• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πτήσεις με ανταπόκριση

SPO

Member
Παρακαλώ τη βοήθεια σας.Σκέφτομαι ταξίδι προς Άμστερνταμ και υπάρχει μια οικονομική επιλογή από Alitalia μέσω FCO φυσικά.To δρομολόγιο στην επιστροφή είναι ως εξής:
AMS-FCO 11:40-13:50
FCO-ATH 14:50-17:55

Είναι αξιόπιστο το αεροδρόμιο και η εταιρία για τέτοιο connection time(μόλις 60 λεπτά);Με τις βαλίτσες τι γίνεται;Κάποιος με δυσάρεστη εμπειρία να τις έχασε τώρα πρόσφατα;
Ξέρω ότι σε περίπτωση καθυστέρησης γίνεται προώθηση στην αμέσως επόμενη, απλά επειδή η επόμενη είναι νύχτα έλεγα μην περάσω μισή μέρα στο FCO.
Κάθε εμπερία και καθοδήγηση ευπρόσδεκτη.

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Δεν παιρνεις βαλιτσα στην ανταποκριση μεταφορτώνονται στο επομενο αεροπλανο. Μια ωρα! ειναι τα 60 λεπτα προλαβαινεις....και αν αργησει λιγο η μια πτηση ,περιμενει η αλλη...αντε καλο ταξιδι...

fotast

Member
Νομίζω ρωτάει αν τις έχασε κάποιος πρόσφατα,όχι αν τις παίρνει και τις παραδίδει ξανά.

SPO

Member
Εννοώ αν η εταιρία έχασε τις βαλίτσες,νομίζω είναι σαφές.Το ότι μεταφέρονται through ναι ειναι γνωστό.Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και κυρίως αν πρέπει να βασιστώ σε connection time 60 λεπτών

fotast

Member
Σε κανονικές συνθήκες(ποιος ξέρει αν θα έχει καθυστέρηση και πόσο η πρώτη πτήση και σε αυτήν την περίπτωση πόσο και άν θα περιμένει ή δεύτερη πτήση) 60 λεπτά είναι αρκετά για το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Παρακαλώ τη βοήθεια σας.Σκέφτομαι ταξίδι προς Άμστερνταμ και υπάρχει μια οικονομική επιλογή από Alitalia μέσω FCO φυσικά.To δρομολόγιο στην επιστροφή είναι ως εξής:
AMS-FCO 11:40-13:50
FCO-ATH 14:50-17:55

Είναι αξιόπιστο το αεροδρόμιο και η εταιρία για τέτοιο connection time(μόλις 60 λεπτά);Με τις βαλίτσες τι γίνεται;Κάποιος με δυσάρεστη εμπειρία να τις έχασε τώρα πρόσφατα;
Ξέρω ότι σε περίπτωση καθυστέρησης γίνεται προώθηση στην αμέσως επόμενη, απλά επειδή η επόμενη είναι νύχτα έλεγα μην περάσω μισή μέρα στο FCO.
Κάθε εμπερία και καθοδήγηση ευπρόσδεκτη.
Λιγη κοινη λογικη απαιτειται στην εποχη μας και οχι καχυποψια. Απλα πραγματα. Μα ειναι δυνατον ευρωπαικη εταιρεια να πουλαει πτήσεις με connection σε "αναξιοπιστο" αεροδρομιο?!!!λες να θελει μετα να πληρωνει ξενοδοχεια, αποσκευες, φαγητα και και...? Ελεος δηλ. 60' είναι παρααα πολλα για Ρωμη. Εκτος αν εχουμε βγει ως τοτε απο τη Σενγκεν οποτε θα μπεις στην ουρα ελεγχου διαβατηριων..και παλι προλαβαινεις. Μεχρι προτινος πουλαγε Μαιαμι με 60' connection, και τελος πανω απο 10 φορες περισυ πρεπει να πεταξα με το συνηθες 55' connection κ παντα με 2 αποσκευες. Για αποσκευες αστεία πραγματα ρωτας.
και αν αργησει λιγο η μια πτηση ,περιμενει η αλλη.....
Ετσι λες ε? Και μετά θα περιμενει η επομενη και μετα θα περιμένουν οι αλλες 50 που εχουν connection με την προηγουμενη και και...καλυτερα αν δεν ξερουμε η δεν εχουμε εμπειρια απο κατι που ρωτα ενα μελος να σιωπουμε.
Το αεροσκαφος δεν θα περιμένει καθολου η σε εξαιρετικη περιπτωση για λιγα λεπτα μια και εχει μικρο turnaround και στην επιστροφη προφανως θα εχει και αλλα connections. Ολα μα ολα αυτα η εταιρεια τα ξερει καλυτερα απο ολους μας εδω και τα εχει υπολογίσει. Ξερει λοιπον τι πουλαει, εμπιστευθειτε τη κ τελος.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Νταξει δεν ειναι συνηθες παντως εχω τυχει σε πτηση που περιμενε να ερθει αλλη. Και μια φορα που καθυστερησε η πτηση και θα φταναμε οριακα, θυμαμαι μια αεροσυνοδο που μας καθησυχασε πως ειχαν ειδοποιησει πως ισως αργησουμε και θα μας περιμενε το αεροπλανο.
Αλλα αυτα με αλλες εταιριες Lufthansa και Aegean. Με την Alitalia δεν ξερω τι γινεται μπορει και να μην περιμενει ποτε. Εχω χρονια να πεταξω μαζι της και δεν νομιζω να πεταξω στο μελλον. Ή τουλαχιστον ευχομαι να μην χρειαστει να ξαναπεταξω μαζι της.

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Βρήκα μίλια για υπερατλαντικό τον Αύγουστο (Σαν Φρανσίσκο) με Turkish και το layover είναι 90 λεπτά, λέτε να φτάνει για τράνζιτ? Οταν φτάσω στην Πόλη, ξαναπερνάω έλεγχο διαβατηρίων νομίζω? Αυτό δεν καθυστερεί επιπλέον τη μετεπιβίβαση? Ουφ ιδανικά θα ήθελα πάνω από 2 ώρες να έχω στη διάθεσή μου αλλά μόνο αυτό βρήκα από Star Alliance, λέτε αργότερα να βγάλουν και οι υπόλοιπες εταιρείες μίλια? Να περιμένω? Είναι περίεργο αλλά τηλεφωνώ στην Aegean από το Δεκέμβρη και μόνο Turkish μου λένε, κι αυτό το δρομολόγιο είναι ότι καλύτερο πέτυχα ως τώρα να φανταστείτε..

Last edited:

werip

Member
Στο Ατατουρκ με μιαμιση ωρα εισαι αρκετα στενά,γιατι γενικα ειναι ενα χάος και όσοι εχουν ταξιδέψει με connection για να εισαι πιο ανετα προτείνουν ενα διωρακι transit time.περνας κανονικα απο έλεγχο διαβατηρίων κλπ και εχω μάθει οτι εχουν γινει αρκετα αυστηροί πλέον και εξονυχιστικοί Οποτε θα σου φυγει ο χρονος νεράκι. Αν εισαι όμως συγκεντρωμένη και ταχύτατη νομιζω θα προλαβεις.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Βρήκα μίλια για υπερατλαντικό τον Αύγουστο (Σαν Φρανσίσκο) με Turkish και το layover είναι 90 λεπτά, λέτε να φτάνει για τράνζιτ? Οταν φτάσω στην Πόλη, ξαναπερνάω έλεγχο διαβατηρίων νομίζω? Αυτό δεν καθυστερεί επιπλέον τη μετεπιβίβαση? Ουφ ιδανικά θα ήθελα πάνω από 2 ώρες να έχω στη διάθεσή μου αλλά μόνο αυτό βρήκα από Star Alliance, λέτε αργότερα να βγάλουν και οι υπόλοιπες εταιρείες μίλια? Να περιμένω? Είναι περίεργο αλλά τηλεφωνώ στην Aegean από το Δεκέμβρη και μόνο Turkish μου λένε, κι αυτό το δρομολόγιο είναι ότι καλύτερο πέτυχα ως τώρα να φανταστείτε..
Δεν περνάς έλεγχο διαβατηρίων στην Κων/νούπολη (παρά μόνο αν θες και προλαβαίνεις να βγεις στην πόλη στο ενδιάμεσο). Προλαβαίνεις άνετα σε 90'.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα