Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Προσωπικά με το ταξίδι να έχει γίνει πολύ φτηνότερο απ' ό,τι πριν λίγα χρόνια, με βλέπω για πεντάμηνες διακοπές από το Σεπτέμβριο. Βέβαια, δεν έχω υποχρεώσεις, τρέχοντα έξοδα (κινητά, ακίνητα, αυτοκίνητα, δάνεια, τέλη κυκλοφορίας, γονείς σε γηροκομεία, παιδιά, ασφάλειες κανενός είδους), υποχρεώσεις και χωρίς ουσιαστικά μόνιμο τόπο διαμονής, οπότε και πολλά από τα προβλήματα άλλων (απολύτως δικαιολογημένα) δεν με αγγίζουν κι έχω κι ένα τρόπο ταξιδιού αρκετά ανέξοδο και το ότι οι -για τα δικά μου δεδομένα- πιο ενδιαφέροντες προορισμοί είναι και οι φθηνότεροι είναι μεγάλο συν.
Κατανοώ απόλυτα τα ζόρια που τραβάνε πολλοί και τα βλέπω και σε δικά μου πρόσωπα που σφίγγουν το ζωνάρι και η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη, αλλά ακόμη κι έτσι θεωρώ πως -για μια ακόμη φορά- η υπερβολή και η μιζέρια του Έλληνα κάνει τα πράγματα να φαίνονται πιο τραγικά από αυτό που είναι. Ας δούμε τι γίνεται και στο 85% του πλανήτη κι ας μην μεμψιμοιρούμε που βρισκόμαστε στον πάτο του 15% των πλουσίων (κι ας μην τα ρίχνουμε και στους άλλους).
Κατανοώ απόλυτα τα ζόρια που τραβάνε πολλοί και τα βλέπω και σε δικά μου πρόσωπα που σφίγγουν το ζωνάρι και η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη, αλλά ακόμη κι έτσι θεωρώ πως -για μια ακόμη φορά- η υπερβολή και η μιζέρια του Έλληνα κάνει τα πράγματα να φαίνονται πιο τραγικά από αυτό που είναι. Ας δούμε τι γίνεται και στο 85% του πλανήτη κι ας μην μεμψιμοιρούμε που βρισκόμαστε στον πάτο του 15% των πλουσίων (κι ας μην τα ρίχνουμε και στους άλλους).