Πόσα ταξίδια το χρόνο; Τι γίνεται τώρα με την κρίση;

afroditi

Member
Μηνύματα
145
Likes
18
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
εμείς ούτως ή αλλιώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν έχουμε την πολυτέλεια για παραπάνω από ένα ή δύο ταξίδια το χρόνο.
ωστόσο οι γύρω μας, φίλοι και γνωστοί θεωρούν πολυτέλεια το ότι εμείς μπορούμε να πάμε έστω και αυτά τα 2 ταξίδια στο εξωτερικό.
φέτος θα πάμε το καλοκαίρι στην αγαπημένη σαντορίνη και κίμωλο και τον οκτώβριο γαμήλιο στο παρίσι.
για μένα είναι μεγάλη χαρά και νιώθω τυχερή που θα μπορέσω αυτή τη χρονιά να κάνω αυτά τα ταξίδια ενώ δίπλα μου υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν αν θα μπορούν έστω να πάνε μία βδομάδα διακοπές το καλοκαίρι..
 

Bosporos

Member
Μηνύματα
131
Likes
195
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Το να επιλέγει κανείς έναν φθηνότερο προορισμό δεν νομίζω ότι είναι απαραιτήτως κακό, ειδικά αν το χρηματικό ποσό που απαιτείται για ένα ταξίδι που πραγματικά θέλουμε ( πχ. Αργεντινή, Κούβα κλπ.) είναι πολύ μεγάλο. Εξαρτάται πώς αντιμετωπίζει κανείς το ταξίδι. Για μένα το ταξίδι είναι μια εμπειρία γιατί κάθε μέρος κρύβει και κάτι διαφορετικό. Και μου φαίνεται λογικό να προσαρμόζονται οι επιλογές σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως προσαρμόζονται και σε άλλα πράγματα. Πάντως ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
κι εγω είμαι της "άποψης"...ένα και με το ζόρι, τουλάχιστον με τις υποχρεώσεις που έχω, αρκεί αυτό το ένα να το περάσω όπως το θέλω, χωρίς μιζέρια και στερήσεις...όπως είπε και ο traveller...
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Σε αυτό το φόρουμ νομίζω ότι συγκαταλέγονται άτομα μέσου εισοδήματος. Εννοώ ότι δεν απαντάει στην ερώτηση μου π.χ. για ξενοδοχεία της Μαδρίτης, ούτε ο Γουλανδρής ούτε ο Λάτσης ούτε κανένας άλλος εφοπλιστής, που ούτως ή άλλως ποτέ δεν ασχολήθηκε με τέτοιες λεπτομέρειες. Επομένως η οικονομική κρίση μας αφορά και μας επηρεάζει όλους, περισσότερο τους οικογενειάρχες με αυξημένες υποχρεώσεις και λιγότερο τους ελεύθερους που εκ των πραγμάτων έχουν λιγότερα έξοδα (όσοι είναι παντρεμένοι με παιδιά με καταλαβαίνουν). Από εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν αλόγιστα καθώς και άλλοι που σπαταλούν χρήμα σε δραστηριότητες που εμένα ούτε καν με αγγίζουν (π.χ. στο καζίνο, στα μπουζούκια, σε αγορές πανάκριβων ενδυμάτων κ.λ.π.). Συμπερασματικά, τα λουριά θα σφίξουν και τα ταξίδια θα μειωθούν, γιατί αυτή η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Έφερε μαζί της τον φόβο, την ανασφάλεια, το αβέβαιο για το μέλλον. Ακόμη και εάν έχεις χρήματα στην άκρη θα προτιμήσεις να κάνεις ένα ταξίδι μόνο, και αυτό με περικοπές. Για μένα που τα ταξίδια είναι τρόπος ζωής , που με κάνουν καλύτερο άνθρωπο γιατί ανακαλύπτω την ομορφιά και την διαφορετικότητα που υπάρχει στον κόσμο, η οικονομική κρίση σαφώς και θα επηρεάσει τον αριθμό των ταξιδιών μου, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επηρεάσει τον προορισμό που θα επιλέξω καθώς και τις παροχές που κατ΄ελάχιστο έχω θέσει ως όριο για την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού.
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Το να επιλέγει κανείς έναν φθηνότερο προορισμό δεν νομίζω ότι είναι απαραιτήτως κακό.
Εγω το βλεπω απο λιγο διαφορετικη θεση το θεμα. Εχω τη λιστα με τα μερη που θα ηθελα να επισκεφτω και απλα οταν στενευουν οικονομικα τα πραγματα αντι να κοιταζω στην αρχη της λιστας, κοιταζω στη μεση ή στο τελος (αναλογα με το πορτοφολι μου).

Το μονο κακο παντως ειναι οτι με αυτη την αβεβαιοτητα και τη γενικη αισθηση οτι ακομη δεν εχουμε δει τα χειροτερα, δεν μπορει καποιος να προγραματισει νωρις χωρις ενδοιασμους. Για παραδειγμα, διαβαζα ολες αυτες τις προσφορες που κατα καιρους βγαινουν απο τις αεροπορικες εταιρειες και αν και ειχα βρει αυτο που ηθελα σε απιστευτες τιμες, και παλι δεν το τολμησα. Δυστυχως (οπως φανταζομαι και αρκετοι εδω μεσα) ειμαστε σε αναμονη. Επλιζω τουλαχιστον να μην εχουμε τιποτα νεα χαστουκια (οικονομικα μετρα) μεσα στο καλοκαιρι ή στη ΔΕΘ.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για να κλείσω με κάτι ελπιδοφόρο, όταν δουν (αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία κλπ) ότι ο κόσμος δαπανά συνολικά λιγότερα χρήματα για τα ταξίδια, μπορεί να καταφύγουν σε καλύτερες προσφορές για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του....
Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι ελπιδοφόρο ή τρομακτικό.

Το λέω αυτό γιατί οι εταιρείες για να κρατήσουν την κερδοφορία τους στα ίδια επίπεδα θα καταφύγουν σε μείωση του κόστους από αλλού.Κι αν αυτό είναι ένα χειρότερο πρωινό ή ένα πιο λιτό δωμάτιο ξενοδοχείου δεν με ενοχλεί.Αν όμως αφορά ελλειπή συντήρηση του αεροσκάφους που πετάω ή υπενοικίαση πτήσεων της ΑχΒαχ Airways.....με αγχώνει πολύ!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.792
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Το θέμα δεν είναι ούτε άσπρο, ούτε μαύρο.

Οι περισσότεροι από εμάς εδώ μέσα, είμαστε άνθρωποι που έχουμε ανάγκη τα ταξίδια και προσπαθούμε να τα πραγματοποιούμε με την πρώτη ευκαιρία .

Όμως ταυτόχρονα, υπάρχουν διαφορετικοί παράγοντες που επηρεάζουν το είδος, τη διάρκεια και το κόστος των ταξιδιών μας. Ενας επιπλέον παράγοντας είναι η οικονομική κρίση. Την οποία κρίση, ο καθένας μας επίσης τη βιώνει διαφορετικά.

Ο δημόσιος υπάλληλος έχει περικοπές στο μισθό του, ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει ενδεχομένως μείωση πωλήσεων και λιγότερο ελεύθερο χρόνο, ο ιδιωτικός υπάλληλος μπορεί να έχει κάποιες μειώσεις στις έξτρα αποδοχές του ή και να φοβάται ότι η επιχείρηση στην οποία εργάζεται ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει μείωση προσωπικού, κλπ.
Όλοι μας όμως ανεξαρτήτως κατηγορίας, σίγουρα ήδη βιώνουμε την αύξηση του ΦΠΑ σε όλες μας τις συναλλαγές, τις ανατιμήσεις καθημερινών απλών αγαθών ή και πιο ειδικών όπως τα ασφάλιστρα, τα φροντιστήρια κλπ, τα νέα φορολογικά μέτρα που έρχονται και θα επηρεάσουν στη συνέχεια την τσέπη του καθενός μας , καθώς και αρκετά άλλα.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα με την οικογενειακή και οικονομική μας κατάσταση, τις ειδικές ανάγκες, τις προτεραιότητες και το χρόνο που διαθέτουμε, επιλέγουμε αν μας παίρνει να κάνουμε τα ίδια , λιγότερα ή περισσότερα ταξίδια από πριν. Αν αυτά θα είναι κοντινά ή μακρινά. Αν αυτά θα είναι ταξίδια όνειρο ή ταξίδια προσωρινής φυγής από την καθημερινότητά μας.

Με τον άντρα μου, δεν ακολουθούμε συγκεκριμένη φόρμουλα . Προσπαθούμε να φεύγουμε με την πρώτη ευκαιρία. Οι περίοδοι που μπορούμε όμως να το κάνουμε, δυστυχώς είναι πολύ συγκεκριμένες και σίγουρα όχι οι φθηνότερες. Επιλέγουμε πρώτα τα πιθανά μέρη που θα θέλαμε να πάμε και μετά συγκρίνουμε τιμές για να αποφασίσουμε ποιός θα είναι ο τελικός προορισμός..
Ο βασικός μας περιορισμός αυτή τη χρονική περίοδο είναι ο ελεύθερος χρόνος. Άλλες εποχές μπορεί να είναι οικονομικός ή οικογενειακός.
Στόχος μας πάντως είναι να κάνουμε τουλάχιστον ένα ταξίδι στο εξωτερικό και οπωσδήποτε καλοκαιρινές διακοπές, ακόμα και αν αυτές θα είναι στο εξοχικό μας..

Τα επαγγελματικά ταξίδια δεν τα υπολογίζω καθόλου, αφού το βασικό κόστος το πληρώνει άλλος.
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.048
Likes
1.831
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Την τελευταία ταινία του Τζώρτζ Κλούνεϋ την είδες? ;)
Δυστυχώς όχι (μου παν ότι ήταν πολύ καλή, εθιγε μεγάλα κοινωνικά θέματα)...

Αρα τι θα μπορούσε να ήταν ο taver? ... Σύμβουλος σε αεροπορική επιχείρηση (κατάλαβα καλά?) :haha: ωχ! μακρυά, μακρυά :haha:

Αρε θείε Αυστραλέ με την αεροπορική εταιρία, κανένα εισιτηριάκι και για μας τα φτωχά....

Eντελώς λάθος λογική... αν δεν έχεις ή δεν πας ή μαζεύεις για να πας κάπου που πραγματικά θέλεις αργότερα... δεν πας κάπου μέτρια επειδή είναι φτηνά για να πεις πως έκανες ένα ταξίδι...
Τraveller,

η λέξη λογική μοιάζει με το μπουκάλι .... μισοάδειο ... μισογεμάτο...
"Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μας, μόνο τρόπο να κοιτάζουν" όπως τραγουδάει ο Γ. Ανδρεάτος

Αύξησέ μου την οικονομική επιφάνεια μου και τον ελεύθερο χρόνο μου και να δεις ταξίδια..... και ξανασυζητάμε τη λάθος λογική.... (θα σου απαντήσουν αρκετοί....)

Η λογική είναι κυρία και βασίλισσα όλων των πραγμάτων... ΚΙΚΕΡΩΝ

Ετσι για να ξενερώσω.....

Πολλοί από εμας, μιλάμε εκ του ασφαλούς..... :rolleyes:

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ταξίδια άραγε ??

Το θεμα χρημα-ταξίδια ειναι όμως καθαρα θέμα προτεραιοτήτων για εμένα προσωπικά και ειδικα όταν εχεις οικογένεια.
....... εφόσον περισσέυει χρήμα πάμε και τα ταξιδάκια μας άνετα και όμορφα .
Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα στερησω απο την οικογένεια μου βασικά πράγματα για να εξοικονομίσω χρήματα για να παω ντε και καλά μόνο ταξίδια ......
Ναι
Χρήστο, έχεις δίκιο!!

Κι ας το μόνο που έχω για μένα, είναι να περνάω καλά και να μην ταλαιπωρώ τους άλλους. Υποχρεώσεις γιοκ .... :rolleyes:

Πάντως ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
.... να κοιταζω στην αρχη της λιστας, κοιταζω στη μεση ή στο τελος (αναλογα με το πορτοφολι μου). ....
 

despinav

Member
Μηνύματα
60
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία, Ταϋλάνδη
Για να απαντήσω στην ερώτηση, εγώ φέτος σε δύο μήνες έχω κάνει ήδη το 1ο και φεύγω για το 2ο και το Καλοκαίρι προγραμματίζω τουλάχιστον άλλα δύο ταξίδια.

Τα τελευταία χρόνια δεν είχα πάει πάνω από ένα ταξίδι τον 1 1/2 χρόνο (στο εξωτερικό μιλάμε) και η ζωή μου ήταν τελείως διαφορετική.

Από χρήματα όμως όσα είχα, έχω ίσως τώρα λίγο περισσότερα.

Το ότι ζω σε μία κοινωνία που χρωστάει εδώ και χρόνια και βγαίνει τώρα στην επιφάνεια και προσπαθεί το τελευταίο έτος να μας κάνουν όλους ελεγχόμενα αντικείμενα (αυτό με τη γρίπη τι ήταν;;;;;!!!!!!!) και συνεχίζεται καταδιώκοντας όλες τις μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις ώστε να μείνουν οι λίγοι - αυτοί δηλαδή που πάντα ήταν μέσα -, να υπάρχει ο φόβος σε οτιδήποτε, να μην ψωνίσουμε (έτσι κλείνουν τα μαγαζιά), να μην πάμε για φαγητό εκεί, να μην ταξιδέψουμε εκεί. .. κτλ εμένα όλα αυτά έχουν σαν κύριο στόχο τον έλεγχο του μυαλού όλων και αυτό γίνεται. Φόβος για όλα. Φόβος για το άγνωστο.

Όλο αυτό έχει προκαλέσει μία καθημερινότητα που δεν αντέχεται. Γιατί η καθημερινότητα είναι που όλοι βιώνουμε.

Όμως όταν δουλεύω σαν .. όλη μέρα εδώ και χρόνια και καλώς η κακώς έχω προβλήματα και θέματα να λύσω όπως ο καθένας μας άλλωστε ε δεν μπορώ να μειώσω αυτά τα λίγα πράγματα που με κάνουν χαρούμενη και δεν αναφέρομαι μόνο στα ταξίδια, αναφέρομαι για οτιδήποτε μπορεί για λίγο - πολύ να μας κάνει να ξεχαστούμε από το Χάος.

Το τι θα φέρει το μέλλον δεν το ξέρει κανείς. Το αν θα μαζέψω 5 δραχμές (που τις θυμήθηκα) στην άκρη για το "αβέβαιο" μέλλον.. ε τότε τι να πω ρε παιδιά.. άλλο το να έχεις κάτι για τα μη προβλέψιμα και άλλο να ζεις περιμένοντας.. τι;

* Ενημερώνω ότι δεν έχω υποχρεώσεις δουλεύω μόνο για τα προσωπικά μου έξοδα δεν θα συζητούσα σε καμία περίπτωση με άλλες βάσεις με την ίδια άποψη
 

Dva Srca

Member
Μηνύματα
558
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Εγώ λόγο δουλειάς δεν έχω την άνεση να κάνω πάνω από 4 ταξίδια το χρόνο, κι αυτά σχετικά ολιγοήμερα. Ο αριθμός αυτός δεν έχει μειωθεί μετά την κρίση, αλλά ούτε πρόκειται να αυξηθεί. Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι ότι με τις προσφορές που βρίσκω όλο και πιο συχνά για ενδιαφέροντες (και ενίοτε μακρινούς) προορισμούς, έχω αρχίσει να ξανοίγομαι λίγο στο χάρτη και να μην περιορίζομαι στους γείτονες!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.576
Likes
14.736
4-5 ταξίδια εξωτερικού τον χρονο έκανα.Τα ιδια μάλλον θά κάνω.

Ειμαι της άποψης ότι στό ταξίδι πρέπει να κάνεις την υπέρβαση και να ζεις διαφορετικά απο την καθημερινή σου ζωή.' Ετσι προτιμώ νά περιορίσω την ποσότητα(ταξιδιών)-αν χρειαστεί- απο νά περνάω μίζερα καί μετρημένα στό ταξίδι.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.344
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
όταν δουν (αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία κλπ) ότι ο κόσμος δαπανά συνολικά λιγότερα χρήματα για τα ταξίδια, μπορεί να καταφύγουν σε καλύτερες προσφορές για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του, οπότε θα χρειάζεται καλύτερος προγραμματισμός και περισσότερο ψάξιμο.
Δεν είμαστε με τα καλά μας. Τι καλύτερες προσφορές? Κι άλλο?
Εδώ και πολύ καιρό οι εταιρείες και τα ξενοδοχεία έχουν ρίξει τόσο τις τιμές τους που δεν πάει άλλο.
Και τα τελευταία χρόνια, πάρα πολλοί έκαναν ταξίδια που ούτε στα όνειρα τους είχαν δει ποτέ.
Ο traveller πολύ σωστά είπε σε άλλο θέμα, ότι σε λίγο θα ζητάτε να σας πληρώνουν για να πετάτε.
Η λύση δεν είναι η πτώση των τιμών, όποιος το έκανε έκλεισε μέσα σε ένα χρόνο. Η λίστα είναι ατέλειωτη.
Αν θέλεις να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου, να πληρώνεις το ΙΚΑ εγκαίρως και να μη χρωστάς παντού, δεν μειώνεις τις τιμές σου, αλλά τις αυξάνεις.
Λυπάμαι για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά τα κουκιά είναι μετρημένα: Δεν έχεις, δεν ταξιδεύεις. Ή κόβεις από αλλού.
Οι Ιταλοί και οι Γερμανοί που κάποτε όργωναν τον πλανήτη, λόγω οικονομικής στενότητας έβαλαν νερό στο κρασί τους. Πέρα από τα νοικιαζόμενα, πάνε σε all inclusive πάμφθηνα και πολλές φορές παρακατιανά resorts στην Αντάλια, στη Μομπάσα, στην Ταϊλάνδη, στον Άγιο Δομήνικο και αλλού. Σε χώρες δηλαδή που τις είχαν φτυσμένες από το 80 και δεν καταδέχονταν να ξαναπάνε.
Πάνε οι παλιές δόξες που γύριζαν ολόκληρες χώρες, ξόδευαν, έμεναν σε καλά ξενοδοχεία και σήκωναν τα μαγαζιά.
Έτσι θα γίνει και εδώ. Θα πηγαίνουμε στο πρακτορείο που πουλάει μαζικά Ντουμπάι, Τυνησία και Πατάγια και θα κάνουμε διακοπές, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι ευρωπαίοι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.530
Μηνύματα
899.341
Μέλη
39.248
Νεότερο μέλος
Georgetsn

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom