• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πώς αντιμετωπίζετε τα πολύωρα ταξίδια..???(ή αλλιώς jet lag)

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία
Tην άλλη εβδομάδα ταξιδεύουμε στις ΗΠΑ..:D

Ε λοιπόν...όπως και κάθε άλλη φορά που προκύπτει πολύωρη πτήση έτσι απλά και μόνο στη σκέψη τόσων πολλών ωρών ταξιδιού κάτι παθαίνουμε..!!!:D

Ενας φίλος γιατρός σε πρόσφατη συζήτηση που είχαμε για το θέμα ...μου είπε ότι το αντιμετωπίζει με χάπια μελατονίνης τα οποία ως γνωστόν περιέχουν τη μελατονίνη που είναι η βασική ορμόνη που ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού μας και φυσιολογικά και καθημερινά σε όλους μας παράγεται τη νύχτα έτσι ώστε να κοιμηθούμε..
Μου είπε επίσης ότι είναι ότι καλύτερο στην αντιμετώπιση του τζετ-λαγκ και των διαταραχών του ύπνου..

Επειδή όμως σε ότι χημικό λαμβάνουμε η επεξεργασία γίνεται στο συκώτι μας
εγώ φοβάμαι πολύ...:roll:

Εσείς πως το αντιμετωπίζετε..πέρα απο τα δεδομένα του να μπεις αμέσως στο ημερήσιο πρόγραμμα του προορισμού που φτάνεις...και να περιμένεις να κοιμηθείς το βράδυ και όχι νωρίτερα...:rolleyes:

Πρόσφατα είδα κι' αυτό..

Ανοίγει ο δρόμος για χάπια κατά του τζετ λαγκ και της αϋπνίας

Oμάδα αμερικανών και βρετανών επιστημόνων που πραγματοποιούσε έρευνες με διάφορα πειραματικά φάρμακα ανακάλυψε ότι ένα εξ αυτών επεμβαίνει δραστικά στον μηχανισμό του κιρκαδιανού ρυθμού (το λεγόμενο «βιολογικό ρολόι») σε ποντίκια.

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η ανακάλυψη από την επιστημονική κοινότητα αφού ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία χαπιών που θα εξαφανίζουν τα συμπτώματα του τζετ λαγκ. Θα μπορούν επίσης να αναπτυχθούν χάπια που θα βοηθούν άτομα που υποφέρουν από αϋπνία ή άτομα των οποίων η εργασία τα υποχρεώνει να δουλεύουν σε εναλλασσόμενα ωράρια και βάρδιες.

Επίσης η ανακάλυψη είναι πιθανό να βοηθήσει στην ανάπτυξη φαρμάκων για ορισμένες παθήσεις που σχετίζονται με τους κιρκάδιους ρυθμούς και τον μεταβολισμό, όπως για παράδειγμα η παχυσαρκία. Μάλιστα οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη φαρμάκων και για ασθένειες όπως η μανιοκατάθλιψη.

Οι ερευνητές εντόπισαν ένα φάρμακο που μπορεί να περιορίζει (ακόμη και να σταματά) τη λειτουργία του βιολογικού ρολογιού των ποντικών, αλλά και να το θέτει ξανά σε λειτουργία. Οπως διαπίστωσαν, το φάρμακο αυτό επεμβαίνει και τροποποιεί το ένζυμο καζεϊνική κινάση 1 το οποίο παίζει κεντρικό ρόλο στον μηχανισμό του κιρκαδιανού ρυθμού.

«Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη επειδή είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται φαρμακευτικές ουσίες οι οποίες μπορούν να επιδρούν στον πυρήνα του μηχανισμού του βιολογικού ρολογιού. Ολες οι προηγούμενες έρευνες και ανακαλύψεις αφορούσαν περιφερειακά μέρη του μηχανισμού» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Αντριου Λάουντον, ειδικός στη βιολογία ζώων στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Ανοίγει ο δρόμος για χάπια κατά του τζετ λαγκ και της αϋπνίας - InOut

GTS

Member
Εσείς πως το αντιμετωπίζετε..πέρα απο τα δεδομένα του να μπεις αμέσως στο ημερήσιο πρόγραμμα του προορισμού που φτάνεις...και να περιμένεις να κοιμηθείς το βράδυ και όχι νωρίτερα...:rolleyes:
Τι χημικά και χάπια βρε σεις, τη λύση την έδωσες μόνος σου...απλή και φυσική

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ετσι ακριβως ....επισης ελαφρυ περπατημα μεσα στο αεροπλανο και να ενυδατωνεται ο οργανισμος με νερα.
Μη χαλιεσαι παντως ,μια χαρα μας εκατσε το τζετ λαγκ με το προγραμμα της εκδρομης ...ξυπνουσαμε πολυ πρωι και προλαβαιναμε να δουμε κ να κανουμε πολλα.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
τι να σας πω ρε παιδιά..
χρονια κάνω το εξής..
μπαινω παντα τελευταία.
καθομαι οπου βρω τριάδα ή τετράδα αδεια ανεξάρτητα απο την κανονική μου θέση(κανείς ποτε δεν μου το αρνήθηκε)
λέω στην αεροσυνοδό να μη με ενοχλήσει για φαγητό -κουβέρτες-τσάι κλπ και την πεφτω κανονικά..
ά!!! την παρακαλώ να με ξυπνήσει 5 λεπτά πριν την προσγείωση για να προλάβω να πλύνω τα δόντια μου..
αυτά.

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Τι χημικά και χάπια βρε σεις, τη λύση την έδωσες μόνος σου...απλή και φυσική
Προφανώς και έδωσα μόνη μου τη λύση:rolleyes:...σκέφτηκα όμως ότι η επιστήμη προχωράει κι έτσι οδηγήθηκα και σε άλλα μονοπάτια...:lol:

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Ετσι ακριβως ....επισης ελαφρυ περπατημα μεσα στο αεροπλανο και να ενυδατωνεται ο οργανισμος με νερα.
Μη χαλιεσαι παντως ,μια χαρα μας εκατσε το τζετ λαγκ με το προγραμμα της εκδρομης ...ξυπνουσαμε πολυ πρωι και προλαβαιναμε να δουμε κ να κανουμε πολλα.
Ανέβασέ με..:p..
τέλεια..!!!!!:clap:

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
τι να σας πω ρε παιδιά..
χρονια κάνω το εξής..
μπαινω παντα τελευταία.
καθομαι οπου βρω τριάδα ή τετράδα αδεια ανεξάρτητα απο την κανονική μου θέση(κανείς ποτε δεν μου το αρνήθηκε)
λέω στην αεροσυνοδό να μη με ενοχλήσει για φαγητό -κουβέρτες-τσάι κλπ και την πεφτω κανονικά..
ά!!! την παρακαλώ να με ξυπνήσει 5 λεπτά πριν την προσγείωση για να προλάβω να πλύνω τα δόντια μου..
αυτά.
Κi' εγώ κάπως έτσι το χειρίζομαι ..αλλά σκέφτηκα ...που ξέρεις μπορεί οι άλλοι να ξέρουν κι' άλλα κόλπα...;)

Joanna

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Η πτήση μου για Νέα Υόρκη ήταν 6.45 το πρωί, με ενδιάμεσο σταθμό το Μόναχο, για 2 ώρες..καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το προηγούμενο βράδυ, δεν κοιμήθηκα καθόλου, απλά χαλάρωσα στο καναπέ και στις 5.00 ήμουν αεροδρόμιο..μετά το Μόναχο, στις 9 ώρες που ακολούθησαν, έκανα τα γνωστά πλέον σε όλους..και διάβασμα, και φαγητό, και λίγο ύπνος και λίγο συζήτηση..οι ώρες πέρασαν εύκολα..με το που έφτασα Νέα Υόρκη στο ξενοδοχείο, στα γρήγορα έφτιαξα ένα καφέ (πάντα έχω μαζί μου!!!) και βγήκα έξω..και κοιμήθηκα σαν πτώμα το βράδυ στις 12.00 ώρα Ν.Υ., όταν εδώ στην Ελλάδα ήδη είχε ξημερώσει !!!κοιμήθηκα κανονικά και δεν είχα κανένα πρόβλημα..ούτε εγώ ούτε η φίλη μου..στο κινητό μου είχα ώρα ΝΥ. και στο ρολόι μου ώρα Ελλάδος για να μην ψάχνομαι διαρκώς..
Μη το σκέφτεσαι πάντως τόσο πολύ..δεν είναι τόσο δύσκολο να προσαρμοστείς..

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Μάλλον το έψαχνες λάθος, γιατί και στον τίτλο είχες βάλει jet lang, αλλά βλέπω ότι διορθώθηκε :D
Α-κρι-βώς...!!! :clap: Απο βιασύνη έκανα λάθος και μετά που διόρθωσα τον τίτλο ήταν αργά για να το δώ..:haha:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom