karfitsa
Member
Ο taver,το θυμάται καλύτερα!οπότε αν δεν έχεις έλεγχο,με το που μπαίνεις στο κτίριο,πας κατευθείαν στην πύλη και εκεί θα δουν διαβατήριο και θα σε ρωτήσουν μερικά πράγματα...άρα προλαβαίνεις!
Καλα τα λες για σενα αλλα με τα νταξ κλπ δεν προσφερεις κατι στο μελος που ρωτησε για συγκεκριμενη πτηση. Η αναμονη δεν εξαρταται απο καμμια εταιρεια αλλα απο το τι κανει το αεροσκαφος μετα. Η ΑΖ718 λοιπον επιστρεφει Ρωμη ως ΑΖ721 με παμπολλες ανταποκρισεις σε εσωτερικα κ υπεραντλαντικα. Λογικο λοιπον να μην περιμενει καθολου για να μην έχει καθυστερηση κ η επομενη. Εξαλλου οποιος ελεγξει τις καθυστερησεις θα δει οτι τη μεγαλυτερη εχει η ΑΖ722 που επιστρεφει (κ μενει) Αθηνα. Αν δεν εχεις επιβατες σε ανταποκριση λογικο να περιμενεις. Το αυτο ισχυει σε καθε εταιρεια.Νταξει δεν ειναι συνηθες παντως εχω τυχει σε πτηση που περιμενε να ερθει αλλη. Και μια φορα που καθυστερησε η πτηση και θα φταναμε οριακα, θυμαμαι μια αεροσυνοδο που μας καθησυχασε πως ειχαν ειδοποιησει πως ισως αργησουμε και θα μας περιμενε το αεροπλανο.
Αλλα αυτα με αλλες εταιριες Lufthansa και Aegean. Με την Alitalia δεν ξερω τι γινεται
Δεν διαφωνω σε κατι με αυτα που γραφεις, ουτε εχω σκοπο να προσφερω κατι σε καποιο συγκεκριμενο μελος.Καλα τα λες για σενα αλλα με τα νταξ κλπ δεν προσφερεις κατι στο μελος που ρωτησε για συγκεκριμενη πτηση. Η αναμονη δεν εξαρταται απο καμμια εταιρεια αλλα απο το τι κανει το αεροσκαφος μετα. Η ΑΖ718 λοιπον επιστρεφει Ρωμη ως ΑΖ721 με παμπολλες ανταποκρισεις σε εσωτερικα κ υπεραντλαντικα. Λογικο λοιπον να μην περιμενει καθολου για να μην έχει καθυστερηση κ η επομενη. Εξαλλου οποιος ελεγξει τις καθυστερησεις θα δει οτι τη μεγαλυτερη εχει η ΑΖ722 που επιστρεφει (κ μενει) Αθηνα. Αν δεν εχεις επιβατες σε ανταποκριση λογικο να περιμενεις. Το αυτο ισχυει σε καθε εταιρεια.
Αν δεν υπάρχει καθυστέρηση της πρώτης πτήσης σου βαζω την απαντηση του taver -post #144-σε ερωτηση μελους,για 90 λεπτα ανταποκριση...Καλησπέρα, τον επόμενο μήνα πεταώ με Turkish airlines μέσω Κωνσταντινούπολης για Chicago. Ο χρόνος αναμονής είναι 1:20 λεπτά για την ανταπόκριση.
Αν έχω καταλάβει καλά από το χάρτι του αεροδρομίου, στο χώρο τον αφίξεων υπάρχει κάποιος χώρος που είναι για transit;
Θα χρειαστεί να περάσω από έλεγχο διαβατηρίων ξανά;
Προλαβαίνω σε αυτό το διάστημα την ανταπόκρισή;
Ο μόνος έλεγχος διαβατηρίου,γίνεται στην πύλη που φεύγεις....Δεν περνάς έλεγχο διαβατηρίων στην Κων/νούπολη (παρά μόνο αν θες και προλαβαίνεις να βγεις στην πόλη στο ενδιάμεσο). Προλαβαίνεις άνετα σε 90'.
Ακόμα και στις χειρότερες εποχές του Ataturk, τότε που είχε security σε κάθε gate, το Minimum Connection Time μεταξύ διεθνών πτήσεων ήταν 60'. Τώρα λογικά είναι ακόμα λιγότερο. Έλεγχο διαβατηρίων δεν περνάς καθόλου, περνάς από ένα transfer security (έλεγχο χειραποσκευών/metal detector κλπ), και φυσικά από έλεγχο ταυτοπροσωπίας στο gate (που φυσικά και δεν είναι έλεγχος διαβατηρίων. Άμα δεν ξέρετε τι είναι έλεγχος διαβατηρίων, μην παραπληροφορείτε).Καλησπέρα, τον επόμενο μήνα πεταώ με Turkish airlines μέσω Κωνσταντινούπολης για Chicago. Ο χρόνος αναμονής είναι 1:20 λεπτά για την ανταπόκριση.
Αν έχω καταλάβει καλά από το χάρτι του αεροδρομίου, στο χώρο τον αφίξεων υπάρχει κάποιος χώρος που είναι για transit;
Θα χρειαστεί να περάσω από έλεγχο διαβατηρίων ξανά;
Προλαβαίνω σε αυτό το διάστημα την ανταπόκρισή;
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Βρήκα μίλια για υπερατλαντικό τον Αύγουστο (Σαν Φρανσίσκο) με Turkish και το layover είναι 90 λεπτά, λέτε να φτάνει για τράνζιτ? Οταν φτάσω στην Πόλη, ξαναπερνάω έλεγχο διαβατηρίων νομίζω? Αυτό δεν καθυστερεί επιπλέον τη μετεπιβίβαση? Ουφ ιδανικά θα ήθελα πάνω από 2 ώρες να έχω στη διάθεσή μου αλλά μόνο αυτό βρήκα από Star Alliance, λέτε αργότερα να βγάλουν και οι υπόλοιπες εταιρείες μίλια? Να περιμένω? Είναι περίεργο αλλά τηλεφωνώ στην Aegean από το Δεκέμβρη και μόνο Turkish μου λένε, κι αυτό το δρομολόγιο είναι ότι καλύτερο πέτυχα ως τώρα να φανταστείτε..