• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πόσα ταξίδια το χρόνο; Τι γίνεται τώρα με την κρίση;

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Δεν θα έλεγα ότι έχουν όλοι την άνεση να ξοδέψουν χρήματα και ειδικά για ταξίδια.
Επίσης γνωρίζω αρκετό κόσμο που προτιμά να κάνει διακοπές στο εξοχικό τους και δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα για κάτι περισσότερο. Προτιμούν τα μποστάνια τους από οτιδήποτε άλλο!
Προσωπικά τα ταξίδια με ανανεώνουν, φορτώνω μπαταρίες κοινώς. Άλλωστε αυτό δεν είναι το κοινό πάθος των μελών αυτού του φόρουμ;;

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Όσο μπορώ...κι όσο αποταμιεύω, θα προσπαθώ να μην περικόψω τα ταξίδια μου! Άλλωστε, εμάς τους ιδιωτικούς υπαλλήλους δεν μας αγγίζει τόσο άμεσα η κρίση από την στιγμή που δεν χάνουμε την εργασία μας ή δεν μας κοπούνε με άμεσο ή έμμεσο τρόπο οι αποδοχές μας. Από εκεί και πέρα... πάντα μπορούμε να βρίσκουμε ευκαιρίες και δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψουμε και πολλά! Οπότε, όσο υπάρχουν προσφορές, τόσο θα επιδιώκω να τις εκμεταλλεύομαι! :clap:

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Αυτό που με φρίκη έμαθα προ ημερών είναι ότι μας περιέκοψαν ημέρες αδειών (από 25 σε 22) κάτι που μου κόστισε πολύ περισσότερο κι από τα οικονομικά μέτρα. Δεν ξέρω αν η κίνηση αυτή αφορά το σύνολο του δημόσιου τομέα...
αυτό πάλι είναι καινούργιο? πως σου περιέκοψαν την άδεια? έχει αλλάξει κάτι στη σχετική νομοθεσία?

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ολοι οι ανθρωποι έχουν χρήματα για να ξοδέψουν..άν δημιουργούν όμως βλακώδεις υποχρεώσεις δεν πρόκειται να πανε πουθενά..
Δε μου αρέσει να διαβάζω τέτοιυς αφορισμούς και διαχωρισμούς για τους ανθρώπους. Το γεγονός ότι ΕΓΩ ταξιδεύω, οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο ότι οι γονείς μου μου έδωσαν την επιλογή αυτή όταν έμπαινα στην εφηβεία. Αν δεν το έκαναν, το πιθανότερο είναι ότι θα ανήκα στους ανθρώπους που δεν ταξιδεύουν, όπως και πολλοί άλλοι που δεν είχαν την άνεση οι γονείς τους να τους δώσουν τέτοιες εμπειρίες. Ρενάτα νομίζω είσαι άδικη εδώ.

Ξέρω αρκετούς ανθρώπους που όχι για να ταξιδέψουν δεν τους περισσεύουν, ούτε για να πάνε ένα σινεμά. Και επ'ουδενί δεν πρόκειται για βλακώδεις υποχρεώσεις, είναι μήπως τέτοιες το να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο; ή το να πρέπει να πληρώνουν το ενοίκιο του σπιτιού που ζουν;

Επομένως το τσουβάλιασμα του κόσμου για μένα είναι πέρα για πέρα άδικο.

Πέραν τούτου, υπάρχει κόσμος που δεν ταξιδεύει που έχει πολύ πιο ανοιχτό μυαλό από άτομα που ταξιδεύουν και εξακολουθούν να παραμένουν στενόμυαλοι.

αυτό πάλι είναι καινούργιο? πως σου περιέκοψαν την άδεια? έχει αλλάξει κάτι στη σχετική νομοθεσία?
Ας μην ξεφύγουμε από το θέμα μας παρακαλώ, υπάρχουν αντίστοιχα θέματα στο σόσιαλ να συζητηθούν τέτοιες εξελίξεις.

Επίσης, επειδή αρκετοί είπατε ότι είναι "ψυχολογικό" το θέμα περισσότερο, δεν είναι καθόλου ψυχολογικό, και πολύ φοβάμαι ότι απλά πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης, ή απλά πιστεύει ότι θα επηρεαστούν όλοι οι υπόλοιποι εκτός από τον ίδιον.

maris-lou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη-Φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Αν η ρενατα εννοει "βλακωδεις υποχρεωσεις" τα αχρηστα καταναλωτικα "αγαθα" που με ψυχαναγκαστικο τροπο συσσωρευουμε στη ζωη μας,τα οποια ξεπερνουν το πορτοφολι μας και κυριως τις πραγματικες μας αναγκες,συμφωνω μαζι της.Ναι ενα ταξιδι ειναι καλυτερη επιλογη και καλυτερη σταση ζωης.

Manos

Member
Τα τελευταία χρόνια κάνω 4-5 ταξίδια το χρόνο (για τουρισμό, όχι επαγγελματικά)

Δεν ανέβαλα το προγραμματισμένο μου ταξίδι που θα κάνω αυτές τις μέρες στην Αίγυπτο, αλλά ανέβαλα κάθε άλλο προγραμματισμό ταξιδιού. :(

Είναι η πρώτη φορά που δεν ξέρω το επόμενο ταξίδι μου, όμως ανησυχώ και δεν θα το έβρισκα σώφρον να κλείνω αεροπορικά εισιτήρια για τον Αύγουστο, όταν δεν ξέρω τι θα γίνει με την οικονομική κατάσταση στη χώρα μου.

Πιστεύω πως όλοι πρέπει να αναθεωρήσουμε λίγο τη στάση και το πρόγραμμα μας.

Δεν γίνεται να έχουμε γίνει διεθνές θέμα και εμείς εδω να λέμε «δεν τρέχει τίποτα».
(αν και κοιτώντας γύρω μου φοβάμαι πως όλοι συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα πράγματι. Όλα - σχεδόν - κυλούν με το συνηθισμένο τους ρυθμό και αυτό είναι που με ανησυχεί πιο πολύ από όλα) :roll:

Panagiota^

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Χθες βράδυ βρέθηκα σε μια παρέα. Κάποιος με έδειξε και είπε "να ένας φυσιολογικός άνθρωπος". Και όλοι λυθήκανε στα γέλια (μαζί κι εγώ...)... Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος έκλεισε π.χ. το 2009 με 56 πτήσεις, 65 διανυκτερεύσεις σε 32 διαφορετικά ξενοδοχεία? Ποιός "φυσιολογικός" άνθρωπος έχει ήδη πετάξει/προγραμματίσει 39 πτήσεις για το πρώτο 5μηνο μόλις του 2010, σε 9 διαφορετικά ταξίδια? (και έκλεισε και το 10ο χθες το βράδυ, με τις πρώτες 2 πτήσεις για τον 6ο μήνα)?

Ώπα taver, κάτσε γιατί αυτά που μας λες προϋποθέτουν, εκτός της αγάπης για ταξίδια, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ οικονομική άνεση και ΦΟΒΕΡΗ ευελιξία στον επαγγελματικό τομέα. Ακόμη και 50 ευρώ να κόστιζε η κάθε πτήση, χρειάζεσαι τρία χιλιάρικα μόνο για αεροπορικά. Ένας μισθωτός, έστω και υψηλόμισθος, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κάνει πάνω από 2-3 ταξίδια έξω το χρόνο. Συμφωνώ με Ρενάτα, ναι, είναι θέμα και προτεραιοτήτων αλλά και με Δευκαλίωνα, πως είναι και θέμα παιδείας, ανατροφής και προτιμήσεων. Σε αντίθεση με Δευκ, κανείς από την οικογένειά μου δεν έχει ταξιδέψει εκτός Ελλάδος. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να αποδεχτούν πως ‘χαλάω’ τα χρήματά μου ταξιδεύοντας όταν 'δεν έχω ακόμη αυτοκίνητο'!
Προσωπικά, ως εκπαιδευτικός του ιδιωτικού τομέα, που εργάζομαι και τα σ/κ, έκανα το 2009 στο εξωτερικό δύο δεκαήμερα ταξίδια, ένα τετραήμερο και ένα κλεφτό σ/κ. Καλοκαίρι δεν φεύγω ποτέ εκτός Ελλάδος, δύο μήνες Ελληνικές παραλίες. Τα μέτρα δεν με αγγίζουν προς το παρόν καθόλου αλλά αρχίζω και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία από τους γονείς στην πληρωμή μου και ουσιαστικά είμαι σίγουρη πως τα μέτρα θα επηρεάσουν και τον τομέα μου, ακόμη και μακροπρόθεσμα.

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
ΚΡΙΣΗ , θα παθουμε εαν θα σταματησουμε τα ταξιδια ....:bleh::bleh:

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Όσο μάγκες και να το παίζουμε, είμαστε άνθρωποι όπως όλοι οι υπόλοιποι και σίγουρα τα ταξίδια μας θα μειωθούν όπως μειώνονται τα έξοδα όλου του κόσμου...

Ετσι πιστευω και εγώ...ηδη ..θα το εχετε παρατηρησει απο το παρόν φορουμ..
που ειναι οι ανθρωποι που συνεχώς ζητουσαν πληροφορίες για καποιο ταξίδι ...τώρα τα περισσοτερα θέματα ειναι επικαιρα και οχι αναζητηση πληροφοριών για επικειμενα ταξίδια....

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Ο μισθός μας έως τώρα μάς έδινε την δυνατότητα για ένα ταξίδι στο εξωτερικό και άντε 2 στην Ελλάδα το χρόνο. Με το που είδαμε τη μείωση του δώρου του Πάσχα στα χαρτιά μισθοδοσίας, πες κάτι το ψυχολογικό, πες ότι αυτά τα τιμημένα τα 150 ευρώ ήταν οι βενζίνες και τα δωράκια στα ανίψια για το Πάσχα, "κολλήσαμε" και αναμένουμε. Σίγουρα τα ταξίδια θα συνεχιστούν, όμως θα κοπούν (που ήδη αρχίσαμε και κόβουμε) πολλά άλλα μη απαραίτητα και βλέπουμε. Το θέμα είναι ότι τώρα ξεκινάει ο Γολγοθάς κι ότι οι περισσότεροι δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. Κάτσε να έρθει ο Ιούνιος και να δούμε αν θα λέμε τα ίδια...

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Τα τελευταία χρόνια κάνω 4-5 ταξίδια το χρόνο (για τουρισμό, όχι επαγγελματικά)

Δεν ανέβαλα το προγραμματισμένο μου ταξίδι που θα κάνω αυτές τις μέρες στην Αίγυπτο, αλλά ανέβαλα κάθε άλλο προγραμματισμό ταξιδιού. :(

Είναι η πρώτη φορά που δεν ξέρω το επόμενο ταξίδι μου, όμως ανησυχώ και δεν θα το έβρισκα σώφρον να κλείνω αεροπορικά εισιτήρια για τον Αύγουστο, όταν δεν ξέρω τι θα γίνει με την οικονομική κατάσταση στη χώρα μου.

Πιστεύω πως όλοι πρέπει να αναθεωρήσουμε λίγο τη στάση και το πρόγραμμα μας.

Δεν γίνεται να έχουμε γίνει διεθνές θέμα και εμείς εδω να λέμε «δεν τρέχει τίποτα».
(αν και κοιτώντας γύρω μου φοβάμαι πως όλοι συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα πράγματι. Όλα - σχεδόν - κυλούν με το συνηθισμένο τους ρυθμό και αυτό είναι που με ανησυχεί πιο πολύ από όλα) :roll:

ετσι ειναι Μανο...ετσι αισθανομαι και εγώ...θα παω και εγω ΑΙΓΥΠΤΟ μετα το πάσχα...αλλα ενα προγραμματισμενο 15ημερο ταξιδι στην ελβετια τον ιούλιο με προβληματίζει...δεν ξερω αν θα παραμεινει ως εχει η θα μειωθουν οι ημέρες....θα δειξουν οι μερες που ερχονται....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα