• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Βιετνάμ Καμπότζη Ταϊλάνδη Πρώτο ταξίδι (στην Ασία) έτυχε ναύλος για το νότο. Βιετνάμ - Καμπότζη και ολίγον από Ταϊλάνδη.

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Στο Hue φτάσαμε στις 07:20 και πήραμε λεωφορειάκι από το αεροδρόμιο με 1.5$ το οποίο μας άφησε δίπλα στο ξενοδοχείο. Εκεί μας πρόσφεραν πρωινό και μας ενημέρωσαν ότι στις 09:30 το δωμάτιό μας θα ήταν έτοιμο.

Frida το ξενοδοχείο αυτό το είχατε κλείσει από Ελλάδα;

FRIDA08

Member
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Στο Hue φτάσαμε στις 07:20 και πήραμε λεωφορειάκι από το αεροδρόμιο με 1.5$ το οποίο μας άφησε δίπλα στο ξενοδοχείο. Εκεί μας πρόσφεραν πρωινό και μας ενημέρωσαν ότι στις 09:30 το δωμάτιό μας θα ήταν έτοιμο.

Frida το ξενοδοχείο αυτό το είχατε κλείσει από Ελλάδα;
Ναι, όλα τα ξενοδοχεία τα είχαμε κλείσει από Ελλάδα μέσω booking.com. Για το προσωπικό και την εξυπηρέτηση ό,τι και να πω είναι λίγο. Φανταστικοί άνθρωποι. Το πρωινό την ημέρα της άφιξης μας το πρόσφεραν δωρεάν γιατί ήμασταν κουρασμένοι από το ταξίδι!!! Για ένα ξενοδοχείο άλλου κόστους δεν θα μου έκανε εντύπωση, αλλά για 14$ το δίκλινο τη βραδιά δεν είναι το ίδιο.

Επίσης μας έβαλαν σε τρίκλινο δωμάτιο γιατί ήταν το πρώτο που άδειασε για να ξεκουραστούμε.

FRIDA08

Member
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 11η
Hoi An

Η ημέρα ήταν εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη στο μικρό και τόσο όμορφο Hoi An. Την πόλη με τη μακρά παράδοση στη ραπτική, πράγμα που ήταν εμφανές μιας και τα ραφεία ήταν παντού. Αγοράσαμε ένα εισιτήριο με το οποίο μπορείς να επισκεφτείς 5 από τα πολλά αξιοθέατα του Hoi An. Εμείς διαλέξαμε την Ιαπωνική γέφυρα, ένα από τα παλαιότερα σπίτια του Hoi An το Tan Ky, το μουσείο ιστορίας και κουλτούρας, το ιερό του Fuji και το κέντρο χειροτεχνίας. Ήταν όλα πολύ όμορφα. Αργότερα είπαμε να τιμήσουμε την παράδοση της πόλης και πήγαμε σε ένα ραφείο για να παραγγείλω ένα παλτό. Μου πήραν τα μέτρα, κανονίσαμε και τη δεύτερη πρόβα και σε λιγότερο από 24 ώρες θα το είχα.

aimg854.imageshack.us_img854_3844_dsc0796pm.jpg

Όταν το βράδυ βγήκαμε βόλτα, διαπιστώσαμε ότι είχε πολύ λιγότερα φώτα αναμμένα σε σχέση με την προηγούμενη μέρα. Μόλις φτάσαμε στην όχθη του ποταμού δε ,ήταν τα πάντα σκοτεινά εκτός από τα πάμπολλα φαναράκια μέσα στο ποτάμι και μία βάρκα με περίπου 15 άτομα που έπαιζαν παραδοσιακά όργανα και τραγουδούσαν. Το θέαμα ήταν πανέμορφο, αλλά δεν είχαμε καταλάβει ακόμα τον λόγο που γινόταν. Λίγο αργότερα κάποιοι Ολλανδοί , μόνιμοι κάτοικοι, μας εξήγησαν ότι ήταν η γιορτή για την πανσέληνο που γίνεται κάθε φορά που έχει πανσέληνο και σβήνουν όλα τα φώτα για να τιμήσουν τη νύχτα αυτή. Η χορωδία συνέχισε για μισή ώρα και αφού σταμάτησε πήραμε ένα βαρκάκι που ήταν χαμηλό, σαν σχεδία, και κάναμε για 30 λεπτά βόλτα ανάμεσα στα αναμμένα φαναράκια.

aimg842.imageshack.us_img842_9425_dsc0820r.jpg

Το θέαμα και η στιγμή ήταν τόσο παρελκυστικά, που ενώ η οικολογική μας συνείδηση κοιμόταν, αφήσαμε και εμείς ένα φαναράκι στον ποταμό για να ευχαριστήσουμε την πανσέληνο γι αυτό που ζούσαμε.

Tips:
1) Το Hoi An είναι το κατάλληλο μέρος για να πλύνετε ρούχα. Ήταν φτηνότερα από οπουδήποτε αλλού στο ταξίδι μας. Το κόστος στο ξενοδοχείο που μείναμε ήταν 1$ το κιλό και χρειαζόταν μία μέρα. Έξω μπορούσες να βρεις και με ακόμη λιγότερα χρήματα.
2) Η βόλτα 30 λεπτών με το βαρκάκι μας κόστισε 2,5$ και το κεράκι 0,10 λεπτά.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
hoi ann,,
για μενα η ομορφότερη πόλη που επισκέφτηκα στο βιετνάμ..
μου πάει..

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Θα συμφωνησω κι`εγω οτι η Χοι Αν ειναι ομορφη και γραφικη μικρη πολη,που αξιζει καποιος να της αφιερωσει μερικες μερες παραπανω στο
ταξιδι του.Θα το ευχαριστηθει.

FRIDA08 να υποθεσω οτι μετα εχει σειρα η Na trang..

FRIDA08

Member
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
FRIDA08 να υποθεσω οτι μετα εχει σειρα η Na trang..
Αν και -όπως έγραψα και παλιότερα- 'πατήσαμε' πάνω στην ιστορία σας με τη Renata για να κάνουμε το πρόγραμμά μας (ευχαριστώ για άλλη μία φορά), το Na Trang το παραλείψαμε. Σειρά έχει η Saigon.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Αν και -όπως έγραψα και παλιότερα- 'πατήσαμε' πάνω στην ιστορία σας με τη Renata για να κάνουμε το πρόγραμμά μας (ευχαριστώ για άλλη μία φορά), το Na Trang το παραλείψαμε. Σειρά έχει η Saigon.
καλα κανατε και το παραλείψατε..
γλυτώσατε και τον εφιάλτη του tubing ..παναγια μου προσπαθώ να το ξεχάσω!!
παμε σαιγκόν λοιπόν που δυστυχώς δεν την ζήσαμε αρκετά!!

FRIDA08

Member
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 12η
Hoi An

Μετά από μια μικρή έρευνα αγοράς, νοικιάσαμε ένα «παπάκι» προς 3$ τη μέρα και πήγαμε στην παραλία Cu Dai που απέχει 4 χιλιόμετρα από το Hoi An. Κάναμε μπάνιο στα κρύα για τα δεδομένα τροπικής χώρας νερά, λιαστήκαμε και πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το Hoi An. Κάναμε μια στάση στο μέσο της διαδρομής και φάγαμε σε ένα εστιατόριο που ήταν στηριγμένο σε πασσάλους μέσα στο ποτάμι (Son Restaurant). Το φαγητό ήταν πραγματικά εκπληκτικό.

aimg535.imageshack.us_img535_9482_dsc0850b.jpg

Τελευταία βόλτα στην πόλη, πρόβα και παραλαβή του παλτό που παρήγγειλα από την προηγούμενη, μασαζάκι, κοκτειλάκι και πίσω στο ξενοδοχείο για να μαζέψουμε για άλλη μια φορά τα πράγματά μας γιατί αύριο το πρωί πετάμε για Ho Chi Minh City.

aimg195.imageshack.us_img195_9928_dsc0872b.jpg

Attachments

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
καλά φοβερή η έρευνα αγοράς ...
πολλα δώσατε 3 ντολαρς..:D
και τι παλτουδάκι παραγγείλατε περικαλω??? απο μπαμπού???

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
δυο φίλες τοτε παρήγγειλαν μεταξωτά φορέματα και ασορτί μπότες !!!!
δεν ξέρω αν τα φόρεσαν ποτέ..εμενα δεν μου πάει..

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
αντρικά κουστούμια ράβουν;;στην Κορέα σε 2 μέρες μου το έραψαν.
και σε μισή μέρα 2 πουκάμισα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh