περαιτερω....δηλαδη ένας τουριστας στην αθηνα πιστευω οτι θα προτιμουσε μια βραδυνη βολτα στο μοναστηρακι,στο θησειο και στου ψυρρη παρα στο γκαζι ....ας απενοχοποιηθουμε απο το συνδρομο του "δεν ειμαι τουριστας"....
Samion ,γραψε και κανενα καλο μαγαζι σε αυτες τις περιοχες (τεστατσιο,σαν τζιοβαννι) γιατι για μενα η επομενη φορα στη ρωμη δε θα είναι η πρωτη....;)

alexandra75

Member
εγώ όπως είχα καταλάβει την κοινωνική γεωγραφία της Ρώμης είχα μείνει στην εντύπωση ότι το Τραστεβέρε ήταν κάτι σαν το δικό μας Ψυρρή, δηλ μια περιοχή μόνο με μπαρ και εστιατόρια χωρίς ιδαίτερο χρώμα και για αυτό την είχα απορρίψει για διαμονή.

Για να αποφύγω τα πολύ μαζικά πράγματα στο Campo de Fiori για βράδυ να κινηθώ προς Piazza Navona ή/και Πάνθεον? νομίζω ότι δεν είναι μακριά....

μήπως τελικά η Piazza del Poppolo ήταν καλύτερη περίπτωση?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
χωρις να διαφωνω ,θυμιζω οτι η κοπελα παει στη Ρωμη για πρωτη φορα...
γενικα μιλωντας ήθελα να πω οτι σε πολλες περιπτωσεις δινονται πολύ ενδιαφεροντα tips για πιο .....ψαγμενα μερη ,ειτε να δει κανεις ,ειτε να φαει,ειτε να διασκεδασει...δεν ειναι κακο αλλα πως να το κανουμε? οταν παει κανεις στη Ρωμη πρεπει να παει πανω-κατω τη del corso και τους γυρω δρομους,το campo di fiori και τα σχετικα,οπως και οταν παει στην Πολη θελει να δει την Ιστικλαλ και τα σοκακια τριγυρω και οχι να παει σε ένα ψαγμενο μαγαζι στο εγιουπ για παραδειγμα.....οταν πας παρισι θα τριγυρισεις στο καρτιε λατιν και στο σαν ζερμεν πριν αρχισεις να ψαχνεις στα "μακρινα" arrondissements....εκτος βεβαια αν έχεις πολλες μερες στη διαθεση σου ....
προσωπικα οταν παω για πρωτη φορα σε μια μεγαλη πολη ,θελω να δω το κεντρο της ,τα "τουριστικα" της σημεια....και οταν παω δευτερη ή τριτη φορα ,αρχιζω να ψαγνομαι για τα ....περαιτερω....δηλαδη ένας τουριστας στην αθηνα πιστευω οτι θα προτιμουσε μια βραδυνη βολτα στο μοναστηρακι,στο θησειο και στου ψυρρη παρα στο γκαζι ....ας απενοχοποιηθουμε απο το συνδρομο του "δεν ειμαι τουριστας"....
Samion ,γραψε και κανενα καλο μαγαζι σε αυτες τις περιοχες (τεστατσιο,σαν τζιοβαννι) γιατι για μενα η επομενη φορα στη ρωμη δε θα είναι η πρωτη....;)
χωρις να διαφωνω αν το κεντρο ειναι καπως αδιαφορο, αναγκαστηκα πας σε αλλες επιλογες κι ας ειναι και η πρωτη φορα...

Dafni

Member
η πιατσα ναβονα απο το καμπο ντι φιορι ειναι 5 ως δεκα λεπτα με τα ποδια ,πρακτικα μιλαμε για την ιδια περιοχη...εμενα μου αρεσει γυρω απο το πανθεον και προς τα πανω.....το τραστεβερε ειναι γραφικο ....μην ανυσηχεις για την επιλογη σου....εγω την τελευταια φορα στη popolo εμεινα,αλλα σου λεω οτι εκει που εκλεισες ,ειναι ακομα καλυτερα....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.634
Μέλη
39.373
Νεότερο μέλος
zacharaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom