Κοιτα,μπορεις και να μην αφηνεις,δεν ειναι υποχρεωτικο...Απλως επειδη και εγω σε καποιες στασεις δεν αφησα,με στραβοκοιταξαν και δεχτηκα κ σχολιο του τυπου:"Τι,δεν σας αρεσε η διαδρομη???"Γι'αυτό σε προϊδεάζω να εισαι έτοιμη να το αντιμετωπίσεις Παντως πιστευω η κινηση μετραει περισσοτερο,δηλαδη λιγα σεντς να αφησεις ειναι καλυτερο απο το να μην αφησεις τιποτα...τωρα σκιαχτηκα!για τι ποσα μιλαμε;αν σε 3 μερες ανεβοκατεβω σε 100 στασεις τι τιπ να αφησω που ολο μου το μηνιατικο ειναι ενα αμερικανικο τιπ εστιατοριου;τρατζικ
Να είσαι καλα!Μην σγχωνεσαι καθόλου και τις βολτες σου θα κανεις με το λεωφορειο και μια χαρα θα περασεις!Με το θεμα "φιλοδωρημα" θεωρω οτι ειναι καπως υπερβολικοι στην Αμερικη...Καταλαβαίνω οτι ειναι αυτονοτητο για αυτους αλλα σε εμας τους ξενους (που να σου πω την αληθεια και στην Ελλαδα παντα αφηνω φιλοδωρημα σε καφε/εστιατοριο) κανει ασχημη εντυπωση να το απαιτουν εμμεσως με "πλαγιως" προσβλητικα σχολια. Καλα το σκεφτηκες παντως με το γουρουνακιαχ και υστερα "θαβουμε" τους καμηλαδες που δεν σε αφηνουν να κατεβεις απο την καμηλα αν δεν αφησεις εξτρα τιπ-αντε εκει τα 20 ευρωσεντς εχουν αξια...
οποτε θα κανω 50 δολλαρια σε 10 σεντς θα τα βαλω σε ενα γουρουνακι και θα δινω σε καθε σταση.πωωωω η αληθεια ειναι οτι οπως θα ντρεπομουν να παρω τιπ αλλο τοσο ντρεπομαι να δωσω. Καλα ειδικα στην Αμερική που το δολλαριο δεν εχει καμια αξια.
ευχαριστω που με προετοιμασες με βλεπω ποδαρατη σε ολο το μανχαταν
To θέμα φιλοδώρημα στην Αμερική σηκώνει αρκετή συζήτηση. Η γνώμη μου είναι όταν πας σε κάποιο τόπο προσαρμόζεσαι αναλόγως. Το 10% του λογαριασμού θεωρείται ότι είσαι σχετικά ικανοποιημένος και το 20% ότι είσαι ευχαριστημένος! Ομως εξοργίστηκα σε κάποιο εστιατόριο της ΝΥ όταν φέρανε τον λογαριασμό και είχαν βάλει απο μόνοι τους στην απόδειξη 18% tip. Εξήγησα οτι δεν θα μου επιβάλλουν αυτοί τί φιλοδώρημα θα δώσω γιατί είναι κάτι που κρίνω εγώ σαν πελάτης. Δεν έδειξαν να το καταλαβαίνουν. Στο τέλος ήρθε ο σερβιτόρος να μας ρωτήσει αν είχαμε κάποιο παράπονο απο το service του και του εξήγησα το ίδιο, πάλι δεν κατάλαβε και μου είπε θυμωμένα "μή δώσεις τίποτε"Να είσαι καλα!Μην σγχωνεσαι καθόλου και τις βολτες σου θα κανεις με το λεωφορειο και μια χαρα θα περασεις!Με το θεμα "φιλοδωρημα" θεωρω οτι ειναι καπως υπερβολικοι στην Αμερικη...Καταλαβαίνω οτι ειναι αυτονοτητο για αυτους αλλα σε εμας τους ξενους (που να σου πω την αληθεια και στην Ελλαδα παντα αφηνω φιλοδωρημα σε καφε/εστιατοριο) κανει ασχημη εντυπωση να το απαιτουν εμμεσως με "πλαγιως" προσβλητικα σχολια. Καλα το σκεφτηκες παντως με το γουρουνακι
Στις μεγάλες πόλεις και των δύο ακτών πλέον το σχετικά ικανοποιημένος πλέον αντιστοιχεί σε ένα μίνιμουμ 15% τιπ. Το αρκετά 20%+.To θέμα φιλοδώρημα στην Αμερική σηκώνει αρκετή συζήτηση. Η γνώμη μου είναι όταν πας σε κάποιο τόπο προσαρμόζεσαι αναλόγως. Το 10% του λογαριασμού θεωρείται ότι είσαι σχετικά ικανοποιημένος και το 20% ότι είσαι ευχαριστημένος! Ομως εξοργίστηκα σε κάποιο εστιατόριο της ΝΥ όταν φέρανε τον λογαριασμό και είχαν βάλει απο μόνοι τους στην απόδειξη 18% tip. Εξήγησα οτι δεν θα μου επιβάλλουν αυτοί τί φιλοδώρημα θα δώσω γιατί είναι κάτι που κρίνω εγώ σαν πελάτης. Δεν έδειξαν να το καταλαβαίνουν. Στο τέλος ήρθε ο σερβιτόρος να μας ρωτήσει αν είχαμε κάποιο παράπονο απο το service του και του εξήγησα το ίδιο, πάλι δεν κατάλαβε και μου είπε θυμωμένα "μή δώσεις τίποτε"
Έχεις γράψει σχετικα σε άλλο θέμα;Εμείς πήγαμε με backpack και γυρίσαμε με βαλίτσα