sezar7
Member
δεν εχει και κατι που να αξιζει να δειςTέλεια...αναμένω τις εξελίξεις
Κι εγώ ήθελα να ανέβω αλλά δεν υπήρχε χρόνος.
δεν εχει και κατι που να αξιζει να δειςTέλεια...αναμένω τις εξελίξεις
Κι εγώ ήθελα να ανέβω αλλά δεν υπήρχε χρόνος.
Δεν ξέρω πώς είναι συνήθως, αλλά εμείς λόγω καιρού πετύχαμε ένα πολύ ατμοσφαιρικό τοπίο με χιόνια και ομίχλη, όπου βγάλαμε και τις καλύτερες φωτός του ταξιδιού.δεν εχει και κατι που να αξιζει να δεις
Κοίτα, εξαρτάται από το πώς ορίζεις την παρακμή (για τον καθένα είναι κάτι το διαφορετικό).γενικα τα σκοπια-ισως επειδη πηγαινοέρχομαι πολύ συχνά μου φαίνονται παρακμή-
Διαβάζω την (πολύ καλή) ιστορία σου με πραγματικό ενδιαφέρον. Προσπαθώ να βρω έναν καλό λόγο (πέραν των προφανών που ανέφερες κι εσύ στην αρχή: κοντινό-οικονομικό ταξίδι) για να ξανα-πάω στα Σκόπια (μετά από σχεδόν 30 χρόνια! ) αλλά δυσκολεύομαι. Πέραν της υστερίας και προσπάθειας του κράτους για τεκμηρίωση των ανιστόρητων ισχυρισμών για καταγωγή τους από τους αρχαίους Μακεδόνες με ο,τιδήποτε (κιτς ή όχι) θα παρέπεμπε άμεσα ή έμμεσα σ' αυτούς, δεν βλέπω νά'χουν αλλάξει και πολλά από τότε.Κοίτα, εξαρτάται από το πώς ορίζεις την παρακμή (για τον καθένα είναι κάτι το διαφορετικό).
Από εκεί και πέρα σίγουρα η πόλη δεν έχει τη λάμψη και την πολυτέλεια που θα βρεις σε άλλες, όμως δεν πας γι' αυτό.
Το πιστεύω αυτό. Γενικώς η περιήγησή μου (στην Παλιά Πόλη κατά βάση) με έκανε να αναλογιστώ πολλές φορές ότι κουβαλούσε αέρα άλλων δεκαετιών και να σκεφτώ ότι πιθανότατα να μην έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές τα τελευταία (πολλά!) χρόνια. Οπότε ναι, ένας άνθρωπος που έχει ξαναπάει εκεί ενδεχομένως να μην εντυπωσιαστεί και τόσο.Διαβάζω την (πολύ καλή) ιστορία σου με πραγματικό ενδιαφέρον. Προσπαθώ να βρω έναν καλό λόγο (πέραν των προφανών που ανέφερες κι εσύ στην αρχή: κοντινό-οικονομικό ταξίδι) για να ξανα-πάω στα Σκόπια (μετά από σχεδόν 30 χρόνια! ) αλλά δυσκολεύομαι. Πέραν της υστερίας και προσπάθειας του κράτους για τεκμηρίωση των ανιστόρητων ισχυρισμών για καταγωγή τους από τους αρχαίους Μακεδόνες με ο,τιδήποτε (κιτς ή όχι) θα παρέπεμπε άμεσα ή έμμεσα σ' αυτούς, δεν βλέπω νά'χουν αλλάξει και πολλά από τότε.
Όχι, δεν πήγα. Αναμένω μ' ενδιαφέρον τη συνέχεια.Τέτοβο είχες πάει; Θα αναφερθώ στη συνέχεια σε αυτό, βρήκα την πόλη αρκετά πιο ενδιαφέρουσα από τα Σκόπια.
Το είχα διαβάσει κι εγώ αυτό και η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάτι αρκετά διαφορετικό (προς το χειρότερο) από αυτό που συνάντησα. Για παράδειγμα πουθενά δεν είδα φωτισμούς σαν αυτόν της φωτογραφίας. Αντίθετα όλα τα "επίσημα" κτίρια ήταν φωταγωγημένα με στυλ αντίστοιχο δυτικό ευρωπαϊκών πόλεων.Ειχα διαβασει αυτο το αρθρο πριν λιγο καιρο,για το στολισμο των Σκοπιων....
Spiegel: τα Σκόπια είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του κιτς....
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=539385
Διαβάζω την (πολύ καλή) ιστορία σου με πραγματικό ενδιαφέρον. Προσπαθώ να βρω έναν καλό λόγο (πέραν των προφανών που ανέφερες κι εσύ στην αρχή: κοντινό-οικονομικό ταξίδι) για να ξανα-πάω στα Σκόπια (μετά από σχεδόν 30 χρόνια! ) αλλά δυσκολεύομαι. Πέραν της υστερίας και προσπάθειας του κράτους για τεκμηρίωση των ανιστόρητων ισχυρισμών για καταγωγή τους από τους αρχαίους Μακεδόνες με ο,τιδήποτε (κιτς ή όχι) θα παρέπεμπε άμεσα ή έμμεσα σ' αυτούς, δεν βλέπω νά'χουν αλλάξει και πολλά από τότε.
τι αλαξε σε 30 χρονια περιπου?- ενας πεζοδρομος πισω απο το εμπορικο κεντρο στο κεντρο κ το Holiday Inn -αγαλματα- καποια διασκεδαση πηγε στην Παλιά Πόλη -αν και εδω και 25 χρονια εξακολουθουν να πανε μετα σε μπαρ της κακιας ωρας κατω απο το γηπεδο-στο μαρακανα κ αλλα-κ το κυριοτερο συρρίκνωση μεγάλη προς το κέντρο οι αλβανοί έχουν κυριαρχήσει στα προάστια με διαφορους τρόπους-αυτα αλαξανε-ασε το τετοβο αλλη πικραΔιαβάζω την (πολύ καλή) ιστορία σου με πραγματικό ενδιαφέρον. Προσπαθώ να βρω έναν καλό λόγο (πέραν των προφανών που ανέφερες κι εσύ στην αρχή: κοντινό-οικονομικό ταξίδι) για να ξανα-πάω στα Σκόπια (μετά από σχεδόν 30 χρόνια! ) αλλά δυσκολεύομαι. Πέραν της υστερίας και προσπάθειας του κράτους για τεκμηρίωση των ανιστόρητων ισχυρισμών για καταγωγή τους από τους αρχαίους Μακεδόνες με ο,τιδήποτε (κιτς ή όχι) θα παρέπεμπε άμεσα ή έμμεσα σ' αυτούς, δεν βλέπω νά'χουν αλλάξει και πολλά από τότε.