• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ Πρώτο ταξίδι στη Νέα Υόρκη

iliangelo

Member
Επόμενο Ταξίδι
??Το σκεφτομαι
Για τα δεδομενα της ΝΥ θεωρω οτι ειναι πολυ καλη επιλογη.Το δωματιο πεντακαθαρο με ωραιο ντιζαιν.Το μονο μειον ειναι ο χωρος του πρωινου που ειναι μικρος.Τωρα ο καθενας αναλογα με το προγραμμα του ...Εμεις ξυπναγαμε νωρις το πρωι,περναμε ενα fast πρωινο και φευγαμε μεχρι το βραδυ.Στην ουσια μονο για υπνο θελαμε το δωματιο.Επισης αν δεν μπορεις να μεινεις στο "κεντρο" του Μανχατταν (πανακριβο), απο το να πας σε καποια απομακρυσμενη περιοχη του (Harlem κλπ) θεωρω πως ειναι τελεια επιλογη.Σχεδον διπλα (δεν ειναι και στην αλλη ακρη του Κουινς) στο Μανχατταν) και η γραμμη του μετρο που περναει απο εκει σε παει στη Ταιμς σκουεαρ σε λιγες στασεις χωρις να αλλαξεις γραμμη.Η σταση ειναι ουτε δυο λεπτα περπατημα απο την εισοδο του hotel.Η περιοχη εμενα δεν με φοβισε το βραδυ που γυρναγαμε (εδω Αθηνα φοβαμαι περισσοτερο σε πολλες περιοχες) ,αστυνομια θα δεις παντου γυρω στη περιοχη.Επιγραμματικα εγω θα ξαναεμενα και απο τα ξενοδοχεια που εχω μεινει στο εξωτερικο θεωρω πως αυτο ειναι στα καλυτερα.

PETER

Member
kateP στα 120 ευρω δεν υπαρχει κατι αλλα με λιγα παραπανω βρηκα αυτα και ειναι ολα στο μανχατταν!

Shoreham hotel 4*
33 West 55th Street, New York /139 ευρω (yeego.com)
Shoreham Hotel New York - Local rates for the Shoreham Hotel on Yeego.com

Hotel 99 3*
Chinatown 244 West 99th Street / 126.70 ευρω (asiarooms.com)
Hotel99 Chinatown United States

Windsor hotel 3*
108 Forsyth St. , New York / 127.70 ευρω (asiarooms.com)
Windsor Hotel New York United States

Πιστευω να βοηθησα λιγο... και τα δυο αυτα site ειναι αξιοπιστα. Τα εχω χρησιμοποιησει στο παρελθον! Καλη επιτυχια!

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
καλύτερα στο Μανχάταν με κοινόχρηστο μπάνιο παρά εκτός Μανχάταν...δεν έχει καμία σχέση...
και σχετικά με τα κοινόχρηστα μπάνια..το ξενοδοχείο που εγώ έμεινα είχε και δωμάτια με κοινόχρηστα μπάνια...ένα από αυτά τα μπάνια ήταν διπλα στο δωμάτιο μας..έλαμπε στην κυριολεξία..

Traveller

Member
Επιγραμματικα εγω θα ξαναεμενα και απο τα ξενοδοχεια που εχω μεινει στο εξωτερικο θεωρω πως αυτο ειναι στα καλυτερα.
Eίμαι περίεργος σε τι άλλα ξενοδοχεία έχεις πάει για να θεωρείς ένα Best Western ξενοδοχείο στο Queens από τα καλύτερα που έχεις μείνει... πέρα από την πλάκα θέλω να πω ότι η γνώμη σου στο συγκεκριμένο θέμα, μια που όπως φαίνεται δεν έχεις ιδιαίτερη πείρα από ξενοδοχεία δεν θα πρέπει να μας επιρεάσει ιδιαίτερα... άλλα είναι τα κριτήρια κάποιου που δεν έχει ιδιαίτερες εμπειρίες στα ταξιδιωτικά ενδιαιτήματα και άλλα κάποιου που έχει ταξιδέψει και έχει μείνει σε πολύ περισσότερα μέρη...

Με λίγα λόγια και για να μην πάρουμε στο λαιμό μας κόσμο με τις χαριτωμενιές που γράφονται... ξενοδοχείο στη Ν.Υ και για τόσες λίγες μέρες μόνο στο Μανχάταν... το οικονομικό είναι βασικότατο αλλά όχι το μόνο κριτήριο για την επιλογή ... έχω μείνει σε ξενοδοχείο εκτός Μανχάταν, για δικούς μου λόγους και έχοντας λοιπόν και αυτή την εμπειρία φωνάζω... MANHATTAN... το να δίνεται ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Queens με το επιχείρημα ότι είναι λίγες στάσεις του subway μακριά από το κέντρο δεν μου λέει τίποτε... και το Περιστέρι είναι λίγες στάσεις με το metro από το κέντρο αλλά υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα διάλεγε ως διαμονή το Περιστέρι?

Εδώθει το Gershwin και πέρασε στο ντούκου... αν κάποιος κάνει μια προσεκτική έρευνα σε διάφορα sites θα το βρει σε ελκυστικότατες τιμές... προσωπικά πιστεύω πως είναι μια άριστη οικονομική λύση...

Κλείνοντας την παρεμβασή μου θα πω κάτι το απλό... πριν κλείσουμε ένα εισιτήριο σε συμφέρουσα τιμή ΠΑΝΤΑ κοιτάμε σε τι τιμές βρίσκονται τα ξενοδοχεία... μπορεί το εισιτήριο να κοστίζει λίγα αλλά τα ξενοδοχεία να βρίσκονται στα ύψη οπότε δώρον άδωρο το φτηνό αεροπορικό αν τα φάω στον ύπνο...

Εγώ την γνώμη μου την είπα , από κει και πέρα μεγάλα παιδιά είστε κάντε ότι θέλετε...

AlexG

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα γίνονται...
Let me add my two dimes:

Για Ιουλιο-Αυγουστο επειδη το ψαχνω κι εγω για να ξαναπεταχτουμε, κατω απο 650? με TK μεσω IST δεν εχω βρει.

Επίσης για hotel, Manhattan for sure και ενα decent που να ειναι διπλα σε ολα, κάτω από 140 ? δε βρισκεις ευκολα (φερ'ειπειν: Distrikt Hotel New York City)

Τουναντιον, αν δε θες να πετυχεις τις καλοκαιρινες εκπτωσεις και αν δε σ'ενδιαφερει να εισαι καλοκαιρι ή Χριστουγεννα εκει, Μάιο, Ιουνιο και Σεπτεμβριο βρισκεις μακραν φθηνότερα εισιτηρια.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Με λιγο ψαξιμο στις μηχανες αναζητησης εχει αρκετα ξενοδοχεια με δωματια γυρω στα 120 ευρω στο Μανχαταν.

iliangelo

Member
Επόμενο Ταξίδι
??Το σκεφτομαι
Κατάρχην να ζητησω ταπεινα συγγνωμη απο το μελος Τraveller που οι επιλογες μου στα ξενοδοχεια ειναι τοσο ποταπες...Συγνωμη!!
Επισης να ζητησω συγνωμη που δεν εχω τοοοοοοση μεγαλη εμπειρια οσο εσυ ,αρα κακως απαντησα....Αληθεια σε ποσα ξενοδοχεια και με ποσα αστερια πρεπει να εχει μεινει ενα μελος εδω για να εχει το δικαιωμα να απαντησει σε ερωτηση αλλου μελους?
Εν παση περιπτωση ζητω αλλη μια συγνωμη για το θρασος μου να καταθεσω την (εσφαλμενη οπως μου αποδειξατε) αποψη μου για ενα ξενοδοχειο στο οποιο εχω μεινει. Τί να κανουμε καποιοι κλεινουμε οταν βρουμε οικονομικα εισιτηρια και ψαχνουμε και φθηνα αλλα αξιοπρεπη ξενοδοχεια.Αλλοι που μπορουν κλεινουν ακριβοτερα.Δεκτο κι αυτο.Οσο για το παραδειγμα του Περιστεριου μαλλον ατυχες καθως οι αποστασεις ειναι αντιστοιχες του να βρισκεσαι στο Πρεζιντεντ και να θες να πας Μοναστηρακι (αυτο ειναι οντως 3-4 στασεις)
Τελος να ζητησω αλλο ενα συγνωμη απο ολους τους υπολοιπους που γραφουν εδω, καθως δεν ηταν προθεση μου να απαντησω επι προσωπικου σε ειρωνικα σχολια αλλα αναγκαστηκα.
kateP οπως καταλαβαινεις οι γνωμες ειναι απειρες αρα εσυ βαση των δυνατοτητων σου αποφασισε το ..best και να εχετε το best ταξιδι!:clap:

PETER

Member
kateP τσεκαρε και αυτα... ειναι απο το edreams.com
ειναι πιο κοντα στις τιμες που ψαχνεις και με καλα reviews απο το tripadvisor!;)

Howard Johnson Inn Long Island City 2* στα 93 ευρω

http://www.edreams.com/edreams/shared/hotels/infoHotel/displayInfoHotel.jhtml;$sessionid$K5LIF1MR2SESZQFISY2RVQWAVCLC0IV0?hotelID=324875&isHRN=ca83f32c-7fb5-452d-b373-9ff8e80b993d&provKey=HC&mktportal=EDR_GB&_requestid=173618

GERSHWIN hotel 2* στα 106.50 ευρω

http://www.edreams.com/edreams/shar...YCGER&provKey=OP&roomCode=DB&mktportal=EDR_GB

_antonis_

Member
Να αλλά για κάποιον που ζει Αθήνα θεωρώ λίγο άκυρο να του προτείνουμε να πάει Broadway για να δεί κάτι που άνετα το βλέπει και εδώ και μάλιστα στην ίδια, πάνω-κάτω, τιμή...
Ίσως έχεις δίκιο. Απλά εγώ ερωτήθηκα για το ποια παράσταση είδα και είπα αυτό που είδα, δε πρότεινα να πάει εκεί. Γούστα είναι αυτά...

Traveller

Member
Ειλικρινά αγαπητέ iliangelo δεν σε καταλαβαίνω...

Την γνώμη σου ελεύθερα μπορείς να την λες, ότι σου κατέβει δεν μπορεί να λες... μας έγραψες ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο που έμεινες, ένα Best Western της σειράς, είναι από τα καλύτερα που έχεις μείνει και το διαφημίζεις σαν πολλή καλή λύση διαμονής στη Ν.Υ... λογικό δεν είναι να σου απαντήσω ότι δεν έχεις πείρα από ξενοδοχεία? Δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγήσε...Εγώ δεν έκρινα το ξενοδοχείο, το οποίο δεν γνωρίζω άλλωστε, απλά σχολίασα την δική σου πρόταση ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, είναι από τα καλύτερα που έχεις μείνει... αν εσύ ρε αδελφέ έχεις μείνει μόνο σε hostel λογικό είναι να βρίσκεις το συγκεκριμένο άριστο... αν δεν έχεις παραστάσεις να συγκρίνεις δεν καταλαβαίνω γιατί στραβώνεις? με ποιά λογική λοιπόν μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος έναν ο οποίος θεωρεί ένα ξενοδοχείο μιας μετριας επιεικώς αλυσίδας ως από τα καλύτερα που έχει μείνει? Εδώ δεν μιλάμε για χρήματα αλλά για εμπειρία... αυτήν όπως φαίνεται δεν την έχεις... το οικονομικό τι το ανακατέβεις? μίλησε κανένας για λεφτά? για χλίδες και πράσινα άλογα?

Αν με διάβαζες προσεκτικά θα έβλεπες ότι σαφέστατα θεωρώ το οικονομικό βασικό λόγο επιλογής αλλά όχι τον μοναδικό... εμέσως πρότεινα ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Μανχάταν στην αστρονομική τιμή των 100? περίπου... επειδή δεν έχεις ιδιαίτερη πείρα στα ταξίδια θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι το location είναι μαζί με την τιμή βέβαια το βασικότερο κριτήριο επιλογής καταλύματος... σου εφερα το παράδειγμα του Περιστερίου που είναι 4-5 στάσεις από το κέντρο της Αθήνας κι εσύ το βρήκες άστοχο... δεν καταλαβαίνω γιατί είναι άστοχο... από που κι ως που το Queens τηρουμένων των αναλογιών είναι διαφορετικό από το Ελληνικό Περιστέρι? Η απόσταση δεν είναι ίδια χρονικά σύμφωνα με την λογική σου?

Κλείνοντας να πω ότι σκοπός μας εδώ είναι να βοηθάμε και όχι να επιβάλουμε την γνώμη μας... το δίλλημα λοιπόν που αντιμετωπίζει ένας πρωτάρης ταξιδιώτης στην Ν.Υ είναι απλό... ένα κεντρικό αξιοπρεπές ξενοδοχεία γύρω στο κατοστάρικο ή ένα απομακρισμένο στο 70-80?? Ο καθένας ας κάνει τις επιλογές του...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ρε Traveller λακωνικα δεν μπορεις να απαντας; Γιατι με ταλαιπωρεις;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ