Α βρε Traveller..... Να ήξερες πόσες φορές έχω σιχτιρίσει τους Ιταλούς που μας "έδωσαν" στους Άγγλους (για τα Επτάνησα μιλάω) και ακόμα περισσότερες τους Άγγλους που μας παραχώρησαν στην "μαμά πατρίδα" και το έχουμε κάνει και εθνική γιορτή, τρομάρα μας: 21 Μαϊου 1864! Μαύρες πλερέζες κρεμάω εγώ εκείνη την ημέρα, όχι γαλανόλευκη σημαία...Φτάνω στο σημείο να πω ότι ευτυχώς που ήταν οι Ιταλοί και φτιάξανε 5 πράγματα στο νησί γιατί αν περιμένανε από τους Έλληνες υπεύθυνους...
Πιστεύει κανένας σοβαρά ότι θα είχε φτιαχτεί το παλάτι από τους Έλληνες; Τι φτιάχτηκε δηλαδή για να φτιαχτεί και αυτό... Aπέναντι από το παλάτι στέκουν τα ερείπια του ναού του Αγ.Ιωάννη... οι Ιταλοί είχαν προγραμματίσει την αναστήλωση, τους πρόλαβε ο πόλεμος... Διαφωνεί κανείς ότι το νησί θα είχε άλλη μορφή αν ήταν ακόμη υπό Ιταλική κατοχή;; Σε τέτοιο σημείο ξεφτίλας φτάσαμε, να παραδεχόμαστε μόνοι μας ότι είμαστε άχρηστοι...
Πόσες φορές δεν έχω σκεφτεί να κρεμάσω την αγγλική σημαία εκείνη την ημέρα... αλλά δεν με αφήνει ο άντρας μου!